1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581722 inlägg · 6215 ämnen

Magnus Åkerlund

1077853 · » Till forumet


Sv: Magnus Åkerlund
Skarin: Det är inte så jävla lätt att slå till icing heller, när vi inte har några duktiga tekare i laget.
Där tappar vi initiativ direkt när det blir tekning i egen zon.
Kommentera

Sv: Magnus Åkerlund
Blizzard: Hahaha, lysande sickan :)
Kommentera

Sv: Magnus Åkerlund
Skarin: Ja jag tror att på torsdag är ALLA inställda på att 99% inte existerar. Alltid 100, alltid rött, alltid rätt
Kommentera


Sv: Magnus Åkerlund
JimmyH: Nu på slutet har herr Backlund svajat för mycket, den saken är säker. Framtill DIF-matchen såg det bra ut. Han var bra även den matchen i och för sig, förutom Figrens matchavgörande mål som han släpper på tok för enkelt. Nu är det lite av upp till bevis. Så är det ju faktiskt. I det här läget måste vi ha en målvakt som kliver fram och vinner matcher åt oss. Alla målvakter gör ju tokräddningar. Det måste Backe göra nu. Under Frölundas svåra period (perioden är väl inte slut än) har Honken hållit nere siffrorna med tanke på deras usla försvarsspel.
Jonas Gustavsson svarade för matchavgörande räddningar i kvällens match mot Frölunda, likaså Honken. Åkerlund har spelat riktigt bra och svarat för idioträddningar men framförallt hållit tätt. Nu är det dags att Backe kliver fram och räddar oss, samtidigt som försvarsspelet måste bli mycket bättre så klart. Det måste rensas framför mål och pucken måste ut ur zon till varje pris. Varför inte icing? Backe har ju lämnats ensam för ofta. Framförallt i början av säsongen, men då gjordes det ju mycket mål framåt istället. Men så bra som Åke var under hans 2,5 match har inte Backe varit hittills denna säsong. Nu får det inte ramla in puckar och han måste vara alert som aldrig förr. Nu kommer det inte göra det heller på torsdag eftersom jag tippar..........

TIK - BIF 4-1. Micke Lind gör Brynäs mål.
Kommentera

Sv: Magnus Åkerlund
Frella: Vi får se hur det ser ut.

Det sista vi behöver just nu är i alla fall att ha Johan Backlund i en formsvacka när vi står utan andremålvakt.
Kommentera

Sv: Magnus Åkerlund
Jag är helt övertygad om att Timrå släpper max 2 mål på Torsdag.
Kommentera

Sv: Magnus Åkerlund
JimmyH: Det gör man säkerligen inte, men vid ytterliggare 4-5 mål insläppta på torsdag/lördag bör man nog se över situationen.

Det vill man säkert, men omedvetet kan det väl vara så att man vet att man med Backe släppt in många mål och därför blir stirrigare i egen zon än när Åkerlund står. Alternativet skulle då vara att man ha så högt förtroende för Backe att man tror han reder ut chanserna man ger, men då borde försvarsspelet vara mer säkert och inte stirrigt.
Kommentera

Sv: Magnus Åkerlund
Frella: Jag kan väl aldrig i min vildaste fantasi tro att Timrå funderar över något sådant byte.

"tappat förtroendet för Backlund"
- Det är väl för få matcher för att göra den kopplingen. Vill man inte hjälpa Backlund menar du eller? Låter lite snett.

Vi fick igen lite skadade spelare när Åkerlud kom in också. Men Åkerlund var ju klart bättre i sina två matcher än vad Backe var i sin enda under den förra veckan. Men det var då och nu är nu.
Kommentera

Sv: Magnus Åkerlund
JimmyH: I utbyte mot Backlund borde de nog kunna gå med på den lösningen, frågan är väl om Backlund går med på den.

Även om han inte kan lastas för många så har våra backar uppträtt fan så mycket mer stabilt i egen zon med Åkerlund i kassen. Om det sen beror på att man vill hjälpa honom mer eller om man tappat förtroendet för Backlund vet jag inte.
Kommentera

Sv: Magnus Åkerlund
Frella och JimmyH: Okej, vi får väl hoppas att Backe håller sig hel ett tag till då iaf.
Kommentera

Sv: Magnus Åkerlund
Frella: Vi äger inte Sundsvall Hockey. De vill nog behålla sin bästa spelare och sin trovärdighet som förening.

"kan han omöjligt vara sämre"
- Det är väl klart att han kan. Det har han väl varit under hela sin karriärr, sämre än Backlund alltså. Och som du säger så kan han inte lastas för många.

