1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581615 inlägg · 6216 ämnen

Naket Timrå

963333 · » Till forumet


Sv: Naket Timrå
superfalle:
Jag bestämde mig så tidigt som på morgonkulan, att jag skall läsa våra backars uppträdande på isen i matchen mot LHC. Å vilket total oreda, nu är jag tvungen att verkligen säga:
Vi har fan inte ens 2 backar av elitserieklass, kanske bara en!

Att det fanns så lite kunskap och spelintelligens hos vissa visste jag faktiskt inte, å det var magistralt att se att LHC körde i princip samma system som MoDo för att få Timrås backar så groggy i kolan att man drattade om kull, inte bokstavligt alla gånger, men än då.

Nu måste något ske innan det tar hus i helvetet, osäkerheten i laget är en följd av dåligt spel utan puck. Och vart har vårt försvarsspel tagit vägen, det som var så kassaskåpssäkert förut, jo man har helt enkelt dyrkat upp och genomskådat Timrås akilleshäl.

Som tråden jag tidigare startade ”Naken Timrå” och så blir det när motståndaren klär av ens försvar på bara mässingen, FY. Tik är borta ur slutspelet om man inte vidtager åtgärder nu, tyvärr så är det så, inget jag hade trott i början av säsongen.

Nu skall jag f hoppa i lopplådan å försöka tänka positivt, typ att Strålman kommer åter, men en sådan dröm blir nog tyvärr inte sann.
Kommentera

Sv: Naket Timrå
duved59: ja nu är det ju kanske inte bara backarnas förtjänst att timrå släpper on lite mål ... vi har ju bra defensiva forwards.. johan anderson tex... kung ..
Kommentera

Sv: Naket Timrå
diffe: så sant .. moe behövs.....
Kommentera

Sv: Naket Timrå
fighter:

NOP nema problema, jag har svårt att ta illa vid mig av att utbyta åsikter.

Visst kan det gå upp och ned men jag tror på SM-GULD ända till sista skunden som TIK spelar denna säsongen...
Kommentera

Sv: Naket Timrå
Uno Gordon: Det ligger nog något i det Uno!
Kommentera

Sv: Naket Timrå
Uno Gordon: Inte med varandra utan gentemot varandra skall det givetvis stå.
Kommentera

Sv: Naket Timrå
diffe: Nu är det ju lite skillnad på Moe och Pääjärvi-Svensson. Skillnaden stavas istid. Hur mkt spelade Moe kontra Pääjärvi med varandra. Tror nog Moe är aaaaniiiiingeeeen mer sliten då´rå!
Kommentera

Sv: Naket Timrå
diffe: Troligtvis är det så att Moe är sliten och behöver den lilla vila han kan få innan han matchar med Bobcats i veckan. Man får inte glömma att han varit skadad till och från under hela säsongen och att han matchat flitigt nu på slutet. Jag är övertygad om att han kommer att få speltid framöver och jag är också övertygad om att han finns med i Nubbens framtidsplaner.
Kommentera

Sv: Naket Timrå
Uno Gordon: Klart att det är herr Berglund som tar ut lag, men jag tror inte att Moe stannnar i timrå nästa år om han inte får spela och det tror jag nubben kan påverka. Eftersom laget plockar upp P.svensson så kan man tycka att Moe borde få kliva på bussen, han gjorde ett mycket bra Jvm..
Kommentera

Sv: Naket Timrå
duved59: Duved lilla kom inte med massa ord som du inte vet vad de betyder, som klarsynhet och statestik.... Jag ställde en fråga då vill jag inte ha ett påhopp dig, svara på ferågan i stället annars kan du alltid skicka ett mail till mig om du har behov av att hävda dig...

Fattar du?????
Kommentera

Sv: Naket Timrå
Abron: ok det var lite ironi i det jag skrev.man är fortfarande besviken för matchen igår,för mycket upp och ner men det verkar vara så för alla lag
man undrar vad det beror på för många matcher kanske?

på nåt sätt så känns inte hockeyn lika rolig som förra året o åren innan
vi får väl se hur det går imorn linköping borta är inte lätt
en sak är säker iallafall det ska dröja innan jag köper nån fler match
dom gånger jag har gjort det iår så har dom torskat ett dåligt omen
men sån är jag får jag för mig att det beror på nåt tecken så går jag på det.

ps hoppas du inte tar illa upp det var inte meningen isåfall.
Kommentera

Sv: Naket Timrå
fighter:

Slag under bältet kallas så sånt....

