1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581123 inlägg · 6216 ämnen

Fallet Nubben

1167703 · » Till forumet


Sv: Fallet Nubben
El Maco: Ursäkta att en brynäsare lägger sig i erat forum.jJag har läst lite om "Fallet Nubben"
Tänk om ni skulle lyckas att värva en av sveriges bästa SC som Nubben är.
Tänk om hans förra lags bästa spelare ville spela i Timrå.Skulle han nobba honom då?
Hur hade ni reagerat då? Jag skulle bett han fara åt h-e för ilojalitet mot klubben!
Sen i arbetslivet .Skulle jag kunna ta med mig några gamla kunder så skulle jag göra det DIREKT!
Man har bara total lojalitet mot sin senaste arbetsgivare.Tack för mig.
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
El Maco: Mats Ahdrian håller med dig. Han menar att det finns något som heter moral. Hör du det Alexander Steen?...moral!
Kommentera

Sv: Fallet Nubben

Uno Gordon: Eftersom du frågar: Nej, jag skulle inte ha gjort likadant, vare sig jag vore ishockeyledare eller här i livet ute i verkligheten. Det torde ha framgått. Jag är av uppfattningen att man kan byta jobb och sköta det snyggt också.

Kommentera

Sv: Fallet Nubben
El Maco: Hehe. Det gick in här men ut lika fort. Tyvärr.
Kommentera

Sv: Fallet Nubben

El Maco: Hur du kan få det till att han förhandlat Hahl för två andra klubbars räkningar är för mig en gåta. Fram till 16 december jobbade han för högtryck för Timrås bästa. Han var dessutom beredd att kliva av direkt då förfrågan ifrån Frölunda kom men han "tvingades" kvar av TJ då man inte ville göra någon stor affär av det hela vilket det ändå blev i slutändan skulle det visa sig. Nubben erbjöd inte Hahl vare sig något kontrakt eller några pengar till Hahl före 1 maj.

För det var Mats Ahdrian som hade det operativa ansvaret då fram tills att Nubben tillträdde. Han visste förvisso om att Hahl skulle lämna. Men han hade vid åtskilliga tillfällen försökt förmå Hahl att stanna kvar i Timrå. Men Hahl personligen och hans agent blåvägrade detta. Det ville avvakta tills efter säsongen. Och då överlät Nubben detta till TJ. Jag rör inte mitt finger något mer i denna affär.

Först i maj ringde Hahls agent Nubben och frågade ifall de var intresserade. Det var DÅ och inte tidigare som man gjorde klart med Hahl.

Hahls skulle under alla omständigheter i vilket fall ha lämnat Timrå IK. Skall man då tacka nej till en bra spelare av rent etiska och moraliska skäl om spelaren i fråga själv uttryckligen vill spela i den klubben för att inte såra sin tidigare arbetsgivare och supportrar till detta lag om det dessutom finns en lucka att fylla i det tilltänkta lagbygget? Mitt svar blir ett rungande nej på den frågan.

Utför du ett halvhjärtat jobb åt en annan arbetsgivare ifall du byter sida av rent emotionella skäl för att vara barmhärtig mot dina tidigare arbetskamrater och arbetsgivare?

Intentionen måste väl ända vara att alldeles oavsett hur pass stora sympatier eller känslor du har för ett annat lag så måste du gå in helhjärtat i det nya uppdraget om du nu väljer ett sådant åtagande!

Du kan ju inte bara lägga dig ner och dö. För då skulle man aldrig bytt arbetsplats överhuvudtaget. Det är ju för bövelen ett avlönat heltidsjobb karln har tagit på sig.

Jag tror nog Mattias att du hade handlat likadant. Det är lätt att säga motsatsen nu när du står som part på den andra sidan. Men tillfället gör "tjuven" brukar det heta. Och morgonstund har guld i mun.

Om Hahl vill spela i Frölunda av egen fri vilja så måste han ju få göra det. Då hade han bevisligen inte större hjärta än så för Timrå. Han verkade trots allt bara 2 säsonger i föreningen. För inte är det väl så att Frölunda agerat utpressning under pistolhot för att till varje priis få honom att skriva under kontraktet?

Vad jag har stört mig på i hans agerande är inte att han valde att lämna Timrå. Utan att han gick ut i Dagbladet och lätsasdes älska klubben och ville "tacka" fansen för den tid som vart för att dämpa missnöjet som pyrde. Oerhört löjligt och korkat gjort av honom anser jag då han inte hade visat någon större tillgivenhet till fansen tidigare men nu helt plötsligt ville ligga sked med oss. Det är ungefär lika illa som att komma med blommor på en begravning till en människa man inte brytt sig nämnvärt om under tiden denna levde. Duger man inte under sin livstid behöver man inte gråta i bland kyrkbänkarna heller och framställa sig själv som om att man vore berörd. 

