1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581689 inlägg · 6215 ämnen

Kvaliteten på nyförvärven

275926 · » Till forumet


Sv: Kvaliteten på nyförvärven
El Maco: Hm. Kommer ihåg Jarkko som en mycket vass right avslutare och ingen lagkapten och kämpe. Kommer ihåg när HV bytte honom till AIK efter att han hade en grym måltorka. Väl i AIK gjorde han mål i varenda match nästan. Lite Burra stämpel på honom tycker jag.
Kommentera

Sv: Kvaliteten på nyförvärven
El Maco: Glöm inte Åhlund ;)
Kommentera

Sv: Kvaliteten på nyförvärven
Patrick: Det som talar för Varvio är att vi alltid haft en gammal gubbe som manat på i laget de senaste säsongerna. Huss-Peltomaa-Åkerblom-Varvio?
Kommentera

Sv: Kvaliteten på nyförvärven
Patrick: Personligen tycker jag det ser väldigt osäkert ut på centersidan, endast beroende på att Micke Lind inte är kvar. Mkt, mkt tung förlust för laget.
* Krykov, måste vara lika bra som förra säsongen om det ska bli slutspel. Jag litar på Krykov, ett år till.
* Jinman, lite av en chansning. Kommer garanterat inte ersätta Lind. Men jag har en skön känsla som säger mej att Jinman kan bli en mycket stor och positiv överraskning i Elitserien.
* Koivunen, måste vara betydligt bättre än förra säsongen om Timrå ska få stabilitet i femmorna. Han har mycket att bevisa. Samtidigt kanske han inte är jämnare i sitt spel än vad han visade upp förra säsongen?
* Hagos, duktig tekare och stor talang. Kan bli en bra fjärdecenter.

Backsidan ser heller inte så där jätte stabil ut, ÄN så länge bör tilläggas. Svensson och Pasi hade suttit fint, nu är det bara att hoppas på Petriläinen. Sedan är jag övertygad om att "Nubben" hittar någon/några intressanta backar.

När det gäller målvakterna känns det ju naturligtvis underbart att vi har Kapanen där bak. Men sedan då? Vad händer om Kapanen går sönder? Då blir det säkert en hel del mardrömmar. Jag vågar inte ens tänka tanken.

Till sist, ytterforwards. Ja vad ska man säga? På förhand ser det i alla fall onekligen intressant ut på den fronten. Många hungriga och duktiga spelare, helt klart. Dessutom tror jag värvningen av Fredrik Sundin kan bli något riktigt bra.
Men det skulle behövas värva en etablerad klasspelare i form av en ytterforward om jag ska bli riktigt nöjd. Jarko Vaarvio är absolut ingen sådan enligt mej.

Sammanfattning:

Alla tre nyförvärv känns positiva, dock ersätter ingen Micke Lind. "Nubben" bör värva en riktigt bra ytterforward, samt två skickliga backar. Då kan vi andas ut.
Kommentera

Sv: Kvaliteten på nyförvärven
Patrick: jag är också orolig men jag är säker på att Nubben och övriga TIK försöker att värva dom bästa spelarna dom kan få tag på med Timrå IKs budget i åtanke
Kommentera

Kvaliteten på nyförvärven
Vad tycker ni egentligen om kvalitén på Timrås nyförvärv?

Yared Hagos: En center som varken petar Krykov, Koivunen eller Jinman. När man värvar så värvar man inte spelare till fjärdefemman, men det är vad Timrå nu gjort. Det rör sig visserligen om en talang, så det känns rätt ok ändå. Fjärdefemman ska bestå av talanger.

Lee Jinman: Han må vara bra i Superleauge och hans handleder må vara fina, men hur vet man att han är lika bra som Mikael Lind? Jag har VÄLDIGT svårt att tro att han ska kunna ta Micke Linds roll som playmaker. Man får inte glömma att Micke Lind inte bara var en 2:a eller 3:e center, han var nyckeln i powerplay också. Klarar en okänd kanadensare det? Hmm....

Fredrik Sundin: Är han bättre än Matthiasson, Carlsson, Nordgren, Söderström, Sjögren eller Hallin? Tveksamt. Kan han bli? Jodå, men dagen han blir det lär FBK ta honom tillbaka... Visst är det bättre med Sundin på tillväxt än Wallenberg eller Eriksson som redan fått chansen, typ 5-6 gånger om.. men visst kunde man önska att det vore en lite mer etablerad spelare man värvar.

Pasi Petriläinen: Om han kommer så är det en klassback som nästan (observera nästan) kommer hålla samma klass som Jindrich gjorde under slutspelet - fast under en hel säsong! Ett kanonförvärv!

Jarko Varvio: Ett riktigt, riktigt bra nyförvärv - för 10 år sen. Han har för länge sedan passerat zenit och vad som kvarstår för honom är ligor som bundesliga, Elitserien (i Danmark) eller Superleauge. Nu var jag väl kanske lite väl elak. Han lyckades ju göra 13 poäng på 12 matcher i Nationalliga A i Schweiz så sent som för 3 år sedan och det är det inte många som klarar. Patrik Juhlin och en bunt Eurostinna hockeyvagabonder till.
Ska Varvio in i en femma med Matthiasson och Lee Jinman tex, så ska Timrå ha en sjuhelv-tes tur om han blir ett lyft för den kedjan. Varvio känns som en jättechansning. Kan bli kanon - kan bli kalkon.


Summa sumarum... Av dessa 5 namn där tre är klara, så känns endast Petriläinen som ett säkert kort. De övriga hör till kategorin kan-bli-bra-om-nåt-år samt kanon-eller-kalkon. Är det detta lag som ska etablera Timrå i Elitserien och bevisa att fjolårets bragd inte var en tillfällighet? Är det detta lag som ska locka 6300 åskådare till Timrås nya lada? Hade man lagt till en Niklas Andersson eller liknande till det här så hade det blivit riktigt intressant, men nu.. hmm.. njaäe...
Kommentera

275926 · »