Men självklart för Timrå.
Kommentera

Sv: Naket Timrå
diffe: Moe behöver antagligen återhämta sig efter JVM. Du kan vara lugn, han kommer få istid inom kort.
Kommentera

Sv: Naket Timrå
Abron: vilket lag avgör han för?
Kommentera

Sv: Naket Timrå
diffe: När läste Du programbladet senast? I tabellen för insläppta mål så ligger De våra näst bäst till, bara Södertälje hade släppt in färre mål. I gjorda mål så är Vi inte lika bra, Vi ligger där bara sjua. Det innebär väl att försvaret inkl. Backis inte är så dåliga eller hur. Men däremot så tycker jag att anfallarna ofta hamnar nere i hörnen med ett rulla runt spel som ger för lite skott och därmed inga mål heller. Men det är väl backarnas fel? Var lite klarsynt och förestående så kommer kanske Du också trivas på hockey.
Kommentera

Sv: Naket Timrå
diffe: Det är inte Nubben som bestämmer vilka som ska spela vetty.
Kommentera

Sv: Naket Timrå
Är det någon som kan förklara varför inte Moe får spela i morgon????? Ska vi rulla runt på våra gamla sega gubbar!!!

Nubben kanske inte vill ha Moe i sitt Timrå, det är det ända logiska för mig.
Kommentera

Sv: Naket Timrå
Olle:

Okki.

Nu tänkte jag inte på hans förflutna i Boston, utan jag tror han spelade i Tjeckien innan han kom hit, kan ha varit i Klano eller vad klubben heter.

Nja blir nog bra med Petr, blir troligen han som avgör i SM.finalen....

Belive MÈ
Kommentera

Sv: Naket Timrå
Kramer: Säg en målvakt i dagens elitserie som INTE spelat en meningslös turnering för tre kronor? Det är iofs säkert ett par stycken men det är knappast ett bevis på att man är en av ligans tre bästa. I det här fallet kanske en av de 6 bästa. Backlund har ju tyvärr en vinnarskalle som får Hardy Nilsson att glänsa.
Kommentera

Sv: Naket Timrå
Abron: Om man är kass i Bruins tredjeline så är det nog inte självskrivet att man tar en plats i en andrakedja i ett förmodat topplag i ES. Om han hade varit värd sin lön så hade han troligtvis aldrig åkt tillbaka över atlanten utan spelat i ett annat NHL-lag istället.
Kommentera

Sv: Naket Timrå
Nybbe:

Mmm lite märkligt med Tenkart, gjorde inte han en massa points hemma i sit forna klubblag innan han kom hit?????

Det verkar som om vissa spelare är lite försiktiga, kanske är man orolig för skador, typ den följetång vi fick bevittna förra säsongen......
Kommentera

Sv: Naket Timrå
Nu får ni väl för fan ta och ge er? Vinner killarna några matcher så är allt frid och ro, men så fort de förlorar en match verkar det som flera av er får panik och skriker om målvaktsbyte, backar som inte duger, forwards som inte gör sitt jobb, dålig coaching.. Skäms för fan över att vara TIK:are, så som ni alla håller på och gnäller över allting! LÄGG NER NU!
Kommentera

Sv: Naket Timrå
duved59: Vi var en del på ståplats som tyckte att under uppvärmningen uppträdde Backlund lite mystiskt han såg ut att ha ont !!! vilade mycket på sina benskydd,,mm, och såg mycket loj ut, kanske skadan mörkas????
Det alla kan hålla med om är att han inte är lika bra som i fjol ...vad är felet??? sedan en spelere som Lotvonen är en gåta,med en sådan kropp så måsta man väll kunna tackla och ta bort en spelare med sin tyngd ..NEJ
det känna som karln är rädd, trött, skridsko åkning under all kretik han hänger inte med...sedan en spelare som Tenkrat vad är felet med denna karl han gör ju ingeting rätt,med sådan rutin som han har,kommer sällan sätt i uppspel, hamnar alltid efter sargen,får sällan pucken med sig,vinner aldrig en närkamp,skott ???? han har blivit en spelförstörare i sin kedja en som gör att kedjan tappar tempo!!!!! Hoppas att dessa två bänkas eller byta bort eller övertas av annat lag ,i alla fall Tenkrat man kan inte få så många chanser som han . Jag kan inte ha fel
Kommentera

Sv: Naket Timrå
duved59:

Sure Lunkan, visst är det så och ibland blir glappet lite stort mellan lagdelarna.....

