1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580486 inlägg · 6216 ämnen

Nummer 8

9762 · » Till forumet


Sv: Nummer 8
ok!,
slovenernas bild av Nik såg som sagt märkvärdigt bekant ut...
Kommentera

Sv: Nummer 8
HK Olimpija heter de. Bifogar en Slovensk länk med Nik-statistik och bild från den här hemsidan.
Kommentera

Sv: Nummer 8
Ljubljana - Det borde vara HDD Olimpia det?
Kommentera

Sv: Nummer 8
Ny klubb klar för Nik Zupancic. Blir kvar hemma i Slovenien i år och spelar med Jesenice. Kul, har alltid varit mitt favvo-lag i Slovensk hockey.

Tittar man på Slovenska hockeysidan jag länkar till så verkar det som om Nik spelade slutspelhockey med Ljuljana efter att Timrå spelade klart förra året.
Kommentera

Sv: Nummer 8
Smokey!!
det var det bästa inlägget på länge!!

nu börjar TIK031 röra på sig igen!!
så ni som är intresserad av ett medlemsskap
MAILA [email protected]!! eller ring 0709-960777
ni gamla medlemar får inom kort info om
kommande säsong!!

mvh gud
Kommentera

Sv: Nummer 8
TGO:
Nu kan jag inte hålla mig längre. Skriver du enbart i gb:n enbart för att senare kunna säga "Vad var det jag sade" så är du så patetisk.
Detta är inte ett forum för vunna diskusioner. Detta är ett forum för välmående och givande discusioner. Inga jävla divalater som "Jag hade rätt & du hade fel"
Skärp dig eller ge upp.
Kommentera

Sv: Nummer 8
Smokey: det bästa inlägget jag läst i GB:n på mycket länge, tack!
Kommentera

Sv: Nummer 8
Nik är historia. När han spelade för Timrå IK så jobbade han och kämpade så mycket han kunde för att det skulle gå bra för Timrå IK. Då jag känner några Slovener (Nik var Sloveniens första spelare i elitserien) så var det bara så att dom inte kunde låta bli att sluta upp runt Nik. Dom var nog mer intresserade av Nik än av Timrå IK. Slovener är lite så. Dom stöttar varandra. Dom ställer upp för varandra. Det var många Slovener som invandrade till Sverige i slutet av 50-talet när industrin skrek efter duktig arbetskraft.

En stor enklav hamnade i Bergslagen. Men ränderna går aldrig ur för en Sloven. Dom försöker alltid ställa upp för varandra. Precis som Vi borde göra för alla spelare i Timrå IK.
Nu är väl risken stor att många av dom här hundratals Slovenerna inte bryr sig så mycket om Timrå IK längre. Många av dom var förvånade över Laken och en del andras malande och ibland nästan märkliga klagande här på GB förra säsongen...

Vi fick i alla fall med en del Slovener i den rödvita klacken. Mot Färjestad var det faktiskt mest slovener i klacken...

Några av dom fick dessutom väldigt bra kontakt med Nik, och det var tydligen inte så lätt att hammna långt norrut utan släkt och vänner i en helt främmande miljö, Både språk och traditioner kan tydligen vara lite nytt och främmande även för en rutinerad ishockeyspelare... Kommer ihåg hur glad Nik blev när han fick träffa några Slovener och snacka loss på sitt eget modersmål...

Tänk på dom här raderna ovan när ni som storvulna gnällbögar klagar över några enskilda spelare. Jag skulle aldrig peka ut vilka jag tycker är dom största idioterna bland våra supporters. Varför? Vi måste hålla ihop för att få harmoni. Vi måste stötta våra rödvita iskrigare. Det är viktigt. Men direkta felaktiheter bör givetvis påtalas. Men att som i ett gävla mantra stå och gnälla lär inte leda långt.


