1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581884 inlägg · 6215 ämnen

Straffet

194554 · » Till forumet


Sv: Straffet
Swordster:
Så här lyder hela citatet:
"Detsamma gäller Christian Sjögren. Hela hockeyetablisemanget var emot honom. Boork och Lundmark hade rutit i tv. Klart han fick ett hårt straff. Disciplinmyndigheterna är MYCKET mediakänsliga
Nu vet vi alltså att det är nästan exakt lika hårt straff på att nästan mosa ett huvud som på att slå en klubba i plexiglaset.
Sjögren vs Bulan: nio matcher.
Wernblom vs plexiglaset: nio matcher.
Tjoho."


...
Kommentera

Sv: Straffet
"Detsamma gäller Christian Sjögren. Hela hockeyetablisemanget var emot honom. Boork och Lundmark hade rutit i tv. Klart han fick ett hårt straff."

Anrell i dagens AB
Kommentera

Sv: Straffet
Ford Prefect:
Jag ser att jag håller med om precis allt du säger!
Det får inte heller bli någon hysteri med matchstraff på tuffa tacklingar. Vi har ett exempel till med Bulan som åkte på en rejäl men juste propp mot Modo och där Modo spelaren på blotta fullträffen fick matchstraff. Det fallet, till skillnad mot Sjögrens, var ett justitiemord på bästa hockeysvenska, där även Bulan själv tyckte att tacklingen inte var i närheten av en utvisning.

Ishockeyn måste få vara tuff och ibland lite ful med för att bli riktigt intressant, spelare måste tillåtas att bli förbannade på varandra också även om det kommer till knytnävar, utan att machstraff automatiskt utdöms. Då får vi fler hetare macher att intressera oss för samtidigt som det fostrar spelarna i fysiskt spel.

Disiplinnämden ska inte syssla med slagsmål spelare emellan eller annat tjafs. Dom ska döma i fall med uppenbart vårdslöst spel, överfall eller annat farligt spel utanför reglerna.
Kommentera

Sv: Straffet
Granloboy:
Den där artikeln måste vara ett skämt va?

"Berglunds klubba ca 1 meter lång"
Sluta fjanta dig Sjögren!

"Berglund extremt liten"
Sjögren är 6 centimeter längre...

"På en normalstor spelare hade tacklingen tagit i midjehöjd"
Nu ska vi se... Avstånd huvud-midja ca 40-50 cm.
En normalstor spelare är alltså 220 cm lång enligt Sjögren.

Varför inte erkänna att han gjorde en miss och att det tyvärr blev som det blev, istället för att skylla ifrån sig som en liten barnunge!

Väx upp männska!
Kommentera

Sv: Straffet
Sjögrens "egna" ord i Expressen...
Kommentera

Sv: Straffet
Swordster: Ok, då förstår jag vad du menar beträffande Skrbec, och håller med.
Beträffande Sjödin vet jag inte om jag tycker att han tacklar fulare än någon annan. Tycker det är alltför sällan jag ser en brynäsare dela ut en tackling överhuvudtaget.
När Timrå krossade oss, med ett mycket imponerande spel bör tilläggas, i Gavlerinken så gick junioren Niclas Danielsson in och delade ut en klockren tackling axel mot axel. För det fick han två minuter för att timråiten inte såg honom komma och inte tog emot tacklingen rätt. Och plantan Perlskog satt i tv och skrek om matchstraff för tackling i ryggen, men han kan ingenting om hockey ändå... Vad jag vill komma fram till är väl att svensk hockey blivit för mesig. Spelare blir utvisade när de tacklar och därför hakar de istället. Och när det väl delas ut en tackling så är inte motspelaren med på noterna och kan därför skada sig rätt illa.
Kommentera

Sv: Straffet
Ford Prefect: Han går in med armbågarna på liknande sätt varje match!

Att bli provocerad till ett slagsmål och få 3 matcher medans han som startade det klarar sig utan avstängning!

Nu lunch...
Kommentera

Sv: Straffet
Marcus: En editor till inläggen skulle uppskattas!
Kommentera

Sv: Straffet
Swordster: Om Sjödin tacklat på samma sätt hade jag applåderat straffet lika mycket. Jag tycker inte att det är "olyckliga omständigheter", jag tycker det ser ut som att Sjögren är väl medveten om vad han gör. Därmed inte sagt att han medvetet går inte för att skada någon. Klart att övertändning och dylikt spelar in, men hockey är en kampsport och kampsport medför ett visst ansvar och ett stort mått självkontroll.

