1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

583209 inlägg · 6215 ämnen

Spektakel!

« · 104738 · » Till forumet


Sv: Spektakel!
Marcus: ok bra tackar.
Kommentera

Sv: Spektakel!
dr-nix: En kille som jag jobbar med på HL.se har bilder. Jag ska fråga honom imorgon om han är villig att visa upp ett av dessa. Påminn mig gärna ifall jag inte meddelat er före 12.00 imorgon!
Kommentera

Sv: Spektakel!
Marcus: ah ok någon chans att man kan få se på någon bild av tröjan??
Kommentera

Sv: Spektakel!
Jag har nu sett bilder på dräkterna och kan meddela att dom var helt OK. De ser kanske lite "supportertröje"-aktiga (första intrycket), men de får duga. Antagligen har TIK fått några kronor för det hela. Att TIK får pengar samt att vi som inte gillar örnen får mindre att hänga upp oss på är som att slå två flugor i en smäll. Jag är nöjd för en gångs skull! Givetvis skulle man vilja se Beijerdräkten. Med den skulle TIK säkerligen bli Sveriges kultlag nr.1. Men med tanke på att den måste "tas fram" från icke existerande mallar hos tillverkarna så lär den bli rätt dyr. En ide skulle vara att TIK redan innan tröjköp hade auktion på de kommande tröjorna med utgångspris = inköpspris. Därmed ingen ekonomisk utgift för klubben!
Kommentera

Sv: Spektakel!
Dr Dunkelspiel: Jag tycker det är rätt tydligt att det "timråiska" folket inte nöjer sig med allsvenskan eller divisioner därunder. Man gapar efter mer- som att vinna SM-guld exempelvis. Besvikelsen är stor efter ett år i fiasko ( som året som gick). Man förväntar sig mer av en förening som hela tiden jobbar i närheten av den absoluta nollpunkten där tradition och kultur är kärnan i verksamheten. Vi/folket vill så mycket samtidigt som rädslan är så stor för förändringar. Vi måste nog välja väg. Antingen låter vi marknadskrafterna styra eller så kör vi vårt race med ett (tror jag) förödande facit. Man kan inte få allt.

Att du gör jämförelser med varumärken som Coca Cola mot svenska elitserielag är kanske att ta i. Hur än mycket vi i Sverige skulle jobba för en identitet på ett elitserielag så kommer vi aldrig i närheten av ett varumärke typ Coke. Lite som att jämföra Red Wings med Åshöjdens BK. Men du hade mer slående exempel- jag lyssnar gärna.

Sedan, eftersom du helt klart verkar insatt lyssnar jag gärna på vad du har att säga om dessa "småpåvar" som vårdar klubbmärket. Det är ett intressant påstående från din sida. Vilka är dessa småpåvar undrar jag? Det här måste vara av intresse för hela föreningen?!

För pöschken Dunkelschpiel, fjöl å. Ta en hojt.
Kommentera

Sv: Spektakel!
Dr Dunkelspiel: Mycket bra inlägg. Hur ser egentligen Timrå IK:s varumärke ut?
Dom som jobbar med varumärkes frågor på kansliet skulle kanske göra en marknadsundersökning på stan.Svaren skulle nog vara väldigt skiftande, eller vad tror du?
Kommentera

Sv: Spektakel!
"Here we go again" som en ganska känd popartist skulle ha uttryckt sig.

Den eviga debatten om loggan går vidare.

Ibland blir man bara så upprör att man vill ta till storsläggan och utbrista: "Jävla idoiter!"

Tänk att ett gäng småpåvar får sitta och pula med sina datorprogram och färgpennor och skapa ny fina klubbmärken.

Är ambitionen att TIK ska spela i högsta serien eller vill man harva om kring i gärsgårdsserierna (månskensrinkarna)?

Kan ingen jävel köpa en bok om har man vårdar sitt "varumärke" som det så fint heter nu för tiden. Eller bara sitt rykte.

Man behöver ju inte vara Nobelpristagare för att inse att dräkten och klubbmärket är en viktig del av lagets framtoning och själ.

En liten jämförelse; vilket smäller högst Djurgårdens IF eller Team Boro? Coca-Cola eller Cuba-Cola (jag vet, kult på uterinken)?

