1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582249 inlägg · 6215 ämnen

Nyförvärv

197334 · » Till forumet


Sv: Nyförvärv
BlackBay: Lindholm rutin var inte så tokig. Med en honom så hade förra säsongen kanske sätt bättre ut. I motgång och med "kniven på strupen matcher" är spelare som Lindholm och Huss mycket betydelsefulla.
Kommentera

Sv: Nyförvärv
santos: blev lite fel där på länken
Kommentera

Sv: Nyförvärv
Wiggo: Micke är bra nog för att tillföra ett och annat till Timrå,kolla bifogat länk.
Kommentera

Sv: Nyförvärv
hassebasse: Tyvärr tror jag att du har fel, Jag tror att TPS kravlar sig över slutspessträcket I SM-Liiga och behåller Pasi under sitt slutspel.

Att TPS inte har lagt sig visas bl a av att man fiskade efter Tomi Kallio nu. Kallio valde dock Frölunda eftersom han villa att "hans nya klubb skulle ha en god chans att kämpa om det nationella mästerskapet, vilket Frölunda har", men knappast TPS.

Nästa säsong är en helt annan sak... hoppas, hoppas ;-)
Kommentera

Sv: Nyförvärv
Wiggo:Håller med dig fullständigt, Timrå har skaffat sig en mycket bra grund att stå på inför nästa säsong. Man skall inte förstöra vad säsongens lag har byggt upp. Men 2-4 nyförvärv får vi nog räkna med (om nu inte vi tappar massa spelare till andra klubbar).

Men det är långt kvar, och silly season får vänta yttligare några månader.
Kommentera

Sv: Nyförvärv
hassebasse:
Ok.... skriver ner det nu här......
Har du fel så kommer än stämmning med posten =)
Kommentera

Sv: Nyförvärv
BlackBay:
Inte bara en dröm ! Tror nog att det redan är stenklart att Pasi P.
kommer till Slutspelet!! Tror också att han spelar i TIMRÅ IK nästa säsong. ( Skriv upp detta, och kolla om jag fick rätt! )
I morgon vinner TIK med 4 - 3 !!!!!!!!!!
Det som gäller för TIK, är att komma bättre än 7:e/8:e plats.
Detta för att undvika att få möta FBK eller VF i Kvartsfinalen.

TIMRÅ IK 4 Ever!!!
Kommentera

Sv: Nyförvärv
Västrabo: Micke Johansson lägger troligen av efter den här säsongen, tycker inte han har rosat marknaden direkt den här säsongen.
Kommentera

Sv: Nyförvärv
Västrabo:
Ja Lill-Kenta borde ju kunna övertala Micke inför nästa säsong..... frågan är: Hur pass bra är Micke Johansson just nu?... har ingen färsk statistik i huvet.
Kommentera

Sv: Nyförvärv
Enge: Personligen hoppas jag på att det inte blir så stora förändringar i laget till nästa säsong, vi ska nog akta oss så vi inte hamnar i samma galna tunna som Linköping har satt sig i. Farligt att drabbas av storhetsvansinne och skaffa hit en hög med sk stjärnor och divor, det är som bekant ingen garanti för framgång, vem vet andra klubbar kanske kommer att värva efter TIK:s koncept till nästa säsong. det är många komponenter som ska klaffa för att ett lag ska ha framgång.
Kommentera

Sv: Nyförvärv
TPS går tungt men Pasi verkar vara en av deras bättre backar. Han har gjort 3 mål och 9 assist och har -11 i +/-. Forwarden Mikael Holmqvist har gjort en bra säsong i TPS 11 mål och 17 assist på 41 matcher. Kan vara något att titta på inför nästa år.
Kommentera

Sv: Nyförvärv
BlackBay: Djurgårdens Micke Johansson vore ett hyfsat nyförvärv inför nästa säsong.Någon skrev om Pasi P, hur har det gått för honom denna säsong, nån som vet?
Kommentera

Sv: Nyförvärv
mika:
Ja mr Petriläinen vore ju en liten dröm inför slutspelet =)
Kommentera

Sv: Nyförvärv
30: Det är Nubben som är ansvarig, klokt av honom att ta råd av Hautamaa
Kommentera

Sv: Nyförvärv
BlackBay: TPS ligger lite halvpyrt till i SM-Liiga trots att man slog Espoo Blues igår med 1-0 borta i Läänsiauto-hallen. Om TPS blir kvar under strecket kanske man hyr ut Pasi billigt...

