1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581694 inlägg · 6215 ämnen

Fallet Nubben

« · 978181 Till forumet


Fallet Nubben
Vad jag förstår så ligger det en del NEJ från styrelsen till Nubben ang spelarförstärkningar till för Nubben för att besluta att lämna föreningen.
Har hört från två som jag bedömer det tillförlitliga källor att TIK skulle haft möjligheten att värva över Aki Petteri Berg men där styrelsen skulle sagt nej och att dessutom vid Jontes skada skulle Ulf Dahlen haft en bra forward på G till TIK men där styrelsen också valt att avböja.
Om nu lönerna låg på hyfsad nivå för dessa spelare så förstår jag mycket väl Nubbens frustration i detta.
Marttinen kan ju inte varit så billig i drift så där måste man ju frigjort en del kapital.
Är helt övertygad att Nubben inte rör på sig helt utan anledning...
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
Timråit H-sand: Det där kan mycket väl vara en av orsakerna som ligger till grund om varför det blev som det blev. Något åt det där hållet.

Fantastiskt. Herregud.
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
Skarin:
Kan bli ett spännande årsmöte för dom medlemmar som vill ställa styrelsen till ansvar för hur säsongen utvecklade sig. Läge att bli medlem om ni inte redan är det!
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
Skarin: Skulle tro det. Om det är frustration som ligger bakom Nubbens flykt så är det illa . Då vill det till att styrelsen verkligen har en plan. Iofs svårt att veta då man inte vet det ekonomiska läget. Tyvärr måste man konstatera att det kanske är värre än man tror.
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
det fär nästan vara vilken anledning som helst bara det kommer ut ur garderoben,som det är nu sprids det bara en massa ovisshet hos alla från tränare -spelare-supportrar och framförallt inte nån cirkus i media.
Hoppas han inser att ju längre han drar på klarläggandet ju mer skadas ju Timrå ik
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
bäver: ...vilket kan tyda på att allt inte är riktigt klart än. Jag hoppas fortfarande att det här finner ett lyckligt slut. Ett slut där Nubben stannar kvar i Timrå IK.
Hur som helst känns det som att ett besked i frågan är nära. Speluppehåll och lite andrum. Ett bra tillfälle (eller rättare sagt det bästa alternativet i rådande stund) att förklara läget.
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
Timråit H-sand: Jag noterar att du och en hel del andra här går i taket (även Nubben om ivriga rykten här på HS stämmer) för att vi inte köpt in en klassback och en power eller sniperforward i januari. Kan det inte vara så att vi redan i utgångsläget hade en med Timråmått mätt dyr trupp denna säsong. Jag skulle tro att det är dyraste truppen någonsin om man bortser lockoutåret. Vi har förvisso tunga "peramanenta" och temporära skador på spelare men ligger på hyfsat säker mark. När vi panikköpte på oss ett par klasspelare för två säsonger sedan hade vi antagligen en betydligt billigare trupp och de facto ett betydligt kärvare läge, d v s mycket stor risk för kvalspel.
I ljuset av det så kan i alla fall inte jag börja gapa och lipa över att vi inte köpt på oss 2-3 toppspelare nu. Alltså, vi har en dyr spelartrupp och vi bör ta oss till slutspel. (kvalspel blir det inte hur mycket en del en skriker att "vargen kommer".) Med tanke på hur säsongen har utvecklat sig så går vi eventuellt in i ett slutspel med 5-6 lag som får bära favorittrycket före oss.

En annan reflektion; OM Nubben skulle bli så förbannad över uteblivna värvningar så borde väl Challe vara topp tunnor rasande... ungefär... ..men han kanske är det :-)

Efter ett sådant här, i sammanhanget, positivt inlägg så vet jag att jag får bära lallarstämpel, men jag kan också g'negga lite, psst... jag vill nog inte ha Challe kvar nästa säsong men han får gärna bevisa motsatsen och inspirera gubbsen till stordåd i slutet av säsongen.
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
sargad:
Kostnad och kvalite går inte alltid hand i hand. Inte per automatik i alla fall.
Se bara på Enron.
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
Per HApps:

Nä, tror att backvärvningarna i år blev helt misslyckade, och det sätter sin stämpel på hela laget. Tror att det stora problemet sitter där, eller är helt övertygad rättare sagt!!!
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
sargad: Nubben hade väl gjort av med budgeten för spelare och får då ses som ansvarig för vad han värvat.
Vem som helst kan ju se att det fattas på backsidan men forwardsvärvningarna blev väl dyra och trots att Martinen lämnade så är budgeten överskriden.

kan man spara sig till framgång??

vad gäller A-P Berg så tvivlar jag på att han var aktuell då han varit skadad under stor del av säsongen..
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
Taurus: Som riktigt grädde på allt jävla mos, så har man fått höra nu att Kalle Koskinen kommer att få nytt kontrakt med Timrå, han har tydligen väldigt stor makt i klubben eftersom dom andra finnarna i laget i princip kräver att han ska vara kvar, och att han bidrar med att få hit nya finnar. Hoppas jag har fel.

