1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581692 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1167564

Sv: Fallet Nubben
250kg kärlek: Men nu begriper jag ingenting alls i hur du tänker. Jag blir faktiskt till och med irriterad.

1. Mina länkar visade att det fanns ett muntligt avtal att inte värva från Timrå men att Frölunda inte tycker att det ska gälla spelare vars kontrakt gått ut medan Timrå tycker att det var fel eftersom Timrå jobbade hårt för att behålla honom.

Du frågade ju precis efter just detta då du inte tycktes ha en aning om det för en timme sedan.

2. Jag och El Maco tycker att det är fel (moraliskt) att värva en spelare som man har förhandlat med för en annan klubb, redan några månader innan och som man dessutom har skrivit det gällande avtalet för.

Hur i all sin dar får du det till att vi tycker att det inte finns annat än fel hos Kent Norberg och att Timrå har handlat efter konstens alla regler? Snacka om att lägga ord i en annan persons mun.

Det är inte för att hålla Timrå IKs nuvarande ledning om ryggen som jag tycker att Nubben betett sig som ett arsel. Det beror på att jag tycker att han har bettet sig så mot klubben då han värvade Riku Hahl. För det har han gjort och han har gjort det frivilligt.

Jag tycker att det förnedrade Timrå IK. Mitt lag!

Du vet väl dessutom att jag skrev nedanstående krönika efter att Nubben lämnat, innan han värvade Hahl:

www.tikare.se/kronikor/index.php?nid=636
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Fallet Nubben
Hur svårt kan det vara att förstå att Ricky Halh INTE VILLE vara kvar i vårt kära, kära, kära TIK? Jag är mer besviken på Hahl än Nubben. Jag är mer besviken på varför exempelvis just Hahl inte ville vara kvar här. Jag blir alltid förbannad när "stjärnor" inte längre vill vara kvar här. Irritation och en massa snack uppstår. Och när det inte bara handlar om pengar blir man ju än mer irriterad.

Och appropå det så kallade avtalet:

- Vi står för det vi lovat. Men vi har inte sagt att vi inte kommer att värva någon därifrån, utan att om vi ska ta någon så ska det vara en spelare som först beslutat sig för att lämna Timrå. Vi ska inte försöka värva någon genom att säga: Lämna Timrå, du får en massa pengar av oss.
–Spelare rör sig mellan klubbarna och det här är spelarnas marknad. För något år sen tappade vi Anton Axelsson till Timrå.
–Sen har vi ju inte heller gjort klart med någon spelare från Timrå IK, säger Ahdrian.

Den där informationen räcker för mig att förstå vad allt handlar om. Inga konstigheter så att säga. Det var för det första inte ens nära att Hahl skulle bli kvar här eftersom han inte ville det. Det är väl det som är det mest tråkiga.
Det som däremot går att diskutera är väl om Nubben borde sagt nej till Hahl även om han ville till VF. Nubben visste ju att Hahl ville lämna TIK. Borde han nekat en sådan bra center till sitt nya lag? Nja. Det kändes helt klart väldigt tufft och jobbigt just då, dels över att Nubben och TIK valde att gå skilda vägar så klart av olika anledningar. Men framförallt över att Hahl inte ville vara kvar i mitt kära TIK. Varför ville han inte det?

Sedan gillar jag Unos inlägg från i morse. Efter det drog denna fantastiska diskussion igång igen om vem som gjorde rätt och fel, varför det blev si och varför det blev så. Haha. Herregud!
250 kg tycker jag också gör bra inlägg i frågan. Att jag inte är på Jimmys och El Macos sida kring detta är väl allmänt känt nu mera. Men jag respekterar deras bild av fallet Nubben. Jag tycker heller inte om den här händelsen. Men jag är mer irriterad över varför det blev så och i min värld kommer jag aldrig sjunka så lågt att kalla Nubben för arslet, även om väldigt många arslen är fina att titta på och leka med.

Kan vi inte alla bara enas om att Timrå IK är bäst (ingen protest) och gå vidare?

Till sist var det inte menat att bli så här långt.
Kommentera

Sv: Fallet Nubben

JimmyH: Din första länk säger "Kommer ni hålla löftet att inte värva från TIK?
– Vi står för det vi lovat. Men vi har inte sagt att vi inte kommer att värva någon därifrån, utan att om vi ska ta någon så ska det vara en spelare som först beslutat sig för att lämna Timrå"

I din andra länk finns inget jag kan läsa om något muntligt avtal. Om man får tro den första artikeln så hade Timrå möjlighet att förlänga med Hahl. I den andra artikeln hade man gett honom ett förslag som han inte tog och därifrån valde han Frölunda. Hahl ville tydligen inte fortsätta i Timrå. Om inte VF valt honom hade det sannolikt blivit en annan klubb (även om det hade känts bättre). Jag ser inget fel i det.

På punkt 2 håller jag med dig, fullständigt.

Jag tycker fortfarande att när du Jimmy bestämt dig för något så kommer du aldrig att ändra åsikt. Ungefär som min fru. Henne har jag sedan länge slutat diskutera med eftersom jag alltid går ur som en förlorare. Lika bra att erkänna: du vann, jag förlorade. Orkar inte diskutera med någon som aldrig erkänner sina fel.

Och som sagt: det du vet i denna soppa är mångt mycket mer än jag vet. Nubben har pissat på Timrå IK, han har verkligen bevisat vilken drummel han är. För mig är han kanske en svikare som har en del att förklara för mig som supporter. Men jag vägrar att kasta ner honom i avgrunden innan jag vet vad som verkligen hände. Och det kommer jag antagligen aldrig att få veta.

Kommentera