1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581610 inlägg · 6216 ämnen

Ismaskin sökes

455921 · » Till forumet


Sv: Ismaskin sökes
ernie eagle: Nostalgiker skall det givetvis stå!
Kommentera

Sv: Ismaskin sökes
mike66: Fy fan va Bolinders munktellarna är vackra :) Jag får gåshud på armarna och ståfräs av sådana där rariteteter som den tårögda nostagiker jag är!

LÄNGE LEVE NOSTALGIN!
Kommentera

Sv: Ismaskin sökes
Smokey: Lycka till med filmen, själv satsar jag på poesin. I alla fall så har jag inte en blekning vad det är för traktor på bilden...

Jag lägger in en bild på en Bolinder Munktell årsm;1935 istället..

[bild]www.algonet.se/~arneg/motormuseum/richards/bm35d.jpg[/bild]
Kommentera

Sv: Ismaskin sökes
mike66: Som alla vet så jobbar jag vidare med filmen: "Mitt liv som TIK"
Episoden med din ismaskinupplevelse i Järpen blir garanterat högoktaniskt bränsle i manusdelen... Ser redan sekvensen framför mig.

Andra höjdpunkter eller scener som lär bli till manus för att sedan filmas är givetvis:

-Willyssons protestklättring längst upp i ett snöigt McDonalds klättertorn för barn... (Resor till Karlstad fick en ny dimension)

-Ernies skjutjärnsreporterintervju med Wikegård, när han frågade Djurgårdstränaren om han hade penna... (filmas i alpmiljö)

-Timråklackens "Kjell Lönnå fågelholks kör lookalike" när lagårdsväggen rasade i Nyköping. (Tystare och mer förvånad har aldrig en klack varit)

El Macos taxikapning när pendeltågsföraren plötsligt lämnade vårt tåg och bara drog... (Följ efter den där bilen!) Vem fan hade en sådandär rödvit sotarhatt i turkisk filt?

Min egen brutalfotbollstackling på Kalle Koskinen som ny lirare på inkilningsfesten på "Bullaland"! (Tuffare har jag aldrig varit) Själv grät jag som ett barn i smyg direkt efter att han kört sin "payback"... Koskinen själv väntade två år med att visa sin smärta;)

Bergman kan slänga sig i väggen!

Men vad är det för märklig blå traktor du bifogar? Är det en Fordson Major? Själv föredrar jag det stilla dunket från en 56-ans Bolinder Munktell.
Kommentera

Sv: Ismaskin sökes
Smokey: dom kan ju kolla på rolba www.rolba.se/
Kommentera

Sv: Ismaskin sökes
mike66: Redan i september 1989 försökte jag frysa ned hela Nollberga socken med ett gigantiskt kylskåp..och nu tror ni att det är normalt kallt för årstiden. He he. Djävulska planer, hockeyplaner överallt.

Ta en flaska vermouth, mosa ned en strömming-och njut.
Bryna, nuppa,fjässa,sponken.
Kommentera

Sv: Ismaskin sökes
Smokey: Det är nog inga problem, men det kanske kan bli en A-traktor istället, jag känner inte riktigt till normerna vad som gäller i dagsläget. Kika in på www.bilprovningen.se och kolla upp vad som gäller.

Apropå Vomerare och annat tok såsom Sibyllaparkeringar och Epa-traktorer så var jag ut på byn (Järpen) under fjolåret...

Vi var ju upp dit på en riktig lördag och inte en lillördag under förra hösten och skulle hämta hem ismaskinen som vi köpte av Järpens IF (Olympia med V8-rova under snöbehållaren)...

Lastbilen som hade flakväxlare m maskinflak ville inte riktigt fungera som den skulle. Tyvärr för oss när vi hade kommit fram så var det 25 grader kallt och flaket gick inte att få ner på marken...