Har också hört som nån sa längre ner i boken att styrelsen sa ifrån nyförvärv innan stoppet.

För övrigt tycker jag det är helt otroligt att man skickar upp 16 man till Luleå idag, varför tog man inte med ett antal extra juniorer? Även om dom kanske inte riktigt håller i längden så borde det ändå vara bättre än att spela nätt och jämt på 3 femmor.
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
andyo: Ja, allt är åt helvete! Brännde just mina popcorn. Tur att man sitter med ett starkt psyke.
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
andyo:
Kan du berätta vilken spelare som ÄR Timrå IK?
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
Icing-Ove: Timå PärsIKnen
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
sargad:
Alla som kan lite hockey ser ju att det skulle behövas förstärkas på backsidan. Släpper man iväg Marttinen och på så sätt får loss lite pengar och om man nu sen får möjligheten att ex knyta till sig A.P.Berg så är det snudd på tjänstefel att inte ta den chansen.
Enbart en sån värvning kan betyda vidare avancemang i ett slutspel och då kan du ju räkna ut hur mycket det skulle generera i intäkter.
Sen är det ju en sak om man köper för köpandets skull. Ska man värva ska det vara en s.k. klasspelare.
Hävdar man att ekonomin inte tillåter det så kan man ju undra om man släppte Marttinen pga ekonomiska skäl...
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
12p på dom återstående matcherna borde väl räcka till slutspel?
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
250kg kärlek: Nubben är historia nu. Tro mig.
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
Timråit H-sand: Det ekonomiska är en jäkla balansgång. Jag är rätt övertygad att om styrelsen ansåg sig ha ekonomi (utan att äventyra föreningen) så hade man värvat innan transferfönstret. Så pass kompetent är styrelsen.
Föreningen räknar säkert med slutspel, väl där kanske man reviderat sin förhoppning något. Känns idagsläget att man tar det säkra före det osäkra.

Säkert en vettig lösning med tanke på övrig turbulens.
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
rödovithockeydy: Vi inleder med fyra riktigt tuffa matcher efter uppehållet. Kan bli riktigt spännande detta.
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
250kg kärlek: japp. men slutspel grejar vi definitivt..
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
När vann Backlund en match i matchen mot moståndar lagets målvakt senast.?????????
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
kidcox: 2008-01-24
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
kidcox: detta är tragiskt när någon skriver att Luleås målis tar allt ... vilka skjuter på han ....är det inte det TIMRÅ SPELARE .. Han måsta vara bättre än BACKLUND VÄRVA han eller en annan spelare som kan göra mål som dom andra lagen har.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
Nybbe: om hahl lämnar oss nästa säsong kommer vi aldrig hitta en ersättare för han, så äreeee
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
alexx: Skulle Hahl försvinna till nhl så skulle jag vilja se Jarkko Immonen i JYP som ersättare.
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
alexx: Där håller jag absolut inte med. Riku Hahl går att ersätta, utan tvekan! Men då måste vi vara ute i mycket god tid. Därför är det väldigt viktigt att han är klar och tydlig om vad han vill i fortsättningen. Nu har han sagt att Timrå IK ligger nära till hands utanför NHL. Därför är det extremt viktigt att han skriver på ett nytt kontrakt, givetvis med en NHL-klausul, så fort som möjligt. Hemskt gärna nu under uppehållet. Kruxet blir ju om han blir klar för någon NHL-klubb sent, a la Gunno, Hagos, Jonte. Men det får vi ta då.

Riku Hahl och Sanny Lindström. Visa vägen med nya kontrakt. Ge oss tro, hopp och kärlek.

Tillsammans är vi starka.
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
Skarin: Nordgren ser jag som rena drömvärvningen, värdefullt med spelare som verkligen känner för föreningen och Gunno är ju en spelare som helt klart borde vara med i LG games nu och han borde vara en het kandidat för VM spel.
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
Snoop: Nordgren har mognat, han hamnar i Övik.
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
Lumber Jack: Nordgren och hans brud är timråiter
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
Man andas en aning morgonluft då man hör Challe efter matchen. Koskinen, Timo, Svensson är definitivt på väg tillbaka. Mer osäkert med Mika P dock. Hynning låter lite lovande också.

Lite lustigt uttalande annars av Challe på frågan varför inte Timrå värvade innan transferfönstret: "-Nej, enligt vår dåvarande sportchef och mig själv då, så fanns det inga intressanta namn".

Jag kanske måste släppa taget om Nubben då.

Intervjun i sin helhet finns på länken.
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
250kg kärlek: Jag pallar inte att få höra nu till veckan att Pyörälä är långtidsskadad, jag kan inte ta in de alltså :/
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
250kg kärlek: Helt fantastiskt att Pyrre gått och blivit skadad också. Kanske rent av långtidsskadad. Sportradion hade alltså rätt. Hahaha. Enda fördelen är att han missar landslagsspel. Men nackdelelen blir ju: När kommer han tillbaka?