Nä, nu fantiserar jag...
Kommentera

Sv: Nyförvärv
Kevin O Shea:
Jajamen bra talat Kevin!! gillade det där med "sitt starka lag"
Fick inte riktigt ihop det med mitt inlägg dock ;)
Hoppas iaf ni klår DIF på torsdag.
Kommentera

Sv: Nyförvärv
mika:

Alla hyllar Nubben, men Juha Hautoma skall ha lika mycket beröm om inte mer......
Kommentera

Sv: Nyförvärv
mika:
Det minsta man kan säga om denna säsong =)
Kommentera

Sv: Nyförvärv
BlackBay: tja... både Håkan Åhlund och Ed Ward var väl fjaskovärvningar och Schnabel var lite... hmm.. begränsad, men Lindholm tyckte jag var bra. Han saknades verkligen förra säsongen.

Nåja, jag litar på Nubben och tänker att hur det än går så har det här varit en säsong som går till historien
Kommentera

Sv: Nyförvärv
Kevin O Shea:
Ja då gäller det som sagt o göra likt Frölunda o värva nån med klass (dock osäkert vilken klass deras värvning håller i dagsläget)

Det får isåfall inte råda några chansvärvningar med nån snubbe som i slutändan knappt platsar i 4e-line..... måste isåfall vara nån som blir ett lyft för laget vilket jag tror vi får svårt att hitta eftersom vi har ett så pass stabilt lag som det är.
Kommentera

Sv: Nyförvärv
T-skedsgumman: Då vi inte vet hur länge Micke Lind blir borta tycker jag att man skall tänka på att få hit en kapabel center. Skall vi vara med i slutspelet måste vi ha fyra centrar. Med Lind tillbaka kan Åkerblom spela på en kant i så fall. Betänk att Lind blir borta 3-4 veckor till, i vilken form är han då när slutspelet börjar. Han har inte spelat en match sedan mitten av december. Pengar finns och ett kontrakt på tre månader kan väl inte kosta skjortan. Har läst någonstans tidigare att Raimo Helminen kunde vara aktuell, han spelar i ett bottenlag i finska ligan - och dom brukar göra sej av med sina dyra spelare om man inte når slutspelet. Tror inte att Helminen med sin rutin skulle vara en dålig förstärkning. Till och med Frölunda förstärker sitt redan starka lag med en ríktig klasspelare som Tomi Kallio. Nä, Nubben har nog full koll på situationen - det ska bli spännande att se vad som händer innan tradingdeadline.
Kommentera

Sv: Nyförvärv
ernie eagle:
Niklas Hedberg hette han.
Har jag missuppfattat det här med Panikvärvningar?
Har fått för mej att man ska göra dessa för att få laget att lyfta sig vilket jag inte tycker laget gjorde tidigare säsonger med nämnda spelares hjälp.
Ledare o ledare...visst men som spelare på isen tycker jag varken Lindholm eller Åhlund gjorde nåt underverk som lyfte laget....
Herr Schnabel hade ett visst underhållningsvärde men om han makarbra utvisningsstatistik "hjälpe" TIK alltför mkt kan man ju spekulera i.
Kommentera

Sv: Nyförvärv
BlackBay: Håkan Åhlund och Mikael Lindholm var hitvärvade som ledare och dom gjorde det dessutom mycket bra. Schnabel kom hit som en "polis" så i förhållande till vad kom hit för att göra så skötte dom sig bra. Däremot var väl inte Tobias Åblad eller vad han nu hette den där finske backen som kom ifjol...Niklas någonting någon större "hit".