JaJA det var kanske ytterliggare en väckarklocka för laget, vi får hålla tummarna att det blir annan fart på isen framöver, dock lär jag inte få se mer än kanske 2 matcher till innan slutspelt, in live då.

Vi synes på barrikderna.....
Kommentera

Sv: Naket Timrå
Kommentar till går kvällen: Men det är väl inte bara backar på planen? Vad jag menar är att om backen missar så måste väl för höge farao vänsterforvarden täcka upp bakom, i detta fallet "Jonte". Vad är det som gör att ingen tycks vilja kritisera dessa välbetalda herrar. Jonte, Tenkrat, Lottvonen mfl. Det kan väl inte vara så att Timrå bara består av backar. Det låter så om jag läser inläggen, så är det backarna det klickar på. Trodde att detta var en lagsport. Varför komenteras aldrig forvardsens oförmåga eller ovilja att jobba hemåt. Med några få undantag. Hahl, Axelsson och Svensson var väl de enda som jag såg höll måttet hemåt i går. Sen måste båset också börja jobba aktivare, ingen eller dålig coachning därifrån. Satt igår kväll och studerade båset, och vem är det som jobbar där? Jo Robban och Björn Svensson gick fram och åter och peppade sina kompisar. Kalla in Fjellström tror att många fler skulle må bra av ett snack med honom. Förrästen så tycktes "Jonte" mått bra av snacket med honom. Förra matchen mål i tom bur (Sund hade satt den också om han fått pucken från Hedström) och igår mål i halvtom bur. Inget att yva sig över speciellt. Nä kom igen nu Timrå jag vet att det finns mycket mer i truppen, nu är det "Challes" uppgift att plocka fram detta och precentera för Oss på läktarna.
Kommentera

Sv: Naket Timrå
qwertas: Skall väl tillägga att jag tycker MODO var klasser bättre än Timrå. Fast då tänker jag på defensiven, att göra mål och i målvaktsspelet.
Kommentera

Sv: Naket Timrå
kidcox: "Annars tycker jag Timrå spelmässigt är klasser bättre än Modo"

Utveckla gärna detta, vad menar du med spelmässigt? Att man har långa anfall och snurrar i hörnen? Att man har fler skott på mål? Att man har bättre fart på grillorna?

Vore kul att veta vad du menar med "bättre spelmässigt".
Kommentera

Sv: Naket Timrå
duved59: Nr:62 skall inte spela mer .. varför blev han kvar.. varför är han kvar..varföööööööör
Kommentera

Sv: Naket Timrå
duved59:

Lunkan... Habba..

Det var bara ett exempel av flera, ville bara belysa det som hände i början och där var det tyvärr Sanny som strulade i första skedet.
SÅ visst behövs det nya backar eller att man ser till å spela ett spel som ligger i nivå med den kunskap som nuvarande besättning kan prestera.
Inte roligt med sarg ut, men har man inte resurser att bestiga toppen själv får man väll ta till andra medel, för att citera Mårds.
Kommentera