Hälge: Petter Söderström.
Kommentera

Sv: Magnus Åkerlund
Hälge: Antagligen Söderström tills dess att Backlund skadar sig =)
Kommentera

Sv: Magnus Åkerlund
Frella: Åkerlund ska ju tydligen vila några veckor nu, vem blir då båsöppnare ? Junior eller Sundsvalls målis ?
Kommentera

Sv: Magnus Åkerlund
Berglund: Ja det är väl dags dags för Backlund att göra det nu. 3,90 insläppta i snitt är bedrövligt sen har han haft ett pinsamt försvarsspel framför sig också men Åkerlund har trots allt samma backar framför sig men har ett snitt på insläppta på 1,54...

Att räkna räddningsprocent som vissa gör tycker jag är irrelevant i en målvaktsbedömning då vissa lag släpper igenom mindre skott än andra och då drabbas ofta målvakten när man väl släpper igenom skott. Men helt klart är att Backlund ligger för dåligt till i båda kolumnerna även om han inte kan lastas för särskilt många.

Fyra eller mer insläppta från Backlund på torsdag och klubben bör få till ett utbyte med Sundsvall och Lundström, han kan omöjligt vara sämre.
Kommentera

Sv: Magnus Åkerlund
ante08: Backlund kommer spika igen på Torsdag.
Kommentera

Sv: Magnus Åkerlund
-Robban-: ja ni måste ju hyra in en målvakt nu. När Backlund är så dålig och Åkerlund är borta i fyra veckor.
Kommentera

Sv: Magnus Åkerlund
ante08: Står i Dagbladet idag att han blir borta i 4 veckor inte bra vad är det som händer man blir snart inte äns förvånad
Kommentera

Sv: Magnus Åkerlund
Bettman: hur länge skulle Åkerlund vara borta? med tanke på Backlunds svaga insats igår. Så hoppas ni väl att han inte bli borta allt för länge ändå.
Kommentera

Sv: Magnus Åkerlund
Det är väl inte så jävla svårt att inse att vi inte har nån topp målis i ligan överhuvudtaget, vi har ingen matchvinnande målis, Backe ligger ju för bunnan sist i målvaktsligan ( någon dag sedan jag kikade) och visst är åkerlund bra, men han är inte heller någon jättestabil målvakt än så länge. Även om jag baserar det på förra säsongen då han bara stod fåtalet matcher. Men jag tror att Åkerlund även han är väldigt ojämn

Backlund har en alldeles för låg lägsta nivå, den är ju nästan katastrofal, sen allt snack om att Backe var VM målvakt så sent som 07 är ju ett skämt. Så fort en Modo spelare eller nån annan gammal spelare med bra form får vara med i landslaget är det pinsamt att dom tar ut folk på gamla meriter, Nu sitter vi och försvarar Backe med gamla meriter.

Ingen av dom är ju dåliga heller, varken Backe eller Åkerlund, men det är bara att inse, den här säsongen är dom inga topp målisar som vinner nån match åt oss och tar oss långt i ett slutspel.

Iallafall enligt mig, men jag är ungefär lika mycket expert som dom kallade expertna på diverse kvällstidningar, dom går ju också bara efter egen åsikt, skillnanden är väl att dom får betalt för det.
Kommentera

Sv: Magnus Åkerlund
mikenomad: Sen ser jag att det är dags att sova då jag svarar på ett inlägg riktat till någon annan =)
Kommentera

Sv: Magnus Åkerlund
mikenomad: Jo om man nu gör en sådan ranking, men min ranking baserades mer på målvakterna i helhet oavsett dagsform och lagtillhörighet.
Kommentera

Sv: Magnus Åkerlund
Bissett19: Fast nog är väl Markström nr 1 f.n...tycker han har visat att han verkligen håller. Tycks ha rätt psyke, en vinnarskalle helt enkelt. Har samma matchvinnaregenskaper som efterlysts härinne och som vi tikare känner igen från Kapanens storhetstid.
Kommentera

Sv: Magnus Åkerlund

Frella:

Honken är klar etta,ska bli jävligt intressant o följa Jocke Lundström,den killen har verkligen potential för att bli en riktigt bra ES-målis,hoppas han får chansen snart någonstans,det lär ej bli i BIF iaf.


Kommentera

Sv: Magnus Åkerlund
Frella: Din lista är också bra, nästan lika bra som min.