ALLTID RÖTT, ALLTID RÄTT ;)
Kommentera

Sv: Nyförvärv
Helg Ernest: Det var ju det jag sa, ineffektivt att släpa runt på motspelare, inte lätt att få till det med mål med massa dödvikt runt kroppen som hakat fast i ren desperation :D
Vinst är vinst men...

Håller med om att det var segt fram till sista men då lossnade det och kunde lätt ha blivit fler mål om inte MIF haft sin skicklige målvakt. Honom lever de högt på. De hade dessutom både domaren och en av kommentatorerna på sin sida. Och hur kul det är bör väl TIK veta som också drabbats av liknande fenomen tidigare.
Kommentera

Sv: Nyförvärv
ernie eagle:
Helt rätt....inga chansningar nu när vi har ett bra lag.... vill inte ha hit nån ny Håkan Åhlund, Schnabel, Mikael Lindholm mfl......
Den ända lyckade panikvärvning vi gjort är ju Kapanen
Kommentera

Sv: Nyförvärv
ernie eagle:Ja om man ser på elitserien i år, Så är det inte bara att titta på spelar meriter och betala saftiga löner! Spelarna ska
fungera som ett lag!
TIK POWER!
Kommentera

Sv: Nyförvärv
T-skedsgumman: Så sa då inte Göteborgaren (Min Kolega) som jag pratade med. De var kämpigt så han och inefektivt.
2-0 båda i sista. Jag tror det vart 50-17 i skott, snacka om ineffektivt.
Kommentera

Sv: Nyförvärv
ernie eagle: Som jag har förstått det hela så är väl tanken att Kallio ansluter så snart som möjligt. Så inom någon vecka eller två lär vi väl få se honom spelklar.

Visst vore det fint med en förstärkning även i Timrå inför slutspelet. Även om jag anser att man med god marginal klarat säsongens målsättningar så är det ju heller inte fel att höja ribban en smula. Sikta mot stjärnorna etc. Samtidigt är det ju en så otrolig kämpaglöd och moral i detta lag så man blir nästan tårögd!

Den här säsongen och det här laget kommer alltid att ha en plats i mitt hjärta!
Kommentera

Sv: Nyförvärv
timraande: Naturligtvis ska INTE "köpa grisen i säcken och chansa". Nyförvärven/et skall givetvis vara rejält "scoutad" och bevisligen ha något att tillföra truppen och minst gå in på tre femmor. Annars får det vara.

ALLTID RÖTT, ALLTID RÄTT ;)
Kommentera

Sv: Nyförvärv
timraande: Finns bara en ! Forsberg och den risken är ju obefintlig ( c : Så det blir nog lungt. Men till nästa säsong kommer nog Sammi Kapanen. Kimmo har ju lovat det om "Vi" bygger ny hall.
Kommentera

Sv: Nyförvärv
Helg Ernest:
Nähädå inte alls slitna, bara vilopaus till sista perioden. Det är så jobbigt att släpa runt på orkeslösa MIF-spelare som hänger fast i klubborna för att åka snålskuts över isen ;)
Kommentera

Sv: Nyförvärv
Helg Ernest: Nya spelare är som bekant inte alltid possitivt! Killarna kommer att höja nivån när det blir slutspel! Så inga panik
köp!
Kommentera

Sv: Nyförvärv
ernie eagle: Dock skall tilläggas att det är mycket hysch hysch i tider som dessa och att ingen varken Leksand eller Carolina vill bekräfta eller dementera dessa uppgifter eftersom Westlund fortfarande har ett gällande kontrakt som löper ut i vår.

ALLTID RÖTT, ALLTID RÄTT ;)
Kommentera

Sv: Nyförvärv
Helg Ernest: Det stämmer. Tomi Kallio är klar för VF efter en misslyckad NHL-sejour. När han ansluter vet jag ej....

Leksand skall dessutom ha gjort klart med ex-Brynäsaren Tommy Westlund från Carolina Hurricanes inför nästa säsong. Avestaprodukten väljer att flytta hem till Sverige igen efter att ha blivit placerad i "frysboxen" av Carolinas ledning och dessutom ha blivit förpassad till farmarlaget.