Jag orkar inte rada upp en slående lista med exempel efter exempel.

Jag kan bara hänvisa till den utmärkta artikeln i Expressen som det hänvisades till på GB:n härförleden.

Fastslå för fan en varumärkes strategi för klubben innan jag får blodstörtning.

Så vad är då receptet? Jo,en långsiktig, uttänkt och uthållig strategi. Samt en tjurig jävel som vaktar traditionerna.

Exempel: Färger - rött och vitt, text på bröstet - TIMRÅ, eventuellt också med tallarna på magen eller arnarna. Ta för fan bort den där jävla uppkräkta kråkan och bränn upp allt vad "Red Eagles" heter. Hur ballt är det med anglosismer i Sverige?

Sen kan man alltid diskutera om man ska ha reklam för ett företag på bröstet/magen. Tittar man på storklubbar som Liverpool m fl. så har ju dom det. Det gäller bara att det känns som om det passar med klubben.

I det här fallet skulle jag vilja säga att SCA kanske inte är det mest lämpliga eftersom SCA-loggan inte vänder sig till konsumentmarknaden. Där marknadsför sig ju SCA under varumärkena Libero, Libress, Lilla Edet mm.
Men det kanske skulle bli för magstarkt för hockeypojkar som vill käka järn och skita kätting.

Nej, Timråkänslan är till stor del lika delar Pistvakt och Norrlands Guld-reklam. Det är så vi ska slå världen med häpnad.

Kom igen!
Kommentera

Sv: Spektakel!
Lumber Jack:

Du menar inte att dom jobbar på Finska föreningen då?! Hörde förresten att Modo ska köra igång ett eget TV program nu när dom fått en ny jumbotron att sända via! Ska sändas lite i periodpauserna! Ykköskanava skulle det visst heta;) Kanske går att köra en direktlänk hit till oss i ladan så att det går att samköra på våran stora jumbis!(Projektor)!
Kommentera

Sv: Spektakel!
Chocken har lagt sig efter att man läst en del om denya loggon på tröjorna.
Ja, vad säger man???

För att riktigt vakna upp så gick jag till Rimi o köpte ett AXA havregrynspaket, rätt ska vara rätt!
Nu har jag efter 3 timmar med kall AXA havregrynsgröt under armhålorna kommit till sans.

Det är kallt o geggigt!!

O jag vet fortfarande inte vad jag ska säga, bara det inte ser ut som kall havregrynsgröt när vi spelar i vinter!!

Ursäkta mig, det känns inte riktigt bra!! Men som andra har sagt, pengarna styr, även i TIK, o det är bara att acceptera.

Nä nu måste jag lägga på lite sylt som roll on under armhålorna!
Kommentera

Sv: Spektakel!
Jodå, tiderna förändras. I början av seklet avsågs det fult att leva på sin sport och de som t.ex bara spelade golf ansågs som suspekta. Bl.a lär "proffsen" nekats använda omklädningsrummen på en del engelska klubbar utan de fick byta om i bilen. De fick ej heller delta i den avslutande banketten. Vad skoj det skulle vara om ngn idag sa åt t.ex Tiger Woods att om Du inte har en minst en halvtidstjänst som t.ex golfpro får Du ej spela US Masters...
Kommentera

Sv: Spektakel!
mike66: Modo har också AXA logon på sina tröjor (Fult som f^n)
Kommentera

Sv: Spektakel!
Knylan: Visst är dom det.... annars skulle dom väl inte byta klubb så fort nån annan klubb viftar med nån tusing mer?
Finns ju spelare som skulle behöva ett A4 till hjälp för att berätta om alla klubbar de spelat i......
Kommentera

Sv: Spektakel!
mike66:

Jobbar inte, till skillnad från de flesta andra, Timrås spelare nästan hela bunten ? Dessutom på samma dataföretag om jag inte missminner mig.

Men visst, det är ingen dans på rosor att driva och finansiera en ES-förening. Örebro Sports ordförande förklarade situationen ganska bra hur det är att driva en elitklubb i fotboll. (OK fotbollen har det än jävligare och de verkar aldrig lära sig.)