Kommentera

Sv: Fallet Nubben
El Maco: amen.. snyggt
Kommentera

Sv: Fallet Nubben

Uno Gordon: Nu är jag inte sms-kompis med Norberg men han har alltid uppträtt trevligt när jag haft med honom att göra vilket är typ max en gång varannan säsong under hans år som spelare och ledare. En höjdpunkt i vårt umgänge är att jag fick en näve fribiljetter till matchen Örnsköldsvik SK-Timrå utanför Skyttis någon gång på 1900-talet. Min uppfattning är (trots att han aldrig varit otrevlig mot mig, trots att han värvade Krykov, oaktat att han burades in i fyllecell i Stockholm, lika oaktat huruvida han varit eller inte varit osams med Tomas Johansson) att han i och med kontraktet med Hahl betedde sig som ett arsle gentemot Timrå (Klubben som han arbetat för i tretton år, klubben som han hade ett gällande kontrakt med som ändå släppte honom). Där slutade han vara N****n för mig.

Jag hoppas och tror att han känner till sitt nya fula öknamn och hoppas även att han retar sig riktigt mycket på det. I sammanhanget är det enda jag beklagar att Markus Nilsson gick till Djurgården och inte till Frölunda. Då hade Arslet och Fittan varit i samma klubb. Frölunda, underlivet på Sveriges baksida.

Skarin och övriga som tycker att det är OK för Norberg att förhandla med samma spelare två gånger samma vinter, det måste vara skönt för er. Ni är större storsinta mäniskor än jag. Jag är dock så storsint att jag unnar Norberg en aning större lycka än andra som verkat i Göteborgsklubbarna, staden där idrottsledare flera gånger fått fängelsestraff för sin inkompents och sitt fifflande.

Sen har jag inget större intresse att fortsätta den här av mig själv återinitierade diskussionen just nu. Misstänker att Gordon inte kan låta bli att svara och får i så fall sista ordet om det är upp till mig.

För övrigt är jag riktigt hockeysugen igen. Det blir en intressant vinter.

Kommentera

Sv: Fallet Nubben
250kg kärlek: "Däremot är det varje människas rätt att ifrågasätta saker som en person skriver om det inte riktigt överensstämmer med sig egen bild."

Det var ju inte riktigt så jag menade.
Vad jag faktiskt menade var att en skribent... (Jimmy Hamrin i detta fall) som vill fånga ett allmänt intresse alltid skriver till något mer än det som rör själva sakfrågan. Något som gör att läsaren verkligen fastnar för ämnet. Sin egna uppfattning eller någon sorts historia utöver som gör grunden mer intressant för läsaren.

Fråga vilken dagstidningsskribent som helst. Jag lovar att alla gör detta för att krydda till läsningen och öka intresset.



Nu sätter vi punkt ;-).
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
250kg kärlek: Jag tycker inte att jag eller någon annan ska måsta bevisa varför man känner sig sviken. Som att det ska finnas ett allmänt regelverk för att det ska vara rätt att tycka eller känna något.

Känner man så, då gör man det. Det har med min etik och moral att göra. Han skulle ha låtit bli Hahl, om denne så bönande och bad om att få komma till Frölunda. That´s it!

Varför han lämnade Timrå IK kan inte ta bort den händelsen. Hahl värvades fortfarande till Frölunda.

Uno Gordon: För mig handlar det inte om att ta ställning för TJ eller Nubben. Det handlar om vad Nubben gjorde mot Timrå IK (och alla vi som emotionellt drabbas av det) då Riku Hahl värvades till Frölunda. Jag upplevde det som att föreningen förnedrades med anledning av att Nubben vid det tillfället visste allt om Timrå. Den förnedringen hade Nubben kunnat undvika.

Han hade kunnat säga: Nej, jag kan inte av respekt för...

Men det gjorde han inte. Då blev han ett arsel i min bok. That´s it!
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
TimråikPower: Försök förstå vad jag skriver nästa gång du hasplar.

Jag har följt Jimmy H sedan hans start på forumet. Från att han hade svårt att stava till idag. Jag är en av Jimmys absolut största fan, och jag älskar verkligen Jimmys kunskaper om hockey i allmänhet och Timrå IK i synnerhet.
Däremot är det varje människas rätt att ifrågasätta saker som en person skriver om det inte riktigt överensstämmer med sig egen bild. Och det var just det jag gjorde under gårdagkvällen. Dessvärre tolkade Jimmy mina inlägg som mer eller mindre personliga påhopp. Och visst, så kan man tolka dem, men det var inte min mening att kritisera Jimmy som person utan det faktum att Nubben är ett arsle utan att jag fått speciellt starka bevis för att det är så.

Jimmys starka övertygelse om att Nubben är ett arsle gjorde att mina funderingar mer riktades mot Jimmy och hans sätt att diskutera än själva kärnfrågan, Nubben.

Kommentera

Sv: Fallet Nubben
Uno Gordon: Det är bra att du berättar eftersom det där är något som jag har hållit inne med.
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
Uno Gordon: "Jag har så sent som i eftermiddags varit i telfonkontakt med honom själv. Och han pratar ofta med Linkan och flera andra betydande personer i ledande befattning".