Källa: Hockeymagasinet

ALLTID RÖTT, ALLTID RÄTT ;)
Kommentera

Sv: Nyförvärv
Per HApps: Det är ju bara att hoppas dom behåller så många som möjligt av årets upplaga. Så det inte kommer in "Stjärnor" och förstör lagmoralen
Kommentera

Sv: Nyförvärv
mika: Fick höra nyss, från GTBRG att VF såg slitet ut.
De hade tydligen full sjå med MIF hemma igår.
Så VF och TIK går på knäna, får bara hoppas för TIKs räkning att dom är nertränad inför slutspelet.
Kommentera

Sv: Nyförvärv
mika:
Vi har dom vi har, hur långt det räcker får vi väl se.
Denna säsong har varit en kanonsäsong så långt.

Det är nästa säsong som blir viktig eftersom klubben planerar att bygga om hallen för en massa kronor. Då behövs det ett kanonlag som kan ta sig långt i ett slutspel för att garantera en sund ekonomi.
Kommentera

Sv: Nyförvärv
ernie eagle: Har läst någonstans att tom. VF förstärker sitt lag.
Med ny/nya spelare.
Kommentera

Sv: Nyförvärv
mika: Det ligger nåt i det du säger. Men till lagets försvar måste sägas att en "magsjuka" och "förkylningsepedemi" har härjat inom laget. Sen har ju vi som tidigare nämnts "Mille" Lind och Kimmo Kapanen på skadelistan samt Christian Sjögren avstängd till och med den 13 februari. Huruvida Sanny Lindström blir avstängd eller ej vet vi inte i dagsläget. På backsidan är jag dock inte orolig. Vi har ju dessutom Mats Hansson vi kan plocka hem med kort varsel före den 31/1 från Sundsvall Hockey. Men det är klart inte skulle jag tacka nej till en rutinerad back som spetsade till kompetensen på truppen i det här läget. Men det som står högst i prioritering på listan är en vass center om nu någon sådan finns tillgänglig på transferlistan. Det återstår väl att se. Jag tror "Nubben" är medveten om detta och håller ögon och öron öppna för vad som kan tänkas dyka upp.

Javisst ser Frölunda och Färjestad ruskigt tunga ut i dagsläget. Dom har breda trupper och kommer precis som Du säger kunna köra hårt i slutspelet utan att "knäa". Dom förutsättningar som finns i FBK och VF finns givetvis inte i Timrå. Utan vi får köra utifrån våra egna förutsättningar och hittills har det ju bevisligen fungerat. Men vi får inte slå oss till ro med detta. Utan måste som sagt vara öppna för förslag och ha en ständig kommunikation om vad som kan tänkas vara det bästa för TIMRÅ IK.

Jag litar helt på "Nubben" och han har bevisat att första året innehöll "barnsjukdomar" men att han nu fått värdefull rutin på jobbet som Sportchef och i år har han lyckats fullt ut. Bara hoppas att han fortsätter på den inslagna vägen och gör ett lika bra framtida jobb.

ALLTID RÖTT, ALLTID RÄTT ;)
Kommentera

Sv: Nyförvärv
mika, Jimmy, ernie eagle, heart, boffum:

Smakar det så kostar det. Visst skulle Timrå må bra av en tung centertyp med vinnarskalle, en duktig tekare som hittar målet och drar med sig laget på samma sätt som Mikael Lind har förmåga att göra. Nu är ju som bekant inte arbetskraften gratis och frågan är om man vågar äventyra ekonomin. Timrå har ett mer komplett lag än på många år även om vi måste vara medvetna om att det i slutspelet handlar om helt annan kamp i varje match. För att klara av situationen är det klart att Timrå behöver en duktig tekare, frågan är om det är värt chansningen att ta hit en ny oprövad spelare. Har fortfarande Tobias Åblad och Ed Ward i färskt minne...
Kommentera

Sv: Nyförvärv
ernie eagle: Jag skulle känna mej lite lugnare om man presenterade att par intressanta nyförvärv. Gärna både en vass center och en rutinerad back. Jag har tyckt att truppen har sett tunn, sliten och trött ut på slutet, flera spelare, t ex Krykov ser ut att vara på nedgång formmässigt.

