1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581718 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1167549

Sv: Fallet Nubben

El Maco: Frågan som kan vara värt ett svar är varför Kent Norberg så snabbt ledsnade på Timrå IK och helt plötsligt meddelar att han drar till Göteborg? Jag uppfattade Nubben som en människa som trivdes i Timrå och som inte hade några planer på att dra härifrån.

Kan det vara enbart Nubbens fel eller var det så att Timrå IK och Kent Norberg hade olika åsikter i betydande frågor? Och att det ledde till den situation som uppkom? Var det pengar i första hand som fick Nubben att dra? Eller vad??

En sportchef som de flesta älskade, som visste sitt värde, varför väljer han att dra, varför väljer han att ta spelare från sitt forna lag, varför?
Var det enbart för pengarna?

Men sannolikt vet jag för lite i ämnet för att ens ge mig in i diskussionen (sorry). Andra på forumet vet mer och om dessa ord från dem är sanning så är det lätt att tycka skit om Nubben. Men som sagt: jag har ingen aning.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Fallet Nubben
250kg kärlek: Vad det än var i så fall kan det knappast ha varit det där uttjatade ”Nubben fick för lite pengar att handla med”. Framförallt under de senare Nubbenåren så satsade Timrå hårt på en hög spelarbudget för det var knappast Nubbens personliga charm som gjorde att klubben kunde plocka in en hög etablerade spelare.

Idag är det tuffare tider för alla elitserieklubbar. KHL sopar i stort sett rent på tyngre namn utanför NHL. Och jag förstår verkligen spelarna som tar chansen i Ryssland, varför spela i en sämre liga för mindre pengar liksom?
Kommentera

Sv: Fallet Nubben

250kg kärlek: Jag vet inte varför Norberg flyttade till Göteborg. Om det var pengarna i hans egen plånbok eller i spelarbudgeten, äventyret, de goda färska räkorna, eventuellt tjafs med andra i klubben eller att han gick på myten om sin egen storhet och tyckte han var för stor för Timrå. Kanske lite av allt, kanske strålades han av ett UFO med frölundalaser. Jag skiter faktiskt i varför.

Dock vet jag att han bröt/släpptes från ett flerårskontrakt. Jag har också noterat vissa saker som han därefter har hållit på med på spelarmarknaden. Jag tycker baserat på det sistnämnda att han betett sig som ett arsle från 2008 och framåt. Var och en drar sina egna slutsatser.

Jag tycker i och för sig att det rent principiellt är utomordentligt märkligt att en sportchef värvas av en annan klubb under en säsong och känner inte till något annat fall. Hjälp mig gärna med liknande exempel. Roger Melins övergång till LHC från Rögle för ett antal år sedan kändes också väldigt skum när lagen möttes i kvalserien, annars kommer jag inte på något.

Jag tycker inte att Norberg betett sig illa som slutat, det får han väl göra om nu regelverket tillåter det, men manövrar med Timråspelare efteråt stinker skit.

Nu struntar jag i det för den här gången. Han kan dra åt helvete, gärna med hög lön och frölunda utanför slutspelet.

Kommentera

Sv: Fallet Nubben
250kg kärlek:

"Kan det vara enbart Nubbens fel eller var det så att Timrå IK och Kent Norberg hade olika åsikter i betydande frågor? Och att det ledde till den situation som uppkom? Var det pengar i första hand som fick Nubben att dra? Eller vad??"

Om du får alla svar på dessa frågor. Hur mycket kan din åsikt svänga då?

Var det mer rätt att värva Riku Hahl om Nubben inte kom överens med klubbledningen?

Eller handlar det mer om ditt förtroende till nuvarande klubbledning än vad det handlar om Nubben i sig?
Kommentera