1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581683 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #275812

Kvaliteten på nyförvärven
Vad tycker ni egentligen om kvalitén på Timrås nyförvärv?

Yared Hagos: En center som varken petar Krykov, Koivunen eller Jinman. När man värvar så värvar man inte spelare till fjärdefemman, men det är vad Timrå nu gjort. Det rör sig visserligen om en talang, så det känns rätt ok ändå. Fjärdefemman ska bestå av talanger.

Lee Jinman: Han må vara bra i Superleauge och hans handleder må vara fina, men hur vet man att han är lika bra som Mikael Lind? Jag har VÄLDIGT svårt att tro att han ska kunna ta Micke Linds roll som playmaker. Man får inte glömma att Micke Lind inte bara var en 2:a eller 3:e center, han var nyckeln i powerplay också. Klarar en okänd kanadensare det? Hmm....

Fredrik Sundin: Är han bättre än Matthiasson, Carlsson, Nordgren, Söderström, Sjögren eller Hallin? Tveksamt. Kan han bli? Jodå, men dagen han blir det lär FBK ta honom tillbaka... Visst är det bättre med Sundin på tillväxt än Wallenberg eller Eriksson som redan fått chansen, typ 5-6 gånger om.. men visst kunde man önska att det vore en lite mer etablerad spelare man värvar.

Pasi Petriläinen: Om han kommer så är det en klassback som nästan (observera nästan) kommer hålla samma klass som Jindrich gjorde under slutspelet - fast under en hel säsong! Ett kanonförvärv!

Jarko Varvio: Ett riktigt, riktigt bra nyförvärv - för 10 år sen. Han har för länge sedan passerat zenit och vad som kvarstår för honom är ligor som bundesliga, Elitserien (i Danmark) eller Superleauge. Nu var jag väl kanske lite väl elak. Han lyckades ju göra 13 poäng på 12 matcher i Nationalliga A i Schweiz så sent som för 3 år sedan och det är det inte många som klarar. Patrik Juhlin och en bunt Eurostinna hockeyvagabonder till.
Ska Varvio in i en femma med Matthiasson och Lee Jinman tex, så ska Timrå ha en sjuhelv-tes tur om han blir ett lyft för den kedjan. Varvio känns som en jättechansning. Kan bli kanon - kan bli kalkon.


Summa sumarum... Av dessa 5 namn där tre är klara, så känns endast Petriläinen som ett säkert kort. De övriga hör till kategorin kan-bli-bra-om-nåt-år samt kanon-eller-kalkon. Är det detta lag som ska etablera Timrå i Elitserien och bevisa att fjolårets bragd inte var en tillfällighet? Är det detta lag som ska locka 6300 åskådare till Timrås nya lada? Hade man lagt till en Niklas Andersson eller liknande till det här så hade det blivit riktigt intressant, men nu.. hmm.. njaäe...
Kommentera