Älska Timrå IK!
Kommentera

Sv: Nummer 8
Jag saknar Nik en smula, jag tycker att de som yttrat sig i den här tråden underkattat honom, han gjorde ibland riktigt intressanta saker på isen. Jag blev lite Nik-otinist under förra säsongen. Men som sagt, det är historia nu och det är ett intressant lag som står på isen nu också, kanske bättre än förra säsongen!
Kommentera

Sv: Nummer 8
Tja, det var ju inte jag som startade tråden...

Om man går tillbaka till rubriken så låter det jättekul att Simons gjorde bra ifrån sig. Hoppas, hoppas, hoppas att han får det genombrott som varit förutspått i fem år. Äras bör han också för att han var lojal med pappsen hemma i Mora år ut och år in istället för att flytta till Brynäs (?) eller någon annan sugen elitserieklubb. Efter fjolårets fiasko-Mora antar jag att han gett upp hoppet om att få spela i elitserien med MIK så då var det dags att röra sig. Till Timrå var det väl lätt att hitta efter alla träningsmatcher som han gjort här uppe.
Kommentera

Sv: Nummer 8
El Maco m.fl. För min del så ser jag nu denna diskussion som avslutad, det känns mycket intressantare att se framåt mot kommande säsong. Jag tror de allra flesta gb-läsare håller med mig om detta...
Kommentera

Sv: Nummer 8
El Maco: Ja, men vissa hade j-vligt fel också... Tgo får dock försvara vad han skrivit själv.
Nej! Det var ingen "väldigt lyckad värvning", har du inte förstått det än...? En hyfsad värvning var det möjligen - inte mer.
Kommentera

Sv: Nummer 8
The great one:Så då var det alltså er Peo syftade på när han tyckte det var ynkligt att lagets supportrar inte stöttade hela laget?
Kommentera

Sv: Nummer 8
Om ifrågasätta betyder spy galla över en spelare då var du överlägsen.

Älska Timrå IK
Kommentera

Sv: Nummer 8
Inget fel på Nik, han var bara lite seg på rören men istället var han ofta placerad på rätt ställe.

Har du tänkt på att Starostenko kanske inte "passar in" i truppen ??, jag har inte skrivit många inlägg i GB men har bevakat den och det var/är då ett j***a tjat om Starostenko.
Kommentera

Sv: Nummer 8
El maco med flera:

Ni kan väl inte ta på allvar att jag sågade Källarsson och Wallin efter en match? Dom är ju bra mycket bättre än fjolårets försvar i alla fall.

I fjol så var jag mest less över att Starostenko inte fick ett kontraktsförslag och det hela gick ut över Nik Zupancic. Sedan att jag råkade ha rätt med facit i hand över att Nik inte höll måttet måste man väl få påminna er andra om. Nej just det, Nik är helig men Starostenko kan alla såga.

El maco: "Det var många som hade rätt om Nik" Knappast, det var bara jag och Laken som ifrågasatte honom på allvar.
Kommentera

Sv: Nummer 8
Javisst, lika viktig som Lindholm var i spurten var Nik i starten med både mål och sköna kroppsfinter, låt gå för att han inte kom till i varje byte...
svårt att glömma killen från TIK-Brynäs(9-6) i Brunflo 2000, en match som passade honom......
Kommentera

Sv: Nummer 8
Laken: Det var många som hade rätt om Nik, med det var TGO som var plumpast. Bara för att han avslutade sina inledande inlägg i ämnet Slovener med "fy fan" så klämmer han i med "det var bara jag som såg att han inte höll måttet"... Ähh? Kolla länken i inlägget 23:53:46. Vad tyckte jag själv exempelvis? Jag ifrågasätter inte att Zupancic blev bänkad, vare sig som historiskt faktum eller beslutet att sätta honom där. Däremot skulle jag inte skryta med mina inlägg i ämnet om jag var TGO... Tvärtom.