Se där, se där. Det är bra Sjösan, mkt bra. Stå på dig! Och enligt mina egna uppgifter så stämmer dina väldigt bra. Nubben och Linkan har haft en väldigt bra kontakt sedan Linkan tog över Nubbens jobb. Nubben har pratat en hel del med Linkan. Det säger väl en hel del om hela denna diskussion.

Nubben kommer aldrig vara något arsle för mig.

Amen.
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
Uno Gordon:
Som simpel och dryg Modoit måste jag ändå säga att Nubben gjort ett jävla gediget jobb med Timrå och förtjänar all respekt för det jobb han lagt ner. Det har nog alltid funnits en viss beundran för hans smartness i många värvningar och även om plånboken idag är större, så tror jag att han som person ligger bakom mycket av framgångarna.
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
Oj, här inne var det holabandola.
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
JimmyH: Jag hymlar inte om att jag tagit ställning i den här frågan till förmån för Nubben. Och det faller väl sig rätt naturligt att en människa man har en relation till och ett stort förtroende för får ens sympatier i en konflikt. Det fanns en period då jag också tvivlade på Kent Norberg och undrade hur det hela gick till. Sanningen kommer vi aldrig att få veta fullt ut då inte Nubben och Timrå IK kommer gå med något pressmeddelande hand i hand och försonas officiellt. Men jag har valt att tro på Nubbens version. Han har alltid kört med öppna kort mot mig vilket inte TJ har gjort mot mig. Då är det väldigt enkelt att ta ställning. Anledningen till att jag överhuvudtaget fortsätter debattera detta infekterade ämne är kort och gott så enkelt att jag avskyr din benämning på min vän. Jag vill kräkas varje gång ni kallar honom för A*****let. Det är så orättvist. Det står jag för och det tar jag med mig ner i graven. Jag accepterar inte att man ofredar mina vänner. Vare sig det heter Kalle Karlsson eller Kent Norberg.
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
El Maco: Och vad baseras de uppgifterna på att Timrå IK skulle ha sagt upp bekantskapen med Nubben? Det är skitsnack rakt igenom. Jag har så sent som i eftermiddags varit i telfonkontakt med honom själv. Och han pratar ofta med Linkan och flera andra betydande personer i ledande befattning. Så den där krönikören som har undertecknat den artikeln svävar högt uppe i det blå. Det som sägs i den artikeln använder jag som dasspapper och torkar mig i röven med. Sådeså!
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
250kg kärlek: Försök att läsa mellan raderna innan du hasplar nästa gång.
Att Jimmy skriver saker som kan verka "konstiga" i dina ögon är helt och fullt ditt eget problem. Men ärligt talat... Vem f*n skriver inte konstiga saker här på HS?. Nämn någon profil som inte sagt bort sig.

Jimmy är en av HS större profiler och hans inlägg/bloggar har alltid substans som stödjer ämnet i fråga. Sen om han lägger till saker som i dina ögon kan uppfattas som ämnesifrånglidande så har det bara med ökningen av intresset för hans skrivelser att göra. Inget annat.
De flitigaste skribenterna kryddar alltid till sin diktatur för intressets skull. Intressanta ämnen ger bättre respons, som bekant.


Personligen så avundas jag Jimmys sätt att formulera sig och trivs för det mesta med att läsa det han skriver/bloggar om. De gånger jag tar mig tid att läsa igenom det alltså. Oftast så är det väldigt njutbar läsning.





Lyssna på delfinsång och flina!!
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
250kg kärlek: Ja, jag kan självklart inte lämna det här när du skriver avslutar på det där sättet.

Jag tänker inte bemöta just det dock.

Men jag tycker inte att det är god forumetik att du skriver på det sätt du har skrivit när du skriver saker som "Mina fans" och sätter mig på en piedestal för att sedan börja skriva om att jag inte kan ha fel och att jag påminner dig om din frus dåliga sidor. Jag brukar klara att inte bry mig om sådant men du är duktig med ord så det blir väldigt jobbigt att läsa. Jag tycker också att din diskussion har varit väldigt motsägelsefull från start till mål.

Det hela grundar sig på att du inte kan släppa att jag utan att veta varför Nubben inte ville vara kvar kan måla ut honom som ett "arsel" för att han värvade Riku Hahl. Och att det skulle sänka mig och El Maco som personer att vi tycker just så.

Tycker man och känner man att Nubben skulle ha tackat nej till Riku Hahl för att fortfarande behålla sin respekt mot oss som supportrar så är det väldigt svårt att med hjälp av frågor kring varför Nubben lämnade Timrå IK få mig att ändra på den åsikten och den känslan. Nubbens svek där var mot fler än bara Timrås klubbledning. Det handlar helt enkelt om min syn på etik och moral, hur jag vill bli behandlad och hur jag vill behandla andra.

Om nu det sänker mig i dina ögon så får det väl göra det då.

Kan vi sluta så då?
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
250kg kärlek: "Jag följer föreningen på rätt nära håll men har aldrig fått såna belägg att det är Kent Norberg som är boven i dramat".

Du är så fin när du skriver så eftersom jag skriver under på det.