OBS! OBS! I.R.O.N.I. OBS! OBS!
Kommentera

Sv: Magnus Åkerlund
Bissett19: Honken och Liv är väl topp två, därefter är det väl ändå ganska jämnt. Markström, Backlund och Krizan slåss väl i skiktet under för att följas av Bjurling, Ridderwall, Hento och Gustavsson. Sen har vi Gusten, Hadelöv och Nihlstorp kvar typ.

Men känns som Backlund står i TIK, FBK eller SAIK nästa år. Gamla Brynäs-backupen Lundström lär väl spela i TIK.
Kommentera

Sv: Magnus Åkerlund
Bissett19: Visst har jag rätt, tycker jag fick till en rätt fullständig lista....
Kommentera

Sv: Magnus Åkerlund
mikenomad:

När jag tänker efter har du nog fanemej rätt.....
Kommentera

Sv: Magnus Åkerlund
mikenomad: Bjurling heter han visst....
Kommentera

Sv: Magnus Åkerlund
RTS: Måste väl bero på at vi har fyra centrar som rankas före Erik i nuläget han har ju haft mycket skador o därav stått stilla i utveckling..behöver nog spela mycket o få en mer ledande roll som han troligen kan få i löven..

Vi har ju Tom Johan Jonte o Lander som kan ta centerposition plus att det går att ha J Samuelssom som backup ...sedan har vi ju lönekostnaden också plus att Erik säkert själv VILL ha mycket mer speltid.

bara gissningar från en annan H-sandsupporter
Kommentera

Sv: Magnus Åkerlund
Bissett19: Nä, jag tycker han är bäst, därefter kommer Åkerlund tätt följd av Honken och Gustavsson. Sedan Gusten T, Buring och Modig, Divis....därefter är det rätt tunt.
Kommentera

Sv: Magnus Åkerlund
Skarin:

"Sedan tycker jag inte riktigt att han(backlund) är topp 3 i elitserien"

Tihihi,det är det väl ändå ingen som tycker?
Kommentera

Sv: Magnus Åkerlund
Skarin: Förstår inte heller varför Erik blir utlånad.
Kommentera

Sv: Magnus Åkerlund
JimmyH: Det borde du göra oftare tycker jag. Jag är inte mer annorlunda nu än "då" ;)

Detta är Backes tredje säsong i TIK. Det verkar som att det här kan bli hans bästa säsong, trots riktigt dålig räddningsprocent. Hans karriär i TIK ser ut att gå uppåt som målvakt, och det var väl ett av kraven jag hade på honom inför denna sesse men också så klart ett måste, inte minst för honom själv. Tarvainen, tack tack. Sedan tycker jag inte riktigt att han är topp 3 i elitserien, men kan mycket väl bli. Den diskussionen behöver vi INTE ta nu iaf.

Hur som havre. Nu är det Åke som gäller för hela slanten. Frågan är hur länge.

Mot BIF hemma är nog Backe tillbaka. Men han kanske rent av står i morgon. Man vet aldrig med Challe.

Det viktigaste är ändå om Lotvonen eller Robin kan spela. Kanske var dumt att låna ut Erik? Han var helt okej som back.

Det här är en grymt viktig match som vi inte får förlora. Jag är redan nervös.
Kommentera

Sv: Magnus Åkerlund
Tycho: Jag vet inte om så många skrikit om att vi måste "värva en storstjärna"?
Kommentera

Sv: Magnus Åkerlund
Åkerlund har gjort det fantastiskt bra sedan han fick chansen, dock ska man ha i åtanke att även själva försvarsspelet blivit bättre de senaste matcherna.
Men jag håller nog också på fortsatt förtroende för Åkerlund.
Kommentera

Sv: Magnus Åkerlund
Tycho: Äh, det förstår du väl själv att det inte går. Man får bara ha 2 "utlänningar" i laget, om jag inte minns fel. ;)
Kommentera

Sv: Magnus Åkerlund
Tycho: ja det vore ju tjänste fel om han inte får stå imrron. Nu när har spelat bra dom tidigare matcherna. Så vore det ju konstigt om han inte fick stå imrron också.
Kommentera

Sv: Magnus Åkerlund
Skarin: Håller med... Åke ska stå!
Kommentera

Sv: Magnus Åkerlund
Skarin: Jag håller med dig, i en målvaktsfråga. Det är inte ofta.

Det jag håller med om är att den är här frågan måste tolkas här och nu. Just nu är Åkerlund het. Därför så står han.

I morgon kan det var helt annorlunda. Längre än så behöver vi nog inte resonera förtillfället.