(I och för sig, för att ändå bryta en lans för Nik - han gjorde ju viktiga mål på vägen också, särskilt i början. Kanske var det med facit i hand en väldigt lyckad värvning eftersom han var en del i en helhet som skapade Timrås bästa resultat sedan 1975? Och om han nu var så billig som det sägs kanske man ska tycka att det var ett klokt beslut eftersom det gav möjlighet att plocka in Lindholm också? Men det är egentligen en annan diskussion.)
Kommentera

Sv: Nummer 8
El Maco: Dock, med facit i hand, så hade Tgo "rätt". Det kommer du inte ifrån!
Annars håller jag med dig om att man ska vara försiktig med att "såga" spelare innan man gett dom en ärlig chans. De (spelarna) blir ju inte heller direkt bättre av kritik. Därav kanske man ska vara försiktig vad gäller spelarkritik, samtidigt måste vi ju ha rätt att ställa krav på spelarna samt få vara ärlig vad man faktiskt tycker och tänker. Just den balansgången är inte alltid så lätt.
Kommentera

Sv: Nummer 8
...och när det gäller insiktsfulla uttalanden om spelartruppen så är jag själv naturligtvis bäst, inte TGO.

Läs det ganska exakt 365 dagar gamla referatet från Leksandsmatchen.
Kommentera

Sv: Nummer 8
TGO skrev ner Nik långt innan han satt skridskorna på svensk is, det är det som jag och många andra hade svårt för. Bläää!

Någon som minns 10/8 2000? Samma dag presenterades nyförvärvet Nik Zupancic och Timrå gjorde försäsongspremiär mot Leksand i Sandviken. 5-1 till LIF... I fjol kom Leksand fyra i kvalserien, kan Skellefteå upprepa det? I så fall är oavgjort ett klart fall framåt.

Kolla gästboken från den tiden och scrolla till den tionde, njut av guldkorn som The Gnäll Ones frustrationen över utblivna vitryssar och den insiktsfulla diskussionen om Stephen Foynes skenor.
Kommentera

Sv: Nummer 8
TGO: "Däremot såg man inte mycket av Christian Söderström eller Mikael Lind." Vilken match var du på Micke styrde ju allt i anfallet.
stolpskott, ribbträff och vunna tekningar. Men du ser väl inget för all dimma.....

Älska Timrå IK
Kommentera

Sv: Nummer 8
Naturligtvis var mitt inlägg ett svar till "the great one"...sorry
Kommentera

Sv: Nummer 8
Tycker att en som som dig kan stanna hemma i fortsättningen.
Gnäll kommer du ingenstans med.
Timrå´s lag är bra, kommer att spela bra hela säsongen, och vi kommer alla att bli nöjda.

Det enda du har rätt i, är att Dimman skulle komma tillbaka, men i övrigt är du en gnällspik som borde portas.
Kommentera

Sv: Nummer 8
The great one: Var det där (om Nik) en smocka riktad till Smokey månne...?
Kommentera

Nummer 8
Tycker att Mikael Simons var bra. Mycket bättre än vad jag hade väntat mig faktiskt. Även nummer 3 David Halvardsson spelade mycket bra. Bra var även Henrik Eriksson. Däremot såg man inte mycket av Christian Söderström eller Mikael Lind.

Matthiasson kände man knappt igen, det syns att han har gått ner 8-9 kilo. Ser mycket rörligare ut.

Z:a blir nog lagkapten i år.

Matchen var bättre än fjolårets träningsmatch mot Skellefteå. Men ingen höjdare direkt. När klacken kom igång i slutet av tredje så ryckte även Timrå upp sig.

Dom enda man saknade från fjolårs säsongen var Schnabel och Pasi. Däremot saknade man inte NIK ZUPANCIC eller Salmi. Jag hade rätt ifjol angående Nik. Det var bara jag som såg att han inte höll måttet. Däremot så ser jag i år redan efter en match att den som inte håller måttet i år är Källarsson och kanske Viktor Wallin.

De Rouville var bra i kassen och visade klass.
Kommentera

9762 · »