Nubben är ingen röv. Nubben var en kraftfull TIKare. Det är han inte längre. Thats it.
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
JimmyH: Jag avslutar med att konstatera: du läser mina inlägg som fan läser bibeln.
Bra där.
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
250kg kärlek: Jag gapar.

Det handlar inte om att få rätt för mig. Det handlar om att jag ska få tycka det jag tycker. Eller rättare sagt känna det jag känner. Och tro mig, fanns det något som skulle få mig att inte känna så mot Nubben så skulle jag ta till mig det. Jag vill inget hellre. Han har som du i krönikan jag skrev kan läsa varit stor för mig.

Du drar väldigt märkliga slutsatser. Jag har inte idiotförklarat. Det är väl snarare du som vill dra i trådar som att jag är den "dumme" som är en person inte kan erkänna ett fel och så vidare. Det är du som går in på ämnet om mig som person och nämner mitt bloggande etc. Jag lämnar ditt personliga helt åt sidan. Det enda personliga jag har skrivit om någon i debatten är att jag vet att Nubben har varit väldigt snäll mot signaturen Uno Gordon privat. En av många anledningar som gjorde Nubben stor hos mig som person tidigare.

Jag har väldigt svårt för dig just nu. Jag tror vi bryter det här.
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
250kg kärlek: Man kan säga så här som en sammanfattning:
Nubben pissade på Timrå IK som förening.
Varför han gjorde det, därom tvista de lärde.
Kommentera

Sv: Fallet Nubben

JimmyH: Jag läser dina blogginlägg - med glädje - varje gång de publiceras. Dessa inlägg är fullmatad med sanning och läsvärda inslag. Jag älskar dem. Min andemening var mer att du som person hela tiden hävdar din rätt och aldrig kan erkänna fel. Och även om det är långt mellan gångerna som jag tycker du har fel, så kan du faktiskt ha det. Se där, jag kan erkänna...få se om du nu kanske kan förklara för dina fans att du "K A N" ha "mindre" rätt.

Den stora massan älskar dig, och det du skriver. Att som jag föra en diskussion med dig gör att fler männikskor ogillar mig, än dig. Men när saker inte överensstämmer med mitt sätt att se på saken kommer jag alltid att hävda motsatsen. Jag tycker fortfarande att Nubben fått en överdriven negativ kritik i relation till det jag känner till.

Du och El Maco anser att Kent Norberg är ett arsle, och fler med er. All respekt för det. Men jag tycker att männiksor som ställer frågor varför, också ska bli behandlad med respekt. Inte idiotförklarad. Jag följer föreningen på rätt nära håll men har aldrig fått såna belägg att det är Kent Norberg som är boven i dramat. Däremot har jag hört att klubben och Nubben haft en hel del olika åsikter i olika frågor som till slut gjorde situationen ohållbar och att de senare gick skilda vägar.

Kommentera

Sv: Fallet Nubben
JimmyH: Vad vet du eller El Maco hur diskussionen kring Hahl och Nubben gick angående kontraktsförlängning kring den tiden osv? Vad vet vi vad som hände sedan, vad sa Nubben till klubbledningen efter att ha pratat med Hahl osv, osv, osv. Vad ville Hahl osv..

Måste säga att 250kg vinner debatten vs JimmyH. Men det är ju min åsikt det. Ödmjukhet och nyans är orden.

Nu hinner jag inget mer. Morden i Midsomer kallar ;)
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
250kg kärlek: På tal om mitt bloggande så får du tycka vad du vill om det. Jag har kanske taskig grammatik och dålig meningsbyggnad emellanåt och man behöver inte hålla med om mina åsikter.

Men kom inte och säg att jag inte bygger det jag skriver på fakta och empiri. Det är det enda jag är riktigt noga med. Då får du bevisa motsatsen först.
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
250kg kärlek: Okej, men jag har inte sagt att Riku Hahl har varit ett arsle (på tal om att lägga ord i min mun). Bara Nubben är ett arsle.

Jag förklarar mig vidare:

Timrå IK är inte klubbledningen. Timrå IK är oss allihop. Jag har inte legat med Nubbens fru eller gjort något för att han skulle ha en anledning att förnedra Timrå IK och därmed också göra mig väldigt besviken. För det blev jag.

Har han agg mot Timrå IKs klubbledning så får han rikta detta agg på något annat sätt än att såra dess supportrar och medlemmar som han gör då han skadar hela klubben. När jag skriver skadar klubben så är det alltså att värva en spelare som han själv en gång har värvat hit, alltså inte att han själv bytte klubb.

Det är väl inte svårare än att han om det skulle varit illa för honom här att han då berättar sanningen så vi får ställa klubbledningen till svars då det är medlemmarna som tillsätter den styrelse som tillsätter denna ledning. Till exempel.

Förstår du nu hur jag tänker?

**

Skarin: "Borde han nekat en sådan bra center till sitt nya lag?"

El Macos inlägg 17.49 har i sina två första stycken väldigt bra anledningar till att svara JA på den frågan.

Man får ju tycka som man vill. Så klart. Men det är själva kärnfrågan för mig.