"Det är som att sätta sig på ett tåg utan biljett och försöka spela ihop resepengarna genom pokerspel innan konduktören kommer."
Kommentera

Sv: Spektakel!
Spelarna är så satans kräsna nu med andra ord...
Kommentera

Sv: Spektakel!
Ja numera så duger bara en månadslön på i runda slängar 100.000:- för de allra bästa! En fin bil! en tallrik med AXA:a underbara havregrynsgröt med en klick av skogens röda guld. En shysst lya. Jobba på bruket finns det varken tid lust eller ork över för! Men träningsoverallen och grillorna, numera också med vaxade skosnören, hänger trots allt med än idag! Skönt att nånnting är sig likt iaf.

Amatörer?! Kyss Karlsson i r**a!
Kommentera

Sv: Spektakel!
Tyvärr är tiden förbi då en spelare nöjde sig med en ny träningsoverall, ett par skridskor samt ett fast jobb på Bruket...
Kommentera

Sv: Spektakel!
Måste säga att jag blir en aning konfunderad över detta med AXA reklamen! Har suttit och läst en del inlägg och vet inte riktigt vad jag ska skriva men något måste man ju bara lägga in!

Tänkte först inte bry mig för jag tycker att allt detta är en aning patetiskt. Men en sak som förvånar mig om nu detta verkligen är sant och det är hur en helig plats på tröjan kan tas över av en sponsor?! Låter i mina öron helt j-la fantastiskt och man tror inte att det är sant! Men mycket ska man få se och höra och läsa innan både det ena och det andra ramlar utav den gamla griskroppen!

En sak som dock är tur är ju att vi inte ska göra målen med tröjorna. PUH! Och hur kommer det se ut om nästa steg blir att killarna kör introt med en påse havregryn i nävarna. Nää fy faan säger jag bara! Och det var väl en j-la tur att inte MIF Redhawks var så dumma och körde på TIK:s linje med en AXA loggo på bröstet för då skulle jag och säkert hela Sverige ha garvat ihjäl oss!

Min dröm vore att hela matchtröjan skulle se ut som en stor j-la tallskog, då skulle jag m,fl bli riktigt nöjda! Och om man nu skulle ge sig in på detta med att kompromissa. Då kunde väl bortatröjorna vara färgade som AXA:a goda havregrynsgröt med en klick lingonsylt på bröstet! Det är att gå halva vägen var tycker iaf jag!

Pengar, pengar, pengar vart är detta samhälle på väg egentligen?! Ska verkligen allt gå att köpa för pengar?! Det verkar så!

Här kommer förslag på en nygammal ramsa, dock litegrann omgjord:
Axa axa axa, braxa braxa braxa, Timrå Timrå Timrå!

Timrå IK de e´lage!
Kommentera

Sv: Spektakel!
gud:

Kommer inte helt osökt att tänka på den gamla popgruppen Pine Forest Crunch...

Men jag håller med, tallarna var bättre än fågelfäet.
Kommentera

Sv: Spektakel!
orion:
Timrå Red Eagles är väl OK, alla spelare i laget förstår vad det betyder, Idrottsklubb kanske inte funkar lika bra. :)))

Timrå kommer att skrälla, tro mej !!!

Timrå IK är dom bästa.
Kommentera

Sv: Spektakel!
Gurra...
Tallarna för mig är lika helig som kossan
är för indier..när örnjäveln kom för ett ex
antal år sedan ville man bara kräkas...alla
är vi uppväxta i olika årgångar så denna "kamp"
mellan tallarna och örnjävel kommer nog
att blötas o tjötas så mycket mera i framtiden..

när vi inte har ett riktigt klubbmärke länge
så kan vi tjäna pengar på den plats där det
skulle ha suttit.. om det är AXA eller kalle anka
som sitter där som reklam struntar jag i..bara
det genererar pengar..pengar = elitsatsning..

orion...
det hade inte varit helt fel om SCA hade köpt
tallarna..men det finns nog en stor chans att
dom redsan pumpar in pengar allafall..

mera Tallar åt folket..
Kommentera

Sv: Spektakel!
DMF: En grej jag länge funderat på är om man inte skulle kunna göra tallarna i en modernare tappning, det går att göra snygga saker av nästan vad som helst utom en röd örn.