Ja, du kunde ha släppt Nubben för ett tag sedan tyvärr.
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
Skarin: Tyvärr verkar det som att Mikas skada kan vara värre än man först anat. Hoppas att det inte stämmer.
När det sedan gäller Nubben begriper jag fortfarande inte varför styrelsen inte tar bladet från munnen, förklarar läget OCH agerar om nu Nubben redan är förlorad.

Men men, det finns säkert en logisk förklaring till det också.
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
250kg kärlek: Jag dör =(
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
Snoop: Innan du tar kål på dig ska vi nog avvakta ett besked. Det är rätt vag information som kommit ut när det gäller Mika.
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
250kg kärlek: Om det nu visar sig att Pyörälä är borta länge, då måste vi allesammans köpa ett paket toy och lugna ner oss. Det blir svårt, men det måste gå. Alla bör då sänka målsättningen inombords, både vi supportrar och laget. Bli klara för slutspel, väl där blir vi hur farliga som helst. Typ.

Men, jag tror tammefan att jag bryter ihop om Pyrre blir borta en lång tid. Vi får väl hoppas att han inte blir borta så värst länge då. För då bryter ju jag ihop.

När det gäller Nubben och allt i övrigt så bör det väl bli en presskonferens eller två på måndag eller något åt det hållet. Hoppas jag.
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
Suck!
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
Pyörälä är hemma i Finland och ska röntgas, och de är knäet som man ska röntgas och detta verkar inge vidare :/
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
Snoop: Hade han inte bara stukat foten?
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
Vad är det med landslaget och TIk när Robin J blir uttagen??
Det är snart Leksandsklass över det hela...
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
För övrigt kan Nubben dra åt helvete, har man inget Timråhjärta har man inget i klubben att göra.
Vem har Timråhjärta förresten?
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
haggen: Enligt dig verkar ingen ha timråhjärta. Och sådana utan timåhjärta ska lämna klubben. Timrå IK borde inte få finnas längre?
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
Iaf de som inte brinner för klubben, och ser man på spelet så är det en hel del tyvärr....annat var det med thoresson, smedberg, sjöberg mfl.
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
Jensen_12: nej de var tydligen inte de, här kan du läsa.
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
Enligt Expressen så blir det så att han lämnar jobbet direkt. (se länk). Jag stör mig mest på att det inte nämnt nånting vad VF har betalat Timrå IK för den här cirkusen. Om man bara helt sonika släpper en kille med gällande kontrakt till en toppkonkurrent så visar man ganska tydligt att man kan hunsas lite som man vill med.

En annan sak att släppa spelare under kontrakt sent till NHL som i fallet jonte och gunno, då visar man goodwill och spelarna vill komma tillbaka senare i deras karriärer. Nubben lär vi aldrig se i Timrå igen.
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
jonmannen: Det måste ha skurit sig på nåt sätt,kanske mellan Challe och Nubben vem vet.Att det bara skulle handla om mer pengar för Nubben tvivlar jag starkt på,att han vad jag har förstått har ett sånt stort timråhjärta
skulle vara så pengakåt håller jag för otroligt.
hv öppnade väl stora plånboken för några år sen,nej det måste ha uppstått nån fnurra på tråden.
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
jonmannen: Givetvis kommer Frölunda att få slanta upp när man rycker någon med gällande kontrakt. Vilka summor det rör sig om känns dock menlösa att ens spekulera om eftersom detta - i vanlig elitserieordning - är något vi aldrig kommer att få reda på.
Hunsas för att man släpper en kille med gällande kontrakt till en toppkonkurrent? Njae. Vad är alternativet? Slaveriet och blodskontrakt är som bekant avskaffade i större delen av världen, och att behålla någon med kontrakt som inte vill spela/jobba för föreningen är meningslöst. Låt oss bara hoppas på att TJ och gänget går in stenhårt i förhandlingarna med VF. Dyrt ska det bli för dom jävlarna.
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
Bragd-Birger: Ja vi får hoppas att Timrå får ut något gott av den här soppan. Men som sagt gärna ett officiellt uttalande i veckan så allt kan läggas åt sidan efter uppehållet och alla kan fokusera på pågående säsong. Och såklart gärna att samtliga skadade spelare åter kommer till spel med undantag för Jonte då
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
www.expressen.se/sport/1.1030907/lamnar-timra-redan-nu

Helt klart nu ... kommer på hemsidan idag eller imorron ....

Tror att skadeläget kan se ut så här efter uppehållet.....



Forwards
Pyrre
Pärssinen
Svensson
Koskinen
Hedström
Hynning
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
Mackelito: så du tror inte att någon återhämtar sig under uppehållet?
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
Mackelito: Nog kommer några tillbaka alltid, det är ju över en vecka! Jag tror att endast Hynning och Hedström är indisposibla efter uppehållet. Dags att det vänder nu
Kommentera

« · 978181