Varför Hahl och andra stjärnor lämnar Timrå IK är en annan och klart viktigare diskussion. Den skulle gärna diskutera om jag hade annat än gissningar att komma med.
Kommentera

Sv: Fallet Nubben

JimmyH: Men snälla!!!! Om saker hänt bakom kulisserna som vi inte känner till så kan det väl sannolikt ändrat bilden hos Nubben av Timrå IK? Och vice versa?

Om du i en sån situation kan behålla hedern och se ödmjukt på saker och ting, så grattis. Andra skulle ha reagerat på ett helt annorlunda sätt - tro mig.
Säg (för att ta ett exempel ur luften) att någon i klubbledningen hade strulat med någon av spelarfruarna ( i värsta fall Nubbens donna, eller din), vad händer då? Nubben står i giv akt och högaktar Timrå som förening och det föreningen gjort för honom. Eller?

Ingen vet vad som hänt mer än att det är en kall vind som blåser. Du tycker Riku Hahl och Kent Norberg har varit arslen. Javisst, om sagan slutar där. Visst.

Jag har inget slut på sagan, jag vet bara det jag vet. Om jag skall utse någon till syndabock vill jag ha mer kött på benen.

Om inte historien ligger till grund för dina åsikter så hyser jag inte så mycket tillit till dina artiklar. Du måste väl ändå bygga dina blogginlägg och andra artiklar på fakta. Att bara tycka att Nubben är ett arsle sänker mitt betyg på dig som en fantastisk bloggare, krönikör, debattör.

Kommentera

Sv: Fallet Nubben
250kg kärlek:

"Om man får tro den första artikeln så hade Timrå möjlighet att förlänga med Hahl. I den andra artikeln hade man gett honom ett förslag som han inte tog och därifrån valde han Frölunda. Hahl ville tydligen inte fortsätta i Timrå. Om inte VF valt honom hade det sannolikt blivit en annan klubb (även om det hade känts bättre). Jag ser inget fel i det."

Och det skiljer sig ingenting mot det jag hävdade innan artiklarna heller. Jag skulle ju bara visa att det fanns ett sådant avtal. Sedan får ens egen etik och moral själv välja vem man tycker har rätt men Frölunda har inte gjort något regelbrott. Det har jag aldrig sagt heller.

Jag ändrar ofta åsikt om jag blir övertygad. Men det du och jag gör är ju inte ens en diskussion. Du diskuterar något helt annat och påstår saker om mig.

Jag vet inte ett dugg mer än dig om detta och har aldrig påstått det heller. Men du måste samtidigt acceptera att jag och El Maco inte behöver veta varför han lämnade Timrå för att tycka illa om att han värvade Riku Hahl.

Det känns som att det är du som inte kan släppa just det utan ältar gång på gång om att du inte vet vad som hänt bakom kulisserna när jag gång på gång förklarar att det inte spelar någon roll i vad jag ska tycka om just Nubben och den värvningen.

Sedan avslutade du med att mer eller mindre påstå att jag höll Timrå IKs klubbledning bakom ryggen på grund av detta. Då blev jag irriterad.
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
fettsteffe: Ingen aning. Men att kalla någon för arsle bör enligt mig innebära att man ha rejält på fötterna. I alla fall såna respekterade människor som Jimmy och El Maco.
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
250kg kärlek: "Orkar inte diskutera med någon som aldrig erkänner sina fel."

Finns det rätt och fel i den här frågan då? Har vi all fakta som borde/skulle behövas?
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
250kg kärlek: Hehe, sant. Finns inget som kan få Jimmy att ändra sig om något. Han är en maskin. En bra sådan dock.
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
Hur svårt kan det vara att förstå att Ricky Halh INTE VILLE vara kvar i vårt kära, kära, kära TIK? Jag är mer besviken på Hahl än Nubben. Jag är mer besviken på varför exempelvis just Hahl inte ville vara kvar här. Jag blir alltid förbannad när "stjärnor" inte längre vill vara kvar här. Irritation och en massa snack uppstår. Och när det inte bara handlar om pengar blir man ju än mer irriterad.

Och appropå det så kallade avtalet:

- Vi står för det vi lovat. Men vi har inte sagt att vi inte kommer att värva någon därifrån, utan att om vi ska ta någon så ska det vara en spelare som först beslutat sig för att lämna Timrå. Vi ska inte försöka värva någon genom att säga: Lämna Timrå, du får en massa pengar av oss.
–Spelare rör sig mellan klubbarna och det här är spelarnas marknad. För något år sen tappade vi Anton Axelsson till Timrå.
–Sen har vi ju inte heller gjort klart med någon spelare från Timrå IK, säger Ahdrian.

Den där informationen räcker för mig att förstå vad allt handlar om. Inga konstigheter så att säga. Det var för det första inte ens nära att Hahl skulle bli kvar här eftersom han inte ville det. Det är väl det som är det mest tråkiga.
Det som däremot går att diskutera är väl om Nubben borde sagt nej till Hahl även om han ville till VF. Nubben visste ju att Hahl ville lämna TIK. Borde han nekat en sådan bra center till sitt nya lag? Nja. Det kändes helt klart väldigt tufft och jobbigt just då, dels över att Nubben och TIK valde att gå skilda vägar så klart av olika anledningar. Men framförallt över att Hahl inte ville vara kvar i mitt kära TIK. Varför ville han inte det?