Antar att jag räknas in i fliken av ungdomar och jag kan ju säga det att jag inte gillar örnen, jag har väl till stor del blivit smittad av det så kallade "gubb-viruset" så att man inte kan ta en tröja med reklam och utan tallar. Man blir lätt influerad när folk skriver om hur mycket bättre det var förut osv...

Back to the tallers!
Kommentera

Sv: Spektakel!
dr-nix:

Det som jag tycker är absolut viktigast är att flytta fram läktarna ända fram till sargen. Men det är väll ett så stort jobb så det lär väll inte hända.
Kommentera

Sv: Spektakel!
DMF: jo men det kommer nog att hända, dom måste juh byta lampor och installera riktiga stolar på sitplatserna för att dom har underkänts(det vet väl alla??) och på samma gång så tycker jag att det vore klokt att göra andra diverse utbyggnader.
Kommentera

Sv: Spektakel!
dr-nix:

Det skulle vara bra som fan om det kunde satsas lite pengar på att bygga om ladan för den är verklige dålig. Så kommer pengarna gå till det så får Timrå gärna ha en axa logga på bröstet för mig.
Kommentera

Sv: Spektakel!
orion:

Det kan vara så att ungdomarna inte vill ha tallarna som logga. Men de vill inte ha någon töntig örn som logga.

Jag vill hels ha tallarna som logga men ska timrå ha en logga som säljer mot ungdomar ska man absolut inte ha någon töntig örn utan då får dom nog försöka fixa fram en cool logga och skrota örnen.
Kommentera

Sv: Spektakel!
orion:
Om jag inte är helt fel underrättad så var det någon i supporterklubben som kom på idén med Red Eagles som namn till supporterklubben, men att Timrå IK sedan snodde den idén. Så från några påtända ledarmöter kom inte förslaget...
Kommentera

Sv: Spektakel!
DMF: Jamen ungdomarna vill ju inte ha gamla töntiga tallar, dom vill ha fåglar som inte finns i verkliga livet, eller...
Kommentera

Sv: Spektakel!
DMF: nej men en bit på vägen
Kommentera

Sv: Spektakel!
DMF: har också för mig att dom planerade att fixxa till lite annat samtidigt som dom tar hand om lamporna och sitsarna men jag minns inte riktigt var jag läste det så jag kan inte styrka påståendet.
Kommentera

Sv: Spektakel!
dr-nix:

Tror du verkligen att AXA sponsrar med så mycket pengar att det skulle räcka till att rösta upp ladan.
Kommentera

Sv: Spektakel!
dr-nix:

Klart som fan att ladan måste röstas upp.
Kommentera

Sv: Spektakel!
DMF: TIK har dessutom inte hur lång tid som helst på sig.
Kommentera

Sv: Spektakel!
DMF: var inte dum nu, ladan måste rustas upp det är inte småpengar i pratar om..
Kommentera

Sv: Spektakel!
orion:

Jag gör det och jag tror att det är fler än jag som tycker det är löjligt.
Kommentera

Sv: Spektakel!
dr-nix:

Det skulle inte vara helt fel om pengarna gick till ladan. Men då tror jag att det är bättre att läga pengarna på att ta sig till slutspel i år och på det viset tjäna pengar på publikintäkter, högre sponsorintäkter och tv rättigheter,
Kommentera

Sv: Spektakel!
DMF: Ävafan, ett riktigt svenskt namn, Timra Red Eagles, vem kan förakta det...
Kommentera

Sv: Spektakel!
BlackBay:

Det har kanske blivit det inte fan vet jag. men jag har personligen avskytt örnloggan sen den kom. Tycker den är så fruktansvärt töntig. Tycker även att namnet Timrå red eagles är riktigt löjligt.
Kommentera

Sv: Spektakel!
gud: Borde inte SCA med alla tallarna kunna bjuda över AXA med alla havregrynen, och var Örnfan kom ifrån vet bara dom som var med och tände på den där kvällen...
Kommentera

Sv: Spektakel!
iggy: lär issåfall skriva ut denna debatt :PPP
Kommentera

Sv: Spektakel!
dr-nix mfl: Nu går vi och lägger oss och försöker sova, tröjorna
kanske dyker upp imorgon i ST/DB så man får se dom.
Tänk ifall knylan har kört ett för tidigt aprilskämt med oss alla
det vora skoj... ;-)
Kommentera

Sv: Spektakel!
Redax 2:
Om jag inte missminner mig så gjordes just texten TIMRÅ mindre på örnloggans bekostnad, jämfört med tidigare modeller, eller är jag helt fel ute? Fast det kanske var ok eftersom man då gjorde reklam för sig själva och sitt nya klubbmärke?