Några ytterligare skador och avstängningar kommer att innebära att truppen riskerar att knäa i slutspelet.

Färjestad ser vassast ut just nu, tycker jag. De går runt på fyra femmor och kommer att orka köra hårt i slutspelet.
Kommentera

Sv: Nyförvärv
Jimmy: Vi har lite olika syn på saken i den här frågan. Men det är bara stimulerande. Naturligtvis hoppas jag med hela mitt hjärta att "Mille" kommer tillbaka i speldugligt skick innan slutspelet. Men "gamblar" vi nu och det går hem så är det ju givetvis en formidabel succé. Men om vi "gamblar" nu och det går åt h-e - vad händer då tro?

Då står vi där med händerna i byxfickorna, långnäsa och hakan 5m ner i golvet.

Är det värt en risk? Det är bara den frågan jag ställer mig.

Jag är inte fullt insatt i hur resonemanget går och hur pass illa ställt det är med "Mille" men jag hoppas att det fattas ett bra beslut i denna fråga.

Hittills finns ju inget att anmärka "Nubben" för när det gäller komponeringen av laget. Så jag tänker inte "halshugga" någon så länge det inte finns fog för detta.

Jag ville bara belysa ett "problem" och väcka en debatt till liv. Det kan aldrig vara fel att syna saker och ting i sömmarna.

#24 MIKAEL LIND - GOES ON WATER!!!


ÄLSKA TIMRÅ IK ALLTID alltid alltid...
Kommentera

Sv: Nyförvärv
Jimmy: tekningar har aldrig varit timrås starka sida....men koivunen och micke lind tycker jag tekar bäst i timrå.....
Kommentera

Sv: Nyförvärv
ernie eagle:

Tekningarna är viktiga men inte avgörande. Tycker att Krykov tekar bra, tror han ligger runt 50% men framförallt så tar han ofta viktiga tekningar. Att ta in en till spelare kan röra om i en utmärkt fungerande trupp.

Sedan om de skulle hitta en grymt bra center som vinner tek till 57% så skulle jag ju inte grina om vi tog in honom. Men var hittar man en sådan vid den här tiden på året?

Näe jag tror och hoppas att Micke Lind kommer tillbaka, finns ingen bättre denna tid på året skulle jag tro. Dessutom blir Åkerblom bara bättre och bättre.
Kommentera

Sv: Nyförvärv
Jimmy: Jag tycker absolut att Timrå ska lägga ut sina krokar och försöka göra ett center-förvärv innan deadline. Eftersom Micke Lind är ett mycket osäkert kort just nu anser jag inte att man skall ta några risker och "gambla" med Åkerblom, Henke Eriksson och Martin Lindman. Inget ont om dessa herrar men dom är inga renodlade eller utpräglade centrar och tekningsstatistiken har ju INTE varit speciellt upphetsande denna säsong. Och även om det blir en spelare till att avlöna så anser jag att det kan vara värt det. Vi behöver en bred trupp i SM-slutspelet. Och kommer "Mille" tillbaks så är det ren bonus i mina ögon. Och hellre att vi har 4st centrar än bara 2st. Så "Nubben" gör vad du kan för att stilla min och säkert många andra supportrars oro och köp in en duktigt bra center som kan vinna minst 57% av tekningarna.

ALLTID RÖTT, ALLTID RÄTT ;)
Kommentera

Sv: Nyförvärv
boffum: Eftersom Mikael Lind kan vara tillbaka om någon vecka så behöver vi väl inget nyförvärv. Ändra inte på ett vinnande lag brukar det heta. Blir Mikael Lind borta hela säsongen kanske vi borde kolla runt. Vi kommer behöva fullt lag i ett slutspel. Men det gäller att handla snabbt i så fall. 31 Januari är det deadline. Men låt oss hålla tummarna för Micke Lind, någon bättre lär vi inte hitta dessa dagar.
Kommentera

Nyförvärv
Någon som hört rykten om eventuella tillskott till vårt kära Timrå?
Kommentera

197334 · »