Sedan gillar jag Unos inlägg från i morse. Efter det drog denna fantastiska diskussion igång igen om vem som gjorde rätt och fel, varför det blev si och varför det blev så. Haha. Herregud!
250 kg tycker jag också gör bra inlägg i frågan. Att jag inte är på Jimmys och El Macos sida kring detta är väl allmänt känt nu mera. Men jag respekterar deras bild av fallet Nubben. Jag tycker heller inte om den här händelsen. Men jag är mer irriterad över varför det blev så och i min värld kommer jag aldrig sjunka så lågt att kalla Nubben för arslet, även om väldigt många arslen är fina att titta på och leka med.

Kan vi inte alla bara enas om att Timrå IK är bäst (ingen protest) och gå vidare?

Till sist var det inte menat att bli så här långt.
Kommentera

Sv: Fallet Nubben

JimmyH: Din första länk säger "Kommer ni hålla löftet att inte värva från TIK?
– Vi står för det vi lovat. Men vi har inte sagt att vi inte kommer att värva någon därifrån, utan att om vi ska ta någon så ska det vara en spelare som först beslutat sig för att lämna Timrå"

I din andra länk finns inget jag kan läsa om något muntligt avtal. Om man får tro den första artikeln så hade Timrå möjlighet att förlänga med Hahl. I den andra artikeln hade man gett honom ett förslag som han inte tog och därifrån valde han Frölunda. Hahl ville tydligen inte fortsätta i Timrå. Om inte VF valt honom hade det sannolikt blivit en annan klubb (även om det hade känts bättre). Jag ser inget fel i det.

På punkt 2 håller jag med dig, fullständigt.

Jag tycker fortfarande att när du Jimmy bestämt dig för något så kommer du aldrig att ändra åsikt. Ungefär som min fru. Henne har jag sedan länge slutat diskutera med eftersom jag alltid går ur som en förlorare. Lika bra att erkänna: du vann, jag förlorade. Orkar inte diskutera med någon som aldrig erkänner sina fel.

Och som sagt: det du vet i denna soppa är mångt mycket mer än jag vet. Nubben har pissat på Timrå IK, han har verkligen bevisat vilken drummel han är. För mig är han kanske en svikare som har en del att förklara för mig som supporter. Men jag vägrar att kasta ner honom i avgrunden innan jag vet vad som verkligen hände. Och det kommer jag antagligen aldrig att få veta.

Kommentera

Sv: Fallet Nubben
fettsteffe: Ja, rent lagmässigt var 06/07 peaken i Timrås uppgång på 00-talet. Problemet den gången var alla skador och en förbannad otur.

För mig är Linkan en random snubbe som har ramlat in i brist på andra. Kan han göra ett bra jobb så visar det verkligen det jag alltid har trott, att Nubben inte alls har varit så ovärderlig.

Truppen 09/10 är intressant och har mkt potential. Det jag oroar mig för är som sagt bredden.
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
RocknRolf2: Ja delar av de lag vi såg förra året var många misslyckanden av Nubben som ställde till mycket för det ekonomiska utrymmet, det vi ser iår är Linkan's egna bygge utan nubben's äckliga långtidskontrakt, om Linkan idag skulle fått den budget Nubben hade så skulle det här laget vara bättre då det är så lite som behövs för att lag 09/10 ska vara riktigt bra! Dock kan man inte komma ifrån att lag 06/07 var jävligt bra, men där fanns det vissa brister som lyste igenom.
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
El Maco: Nubben är och förblir en SVIKARE så är det bara....
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
fettsteffe: Fast Linkan var ju även med i fjolårets bygge, och med 3-4 mille till är det fortfarande obegripligt hur man "löste" centerfrågan. Lägg därtill en del märkliga värvningar... Men det största problemet med fjolårets trupp var ändå att Nubben hade skrivit dyra långtidskontrakt med fel spelare.
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
250kg kärlek: Men nu begriper jag ingenting alls i hur du tänker. Jag blir faktiskt till och med irriterad.

1. Mina länkar visade att det fanns ett muntligt avtal att inte värva från Timrå men att Frölunda inte tycker att det ska gälla spelare vars kontrakt gått ut medan Timrå tycker att det var fel eftersom Timrå jobbade hårt för att behålla honom.

Du frågade ju precis efter just detta då du inte tycktes ha en aning om det för en timme sedan.

2. Jag och El Maco tycker att det är fel (moraliskt) att värva en spelare som man har förhandlat med för en annan klubb, redan några månader innan och som man dessutom har skrivit det gällande avtalet för.

Hur i all sin dar får du det till att vi tycker att det inte finns annat än fel hos Kent Norberg och att Timrå har handlat efter konstens alla regler? Snacka om att lägga ord i en annan persons mun.