Jag ska avvakta och se hur tröjan ser ut exakt, men ser den allt för bedrövlig ut så köper jag ingen tröja i år - heller. (Tidigare år har det tex inte varit någon reklam eller så har färgerna inte varit exakt de rätta).
Kommentera

Sv: Spektakel!
men ärligt talat känner jag mig som jag är ute och cyklar lite nu, jag vet trots inte något om den nya tröjan annat än vad knylan och actioleif skrivit så jag kommer lämna detta ämne nu och invänta några bilder eller dyligt från TIK..
Kommentera

Sv: Spektakel!
iggy: Håller helt med Dig! Det finns gränser för vad man kan hitta på. Bl.a färgerna är heliga och där skulle det krävas minst 10 miljoner cash för att jag skulle acceptera ett färgbyte utan att skrika högt...
Kommentera

Sv: Spektakel!
DMF: först och främst så ska nog pengarna ses som pengar till ladan men visst..
Kommentera

Sv: Spektakel!
DMF: Tycker det verkar vara lite "inne" att hata örnloggan..... är den så ful egentligen?.. tycker den är rätt shysst faktiskt.
Kommentera

Sv: Spektakel!
BlackBay och alla spektakelinläggare: Som jag ser det så diskuteras detta så hårt för det är mycket av pudelns kärna när det gäller pengarnas dominans i hockeyvärlden. Det här är känsligt
för många och väcker upp många starka känslor. Jag kom ihåg starkt vad Christer Abrahamsson sa en gång när han tog över rodret mitt under säsongen och skulle rädda kvar Leksand i eliteserien om nån kommer ihåg Abris effekten [varade visst inte i så många matcher ] Han sa: grabbarna har börjat tittat på tröjorna och har förstått i vilket lag dom spelar i !!! Jag vill inte att Timrå spelarna ska känna att hjärtat börjar klappa lite extra när dom går förbi en AXA paket på ICA och tänker jag spelar med det där företaget.... nej laget. Nu har säkert styrelsen tänkt igenom det här och måste få ekonomin att gå ihop, hallen måste få en eliteserielicens bl.a bla bl.a
Men jag hoppas att inte styrelsen glömmer bort traditionerna och kulturen - sälj inte ut Timrå IKs själ - varumärke !!
Kommentera

Sv: Spektakel!
Redax 2:

Skit samma bara den där jävla örnen är borta så är jag nöjd.

Loggon på tröjan kan ju även leda till att vi får se ett riktigt fint nyförvärv under säsongen så då är det bara positivt.
Kommentera

Sv: Spektakel!
Hoppas f.ö att klubben snabbt visar upp den nya tröjan så vi alla kan se vad det är vi förkastar/försvarar... : )
Kommentera

Sv: Spektakel!
BlackBay: Nja, missförstå mig inte bara för att jag gillar den gamla tröjan. Jag är inte så gammal (Jag var 3 år när Strimma dog...) men den gamla var faktiskt med t.o.m runt 1984... Dock ser jag det som att loggan ju är kvar på bröstet (Textet TIMRÅ osv) och att man sedan petar in AXA under (typ på magen). Skulle man däremot ta bort TIMRÅ eller göra det mindre på AXA:s bekostnad, då j-vlar..!
Kommentera

Sv: Spektakel!
Redax 2: Ok.... för att du ska förstå mej bättre på den jämnförelsen..... är tyvärr lite yngre än dej så jag var inte riktigt med på Strimmas tid o dom där gamla tröjorna så jag pga det är jag inte heller speciellt exhalterad över dom tröjorna.
Gillade dom senare skarp faktiskt plus att det verkade som övriga hockeysverige också gjorde det.
Visst.... ser inget fel i att ha gamla föreningsloggan med tallarna istället..... poängen är att jag tycker det är en föreningslogga som hör hemma på bröstet o inte en företagsloggo.

Klargör detta litegrann??.... allt är ju bara mina personliga åsikter.... ni får ha era....
Kommentera

« · 104738 · »