Sv: Naket Timrå
duved59: bra sagt!!
Kommentera

Sv: Naket Timrå
Abron: Tjabba Abron! Håller med Dig om att om våra backar vore lite mer på tårna så vore det bra. Men det är inte bara 4:an och 8:an, är det någon som sett 29:an med sina 104 kg rört någon motståndarforvard efter sargen. Näe åk lite åt sidan och peta lite med klubban. Vi har ju också två landslagsspelare i lag med Johan A vad gjorde de i dag, inte ett skit, på första målet skall väl högerforvarden tillsammans med Robin ta bort MODOiten som kommer in på mål. Män nä, hade matchen börjat ?
Åker man omkring med en årslön på några mille så kan Vi väl begära att de skall jobba hem även på Boxplay, vad gjorde Hedström när han hade lite av allmänhetensåkning mitt i zonen på 0-2 målet. Våran såkallade superkedja som producerar inget idag som gladde mig. Mycket vackra pass och snirklar men det går inte att spara för isen spolas efetr varje period. Varför inga skott, hur många avlossade de i dag. Varför kommer alldrig våra backar i skottlägen, är de felplaserade eller kommer inte passen rätt, för varje gång måste man ta imot passet och lägga pucken tillrätta i skottet kommer. Har bara sett två riktiga backskott den här säsongen med mål som följd och båda gångerna var det Pär S som smackade till.
Sedan lite om båset också, är det inte dags att Challe byter sina ideer om att centrarna skall bära in pucken varje gång. Timrås tidigare så framgångsspel med spelare med fart skall få puck, men nej. Nu kommer centern ner ifrån egna planhalvan i mot motståndarnas blå och där stå tre man och väntar för att ta imot centern medans ytterforvardsen måste stanna eller åker offside. När jag spelade hockey på 50 o 60 talet redan då visste man att Pucken var snabbare än spelarna.
Näe nu måste Challe börja med att ta ned killarna på marken och tala om vad som gäller, och det är Timråandan. Både vad som gäller betalningar och ödmjuhet. I truppen finns ett mycket bra kunnande men de får inte ut det fullt ut, och framför allt inte i dag. Vi kan bättre.
Kommentera

Sv: Naket Timrå
kidcox: Om vi inte är nöjda med att vi har en av 3 kronors målisar så vilken ska vi värva då?
Kom gärna med förslag.
Kommentera

Sv: Naket Timrå
adde_1337: ....dåligt minne men så långt jag komemr ihåg har han faktist vart bra, och har inte gjort nå riktiga tabbr (undantag idag då)
Kommentera

Sv: Naket Timrå
kidcox: jag tycker backe har vart riktigt bra dom senaste matcherna typ 10 senaste, det var just idag han kom tillbaka i sin osäkra stil!
Kommentera

Sv: Naket Timrå
Abron: Misstag gör alla målvakter så även Elitseriens bästa men Backlund är på tok för ojämn och ingen riktig igenspikare.
Det syns när målvakten gör missstag och det är därför jag anser att den viktigaste spelaren vi har är målvakten ,så lägg krutet av plånboken där istället för att ta hit mediokra forwards med skyhöga löner.
Kommentera

Sv: Naket Timrå
kidcox:

Jo ja´g kan hålla med dig, man är en klass bättre i spel. Men kära vänn det är målen som räknas, inte stilpoäng.
Jag tycker nog att det var så idag också, man trillade puck som fan,,, MoDo gjorde mål....

Backlund, ja när en MV gör ett eller två misstag är han kass, samtidigt som en forward kan bränna 4 lägen i slottet å är bara, eller påpasslig eller nått....

ELLER
Kommentera

Sv: Naket Timrå
ChriZt3r:

Hmmmm...

Visst skulle han det, jag har ju ett antal matcher mellan stolparna men när en sådan situation dyker upp tror man nog nått annat, thats it....

Det är inte där och då som situationen uppkommer, den var Sannys, sedan Robin sist Backis...

Men jej håller med, han skulle tagi´t den....
Kommentera

Sv: Naket Timrå
Abron: Man kanske kunde börja med att inse att vi som vanligt inte har någon av Elitseriens top 3 målvakter det behöver man om man tänker sig spela om guldet.
Inget ont om Backlund det är säkert en bra grabb men någon vidare vinnarskalle och självinsikt har han inte.
90.22% i räddningsprocent är för dåligt för en målvakt i ett lag som hade tänkt sig vinna någonting.
Annars tycker jag Timrå spelmässigt är klasser bättre än Modo
Kommentera

Sv: Naket Timrå
Abron: Så du tycker inte att Backlund skulle tagit det målet? Nä då förstår jag att du tycker vi ska byta backar. Vi skulle alltså haft backar som ser till att inga lösa puckar i dåliga vinklar läggs på mål. Vi kanske t.o.m skulle köra med 3 backar och ingen målvakt så skulle det ordna sig, om nu backarna var av Elitseriekvalite vill säga.
Kommentera

Sv: Naket Timrå
ChriZt3r:
Nä det var inte det.