Det är inte för att hålla Timrå IKs nuvarande ledning om ryggen som jag tycker att Nubben betett sig som ett arsel. Det beror på att jag tycker att han har bettet sig så mot klubben då han värvade Riku Hahl. För det har han gjort och han har gjort det frivilligt.

Jag tycker att det förnedrade Timrå IK. Mitt lag!

Du vet väl dessutom att jag skrev nedanstående krönika efter att Nubben lämnat, innan han värvade Hahl:

www.tikare.se/kronikor/index.php?nid=636
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
El Maco: Haha. Jag älskar också Timrå IK. Jag har en bitter smak när det talas om Kent Norberg. Men jag försvarar inte Timrå IK som förening för allt dem gör. Jag konstaterar ödmjukt att föreningen också kan göra fel som i rätt sammanhang också kan kritiseras.
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
250kg kärlek: För att vara övertydlig: Jag håller på Timrå IK, jag håller inte på Kent Norberg. Jag skiter i varför Norberg slutade men han har skadat klubben jag håller på (som varit hans arbetsgivare i tretton år) efter att han drog och jag ogillar honom starkt för det. Tyck vad du vill bara du tycker något men ge fan i att lägga saker i min mun.
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
RocknRolf2: Jag tycker Linkan gjort det skit bra, man kunde väl läsa att detta lag var ca 3milj billigare än förra....Och då tycker jag detta lag är minst lika bra (iaf stabilare)! Tänk er om Linkan fått de resurser Nubben hade...3milj till att röra sig med, då hade vi kunnat tagit in e sniper och detta lag hade varit riktigt vasst!
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
250kg kärlek: Vad det än var i så fall kan det knappast ha varit det där uttjatade ”Nubben fick för lite pengar att handla med”. Framförallt under de senare Nubbenåren så satsade Timrå hårt på en hög spelarbudget för det var knappast Nubbens personliga charm som gjorde att klubben kunde plocka in en hög etablerade spelare.

Idag är det tuffare tider för alla elitserieklubbar. KHL sopar i stort sett rent på tyngre namn utanför NHL. Och jag förstår verkligen spelarna som tar chansen i Ryssland, varför spela i en sämre liga för mindre pengar liksom?
Kommentera

Sv: Fallet Nubben

JimmyH: "Eller handlar det mer om ditt förtroende till nuvarande klubbledning än vad det handlar om Nubben i sig?"

Vis av den fakta jag har i det här tycker jag att du och El Maco är alldeles för enkelspårig. Det finns inget annat än fel hos Kent Norberg. Timrå IK har handlat efter alla konstens regler.

Fortfarande har inga graverande bevis på att någon gjort fel, lagts fram. Dina artiklar Jimmy säger igentligen inte så mycket mer än det jag byggt mina tidigare åsikter på.

Jag vill tro att svaret på den här infekterade diskussionen finns i min fundering. Varför valde Nubben att dra mitt under brinnande säsong? De som tror att klubben låg sked med Nubben och att allt var frid och fröjd får nog fundera ett varv extra.
Det är inte ens fel att två träter.

Kommentera

Sv: Fallet Nubben

250kg kärlek: Jag vet inte varför Norberg flyttade till Göteborg. Om det var pengarna i hans egen plånbok eller i spelarbudgeten, äventyret, de goda färska räkorna, eventuellt tjafs med andra i klubben eller att han gick på myten om sin egen storhet och tyckte han var för stor för Timrå. Kanske lite av allt, kanske strålades han av ett UFO med frölundalaser. Jag skiter faktiskt i varför.

Dock vet jag att han bröt/släpptes från ett flerårskontrakt. Jag har också noterat vissa saker som han därefter har hållit på med på spelarmarknaden. Jag tycker baserat på det sistnämnda att han betett sig som ett arsle från 2008 och framåt. Var och en drar sina egna slutsatser.

Jag tycker i och för sig att det rent principiellt är utomordentligt märkligt att en sportchef värvas av en annan klubb under en säsong och känner inte till något annat fall. Hjälp mig gärna med liknande exempel. Roger Melins övergång till LHC från Rögle för ett antal år sedan kändes också väldigt skum när lagen möttes i kvalserien, annars kommer jag inte på något.

Jag tycker inte att Norberg betett sig illa som slutat, det får han väl göra om nu regelverket tillåter det, men manövrar med Timråspelare efteråt stinker skit.

Nu struntar jag i det för den här gången. Han kan dra åt helvete, gärna med hög lön och frölunda utanför slutspelet.

Kommentera

Sv: Fallet Nubben
250kg kärlek:

"Kan det vara enbart Nubbens fel eller var det så att Timrå IK och Kent Norberg hade olika åsikter i betydande frågor? Och att det ledde till den situation som uppkom? Var det pengar i första hand som fick Nubben att dra? Eller vad??"

Om du får alla svar på dessa frågor. Hur mycket kan din åsikt svänga då?

Var det mer rätt att värva Riku Hahl om Nubben inte kom överens med klubbledningen?