Då hjulade jag ner med ismaskinen från ishallen och ända in i till Järpens city. Skinnjacka, bakåtvänd TIK-keps 25 gr kallt, ingen hytt på ismaskinen = förfrusna öron, lunginflammation mm som följdsjukdomar. Ni förstår ju Järpenbornas blickar när den hårde mannen från knölarnarna fotar på järnhästen red förbi city med sitt dollargrin...

Där inne bredvid sibyllagrillen hittade jag en perfekt lastbrygga som vi kunde använda oss utav för att kunna köra upp ismaskinen direkt på flaket. Snacka om att de finniga Järpen-pojkarna verkligen var sjuk av avund där de satt i sina gamla rostiga omgjorda Volvo Duetter och svettades...

En ismaskin med FourWheelDrive, V8 och en chaufför med en högerfot av bly, det är allt som krävs för att imponera när man hamnar lite avsides i vårt avlånga land...

[bild]www.offenstallhaltung.net/Arbeit/Gerate/a_Traktor_trans.gif[/bild]
Kommentera

Sv: Ismaskin sökes
rupert: Grabben är bara 14 år, låt han vara!!
Kommentera

Sv: Ismaskin sökes
Josef i Kungsör: Ack den stavningen, den stavningen....*suckar*..
Kommentera

Sv: Ismaskin sökes
Robban:
Hade de laggt den på älven hade den mins flytit 20!
Kommentera

Sv: Ismaskin sökes
Åke the Myth: Det är tur att kylan kommer. Jag kommer att bli överhettad denna säsong.. Jag tycker om vågor, även om man inte fick skriva så igår.
Kommentera

Sv: Ismaskin sökes
Någon som hört från Swen Stockhaus på länge... En gästboksprofil som man inte hört av sedan den gyllene uppgångstiden.

Han åkte bla land ock rike och dokumenterade klassiska ismaskiner. Vet att han och jag smög runt matforsrinken och fotade en ogräsbevuxen klenod mitt i sommaren 2000 ungefär...
Kommentera

Sv: Ismaskin sökes
mike66: Skulle man kunna regga en sådan där Zamboni som EPA-traktor? Vilket kyligt intryck ungen skulle göra på Sibyllas parkering... Driving casual.
Kommentera

Sv: Ismaskin sökes
Robban: klartänta=klartänkta, försöket=försökte
Kommentera

Sv: Ismaskin sökes
mike66:
Den påminner om en amfibiemoppe några klartänta gossar försöket sig på för sådär en 14 år sedan.

En suzuki, egna svetsade skovlar på bakhlulet och ett eget ramverk som bar upp två oljefat på sidorna.
Den flöt i ca. 10 meter.
Kommentera

Sv: Ismaskin sökes
Smokey: Jorå jag har faktiskt en Zamboni till salu. Tyvärr så lär väl Arboga ha ishall och då blir min Zamboni lite svårsåld eftersom den drivs med bensin. Har du dock 20.000:- undanstoppad i byxfickan så får du gärna köpa klenoden, årsm;1977, den kan ju vara bra att ha om du vill satsa lite extra på det här med supporterderbyt...

Som tröst i hela bedrövelsen så skickar jag med en bild på den första Zambonin som tillverkades...

[bild]www.senecac.on.ca/recreation/images/origzamb.jpg[/bild]
Kommentera

Sv: Ismaskin sökes
Kalle K: Min ismaskin är också sönder, tur att det börjar bli kyligt ute så att man kan frysa lite tärningar till groggen.
Kommentera

Sv: Ismaskin sökes
Smokey:
Ring mike66, det han inte känner till om ismaskiner och var man kan hitta lämpliga är inte värt att veta :-)
Kommentera

Ismaskin sökes
Ingen som har en stilig ismaskin över? Bättre begagnad eller bara söndagskörd... Det är Arboga Hockey som kört slut på sin maskin och nu söker en ny med ljus och lykta.
Ring Arboga Hockey om du har ett tips.
Kommentera

455921 · »