Det var ett synligt bevis på hur loja våra backar är, två stycket nr 4 och 8 kan bara inte få göra sådana misstag, Kalle Anka agerande.
Kommentera

Sv: Naket Timrå
Abron: För det första så gjorde dom 6 mål och dom första 8 sekunderna hade varit kanon om Backlund gjort sitt jobb. 1-0 målet var ingenting annat förutom en målvaktstavla.
Kommentera

Sv: Naket Timrå
ChriZt3r:
mmm hur kom MoDo,s alla 4-5 till då?

Nä Timrå förfogar inte över några backar i den övre regionen i årets elitserie, tyvärr.
Se bara de första 8 sekunderna, det talar ett tydligt språk.

Boxplay kanske vi förlorade rent bokstavligt, men matchen rann ur händedrna av andra anledningar.....
Kommentera

Sv: Naket Timrå
Abron: Det var inte i forechecking vi förlorade matchen idag utan det var i Boxplay. Och som vårat boxplay sett ut i år är jag inte speciellt oroad över en ( 2 med lulematchen ) match med kasst BP.
Kommentera

Sv: Naket Timrå
ChriZt3r:
Hmmm...
Jo jag såg matchen, och jag skyller inte på Challe, inte i allt vart fall, men man måste kräva mer.
Försvarsspelet har inte varit bra i allt på sistone, och svagheten är så påtaglig att flera lag läst in Timrås stora svaghet....

Man kan inte klara av att bli forecheckade, varför?
Jo av den enkla anledningen att vi har inga backar som klarar den situationen, thats it.
Kommentera

Sv: Naket Timrå
Abron: Såg du matchen överhuvudtaget? Resultatet speglade inte matchbilden precis. Försvarsspelet var det som inte var bra idag och det behövs inte analyseras sönder och skyllas på Challe.
Kommentera

Naket Timrå
Så var det avverkat, Nolaskogsarna klädde av Timrå på bara mässingen, på ett okonstlat och verkningsfullt sätt. Vi skall inte snacka om tur, eller att Zebran hjälpte till, MoDo spelade helt enkel sönder Timrå.
Nu kanske det är dax att fundera över två saker, möjligen tre. Spelsystemet, backarna samt lära sig sätta puckar innanför ramen. Jag börjar tvivla på organisationens kompetens när man uppvisar liknande tendenser match efter match och inget händer blir jag disharmonisk.

Spelet måste bli rakare, va fan gå på mål å visa att det är där puck saten skall in, inte fara runt som om det är stilpoäng som påräknas den feta spelarlönen. Måste ha varit lätt att duscha för Timråspelarna ikväll, man var ju liksom avkläda när hesa Fredrik förkunnade att matchen var slut. Om jag skulle utföra ett så dåligt dagsverk på min arbetsplats som Timrås A-lags spelare gjorde idag skulle jag nog fa… bli utan lön ett tag. Skäms på er, att på ett så smaklöst sätt lida nederlag i ett derby är ett stort misslyckande.

Fanns det några ljuspunkter då, ja visst gjorde det. Skarin som jobbade som en besatt med trumskinnet, å så Svensson som jag tycker spelade hyfsat. Synd att Timrå inte har några backar, eller att någon kanske bör anpassa spelat efter den kunskap de där, där bak förfogar över. Okey, det är inte lätt att stå upp när man får 0-1 i baken redan efter 8 sekunder, men den situationen var rätt talande för hur man från Tik, s sida genomförde kvällens match. Vunnen tekning, en loja Sanny försöker med nått på blå. MoDo tar över, en ännu lojare samt tandlös Robin agerar ryggsäck å så ett enormt proffsigt ingripande av Mr Gooltender. PUFF 0-1, där avgjordes matchen, tyvärr…..

Okey laget ligger 4, a men jag kan inte acceptera att man är där man är. Med den kompetens som finns ibland spelar så borde man vara i närheten av Jönköpings blå-vita lirare. Jag har försökt vara ödmjuk, men nu går det inte längre för om det här skall hålla hela vägen krävs en kursändring och de må vara åt vilket håll som helst men föreningen måste agera NU.

Abron.....
Kommentera

963333 · »