Eller handlar det mer om ditt förtroende till nuvarande klubbledning än vad det handlar om Nubben i sig?
Kommentera

Sv: Fallet Nubben

El Maco: Frågan som kan vara värt ett svar är varför Kent Norberg så snabbt ledsnade på Timrå IK och helt plötsligt meddelar att han drar till Göteborg? Jag uppfattade Nubben som en människa som trivdes i Timrå och som inte hade några planer på att dra härifrån.

Kan det vara enbart Nubbens fel eller var det så att Timrå IK och Kent Norberg hade olika åsikter i betydande frågor? Och att det ledde till den situation som uppkom? Var det pengar i första hand som fick Nubben att dra? Eller vad??

En sportchef som de flesta älskade, som visste sitt värde, varför väljer han att dra, varför väljer han att ta spelare från sitt forna lag, varför?
Var det enbart för pengarna?

Men sannolikt vet jag för lite i ämnet för att ens ge mig in i diskussionen (sorry). Andra på forumet vet mer och om dessa ord från dem är sanning så är det lätt att tycka skit om Nubben. Men som sagt: jag har ingen aning.

Kommentera

Sv: Fallet Nubben
El Maco: Klockrent!
Kommentera

Sv: Fallet Nubben
Uno Gordon:

"Nubben preciserade vad han ville ha. Timrå IK sa nej tack. Frölunda ringde och biffen var klar. Det är sådant som kallas buisness."

Vad tog det där vägen?

Nu skrev du en inledning på en roman om allt från familjen, huset och kärleken till Norrland istället..

Sedan har jag väldigt svårt att tro på att Riku via sin agent bad om att få komma till just Frölunda. Men om det var så skulle Nubben givetvis sagt nej om han hade någon som helst respekt för Timrå IK som förening eftersom han bara månader innan hade brytit det avtal han hade med klubben som gick ut 2011. Och en sportchef sitter ju i lite andra trådar än någon annan anställd i en klubb så nog hade han kunnat låtit bli Hahl för friden, moralen och etikens skull.

Det går liksom inte att komma ifrån. Hur än mycket du romantiserar..
Kommentera

Sv: Fallet Nubben

RocknRolf2: Det är just det här jag inte förstår. Uno Gordon skriver att det infunnits en mättnad hos Nubben. Mättnad för mig är när man känner sig klar med sitt jobb och vill byta karriär eller bransch. Då plötsligt väljer Nubben att ta ett liknande jobb (med en större plånbok för all del). Om det stillar hans mättnad - okej. Men jag tror inte det. För mig låter det som att Nubben hamnat på kant med övriga styrelsen och bestämmer sig för att dra. Jag tycker också (även om det är lite väl mycket konspiration bakom det) att Nubbens blickar mot Timrå bevisar att det finns en viss revanschlusta hos honom.
Med den plånbok han förfogar över skulle han lätt kunna hitta likvärdiga spelare som han nu plockat från Timrå.

När det gäller Nubbens känsla att hitta rätt spelarmaterial tycker jag att det är en aning överdrivet. Nubben är en skicklig sportchef, men det finns fler sportchefer som också kan nosa rätt på guldkornen. Jag grät inte floder då han försvann.

Däremot är det utomordentligt viktigt att Nubben och Timrå IK skött sina kort rätt. Det man lovat varandra, det skall man också efterleva. Och sannolikt är det så att någon ljuger. Timrå IK eller Kent Norberg.

Kommentera

Sv: Fallet Nubben

250kg kärlek: Vad folk glömmer fort. Norberg förhandlade om en förlängning med Hahl i Timrå men inget blev klart. Sen gick han till Frölunda mitt i säsongen och skrev alltså avtal med samma spelare för en annan klubbs räkning några månader senare. Hahl må älska Albert & Herbert och Gais och allt vad som lockar i den där regniga stan, han kanske skulle ha hamnat där i alla fall. Men frågan är hur fan man som Arslet kan sitta och förhandla med samma spelare för två klubbars räkning inför samma säsong? Om inte det är skandal så får man allt kalla sig Uno Gordon för att få ihop det.

Vissa lallare pratar om att "så går det till i affärslivet". Skitsnack det också. Har du en ledande position i finansvärlden får du sitta i karantän en eller flera månader om du går till en konkurrent. Dessutom, går du nånstans, konkurrent eller inte, och snor med dig bra medarbetare till din nya arbetsplats blir folk ofta förbannade även utanför hockeyns värld. En gammal regel och fint karriärtips oavsett vad man håller på med är att man inte ska pissa på sin gamla arbetsgivare, man vet aldrig när det kommer igen.

Gillar Anonymous länk till Hahlartikeln på frölundawebben, tryggt att läsa att Timrå IK sagt upp bekantskapen med Arslet. Uppenbarligen ser klubben likadant på situationen som jag. De har koll alltså.

Sen, att den där typen ryckt i Pääjärvi förvånar mig inte (att Norberg själv nekade i intervjuer trodde jag inte på), det är i sig inget att säga om rent etiskt så här en säsong senare. Men det är bara löjligt, snacka om att försöka göra det enkelt för sig. Han har egna tonåringar i klubben han kan fundera på.

Kommentera

1167703 · »