1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581715 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1167540

Sv: Fallet Nubben

JimmyH: Lönen har haft noll betydelse i det här fallet. Han har aldrig begärt någon löneökning överhuvudtaget för han var nöjd med det han hade. Och tankarna fanns inte heller på att flytta igen. Varför tror du han övergav Härnösand t ex och köpte hus på Alnö? Dock hade det börjat smyga sig in en mättnad hos Nubben och funderingarna fanns på att gå vidare inom det civila och bo kvar i Sundsvall. Men då ringde Frölunda, Nubben lade korten på bordet att han hade fått en förfrågan och att han var smickrad och intresserad. Men då processen med lagbygget redan hade påbörjats vid denna tidpunkt så ville inte TJ att kontraktet skulle rivas omedelbart utan att Nubben skulle slutföra det han hade påbörjat och så slöt man en muntlig överenskommelse om detta och att inget skulle läckas ut i media. Nubben har dessutom bott i Norrland i hela sitt liv och när han frågade sin familj vad de ville göra så tyckte de att det skulle vara roligt att testa på någonting och ta chansen när den dök upp som ett brev på posten. Och när han fick klartecken ifrån sin familj att det var grönt ljus så bestämde han sig för att tacka ja.

Vad beträffar Hahl, Lehtonen och MPS så skall jag förtydliga mig ännu en gång. Hahl vägrade att skriva nytt kontrakt med Timrå. Detta underättade Nubben TJ om och sade att för hans del är förhandlingarna avslutade. Jag ombesörjer att göra klart mina åtagande men Hahl får du ta hand om f.r.o.m. nu.

När sedan kontraktet hade löpt ut och Nubben tillträtt i Frölunda så kontaktade Hahls agent Frölunda och frågade om de var intresserade och Nubben svarade ja,

Samma sak med Lehtonen. Lellos agent ringde personligen Kent Norberg och erbjöd honom Lellos tjänster. Informationen han fick var att de hade tackat nej till en fortsättning i Timrå och eftersom Frölunda behövde en PP-back så föll de sig naturligt att förhandlingar inleddes.

Vad beträffar MPS så är det som så att innan JVM ägde rum så kontaktade Nubben Timrå och ville göra en bytesaffär med antingen Pyörälä eller MPS. Pyörälä fick han blankt nej på. Men däremot så diskuterade man länge och väl att byta bort MPS men Timrå ville då ha en icke namngiven Frölundaspelare i utbyte och Frölunda funderade men sa slutligen att man inte var villiga att släppa denna spelare. Därefter kovände också Timrå och ville inte heller byta bort MPS.

Därav rann det hela uti sanden. Sedan håller de fortfarande kontakten. Men eftersom nu MPS fått alltmer tongivande roll och mer speltid så respekterade Nubben detta beslut och önskade honom lycka till.

Det var alltså egentligen i första hand före JVM då MPS speltid var begränsad som Nubben var intresserad utav att plocka över honom. Däreffter har man bara hålliit en vänskaplig dialog. Det faller sig rätt naturligt tycker jag.

Det finns alltså inte någon uttalad ambition eller ens vilja från Nubbens sida att nedmontera Timrå. Han utgär ifrån vilka behov Frölunda har när han ser över deras hus.

Men det är ju betydligt svårare för Nubben att värva spelare ifrån LHC, HV71 och FBK då dessa är bittra rivaler och de allra flesta spelarna i slutändan väljer att stanna kvar i dessa klubbar. De faller sig då rätt givet att Nubben sneglar mot Norrland och Stockholm samt utomlands efter förstärkningar.

Konstigare än så är det inte.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Fallet Nubben
Uno Gordon:

"Nubben preciserade vad han ville ha. Timrå IK sa nej tack. Frölunda ringde och biffen var klar. Det är sådant som kallas buisness."

Vad tog det där vägen?

Nu skrev du en inledning på en roman om allt från familjen, huset och kärleken till Norrland istället..

Sedan har jag väldigt svårt att tro på att Riku via sin agent bad om att få komma till just Frölunda. Men om det var så skulle Nubben givetvis sagt nej om han hade någon som helst respekt för Timrå IK som förening eftersom han bara månader innan hade brytit det avtal han hade med klubben som gick ut 2011. Och en sportchef sitter ju i lite andra trådar än någon annan anställd i en klubb så nog hade han kunnat låtit bli Hahl för friden, moralen och etikens skull.

Det går liksom inte att komma ifrån. Hur än mycket du romantiserar..
Kommentera