Målvaktssidan är inte ett problem i det här laget utan snarare så har målvaktsspelet kanske varit vår bästa lagdel så här långt, trots att vi har släppt in väldigt mycket mål.
Kommentera

Sv: Magnus Åkerlund
Kramer: Det har varit en tung dag med många tråkiga nyheter kan jag säga.

Jag blir trött på allt lall. Det måste man få bli. Folk verkar bli upprörda för allt möjligt. Det är höst. Jag är arg.
Kommentera

Sv: Magnus Åkerlund
Skarin: Varför så upprörd? Har inte sett ett enda inlägg där någon tycker annorlunda.
Kommentera

Sv: Magnus Åkerlund
BlackBay: Håller med dig i en hel del. Ser vi till säsongerna i Timrå har det varit upp och ner. Ifjol var han på tok för ojämn, trött och seg och släppte in för många enkla mål. Han uppträdde inte direkt som någon förstemålvakt i en toppklubb. Men han var väldigt bra i slutspelet. Han vann målvaktsmatchen mot en skadad Krizan, så det var ju inte så konstigt i och för sig. Och som vi spelade mot Modo hade det nog inte spelat någon roll om någon sämre hade stått heller.
Mot Liv hade han väl ingen större chans. Men det hade ingen målvakt haft heller så som Liv spelade då.

Backes första säsong var väl inte erotik heller.

Denna säsong tycker jag Backe har börjat bra. Han ser bättre ut än någonsin tidigare. Detta trots alla insläppta mål. Det har ju inte varit Backes fel att vi släppt in så mycket mål. Han ser jämnare ut men behöver bli snabbare i sidled. Då kommer idioträddningarna på köpet också ska ni se.

Slutsats: Backe känns som en bättre målvakt nu, och det säger han även själv. Han var inte så där jättenöjd med fjolåret (förutom slutspelet då).
Nu har Åke tagit chansen och även han har klivit fram. Självklart ska han få stå nu ett tag till. Han är nr 1 just nu. Punkt slut.
Kommentera

Sv: Magnus Åkerlund
Men herregud! Det är väl klart som fan att det är Magnus Åkerlund som gäller nu. Det måste väl även envisa och blinda kunna se?

Nu ska Åkerlund stå tills han behöver vila eller gör någon/några dåliga matcher. Detta måste väl vara väldigt enkelt att förstå?

Ibland undrar jag vart många här kommer ifrån!

Johan Backlund är absolut ingen Gud. Nu är det Åke som gäller, sedan är det förstemålvakten Backe som gäller igen.
Kommentera

Sv: Magnus Åkerlund
ITK: Precis, ut med Sudden! Han är för gammal - dessutom vet han ju tydligen inte ens om han vill spela denna säsong - Pajas!!!
Iginla duger gott som ersättare...
Kommentera

Sv: Magnus Åkerlund
Tycho: Ett helt ok lag, finns dock ett flertal punkter som kan förbättras där. Kipper har sedan sin fyllesäsong med tillhörande vänsterprassel i TIK varit på dekis dock med ett antal formtoppar. Han bör ersättas med en dugligare keeper exempelvis M Turco.

På backsidan anser jag att Bäckman inte håller, inte med D Phaneuf(stavning) då får vi förutom Murray ytterligare en herre som inte räds att smälla på och dessutom är god för +30 pinnar per säsong. Ett kap i mina ögon.

Centersidan är ok, jag gillar bagarn. Jag är dock nyfiken på Stamkos så ersätt den gamle Sudden med honom rakt av. Han är dessutom endast rookie och kräver inte så mycket i lön.

Forwards... Ut med Näslund, Holmström, Alfredsson och ersätt med kvalitativa spelare som : Spezza, St Louis, Viktor Kozlov och O Sundh (för sin frejdiga skridskoåkning, att han är oförmögen att skjuta slagskott blundar vi för)

Först då har vi ett lag som på allvar kan utmana om en slutspelsplats.
Kommentera

Sv: Magnus Åkerlund
BlackBay: Varför måste en målis vara topp-6 för att vara förstemålis..det räcker väl med topp-12...
Kommentera

Sv: Magnus Åkerlund
Tycho: Jag tycker inte att Näslund och Tenkrat platsar...finns det inge bättre...? ;)
Kommentera

Sv: Magnus Åkerlund
Tycho: Inroni indeed.. jag menar, hur kan du placera Tenkrat med Heatley, detta håller bara inte!

Agera Linkan!
Kommentera

Sv: Magnus Åkerlund
Kerstin_k: Hallå... det ska väl ändå vara möjligt att få ihop det... du är en sån där jag pratar om... ;P
Kommentera

1077853 · »