På vilket sätt är Skrbecs avstängning horribel?
Kommentera

Sv: Straffet
Ford Prefect: Hej men om Sjödda hade tacklat Bulan hade hans armar oxå varit i nacken på han, det är odiskutabelt.

Nu var det en rad olyckliga omständigheter som spelade in här, och han skall ha ett straff, dock är 9 matcher horribelt. Lika horribelt är att Lules Skrbec fick 3...

Diciplinkomitten har satt sig själv i en svår sits!
Kommentera

Sv: Straffet
Swordster: Det är skillnad på tackling och tackling också. Du kan ju inte jämföra äpplen och päron. Många av de där utvisningarna för tackling bakifrån är rätt löjliga, och förstärks dessutom av den som blir tacklad. Det kan man väl inte säga i fallet Sjögren vs Berglund va?
Kommentera

Sv: Straffet
Ford Prefect: Titta var han har sina armar när han tacklas, och han trycker ofta på bakifrån!
Kommentera

Sv: Straffet
svanru: Nu förstår jag ärligt talat inte vad du menar. Alls.
Kommentera

Sv: Straffet
svanru: Nu har du fel.....utanför rinken hade detta friats som ett "pojkstreck".
Kommentera

Sv: Straffet
Ford Prefect: Värst vad suckigt det om bara 9 matchers avstängning. Utanför rinken hade den misshandeln renderat i minst 4 månaders inlåsning. Eran våldsverkare får i alla fall köpa mjölk i frihet.
Kommentera

Sv: Straffet
Swordster: Brukar han ha för vana att kasta sig in med armbågen mot nacken mot spelare som står med ansiktet mot sargen?
Kommentera

Sv: Straffet
Ford Prefect: Dä hänger Sjödda löst i alla matcher...
Kommentera

Sv: Straffet
Wilja: Väl formulerat. Tacklingen var ful och det är inte mycket att orda om egentligen. Straffet är hårt, men inte orätt. Däremot kan man ju ifrågasätta vissa andra avstängningar som sagt. Regelrätta slagsmål ska inte behöva leda till avstängningar alls, möjligen någon enstaka match. Det är ändå ärligt och på lika villkor. Men en tackling bakifrån... Det är för farligt och ska inte förekomma.
Kommentera

Sv: Straffet
wesse:
Sjögren har i spelarnas ögon redan fått sitt straff, det Svensson utmätte på plats med näv-lagen.
Därmed skulle jag tro att saken är ganska så utagerad bland spelarna och tror inte att det blir någon fortsättning om inget mer inträffar.

Visst är straffet hårt, mycket tack vare att Sjögren sätter upp armbågen. Jag har dock sett betydligt mer absurda domar från den disiplinämden.
Ser hellre hårda domar i sådana här fall än dom fall som resulterat i avstängningar för minsta antydning till kurr.
Kommentera

Sv: Straffet
Jag tycker att straffet är åt he...e. Om det varit en normal spelare och inte en dvärg han tacklat hade det inte blivit nåt alls. För samtidigt som Bulan är 1.30 lång så kryper han ju ihop när tacklingen kommer. Två matcher hade räckt, men det skulle markeras bara för att det var Sjögren. Intresant att den 15/2 möter vi Luleå....

Älska Timrå IK
Kommentera

Sv: Straffet
RedEagleJkp: Vi är nog ganska överens om att Sjögren fick vad han förtjänade iaf. Han kan säga vad han vill i efterhand, ingen gör så omedvetet. Och gör man det medvetet så ska man stängas av, oavsett hur illa det tog.
Kommentera

Sv: Straffet
Lulekickan: Kanske hade Sjögren lite "otur" i och med att Rosén just fått 5 matchers avstängning för sin oavsiktliga käftsmäll mot linjedomaren. Hade varit lite dumt kanske att ge Sjögren 5 matcher eller mindre för sin förseelse. Det finns nog många aspekter som man skulle kunna ta i beaktande om man undersökte det hela noga. Så det är väl lika bra att lägga ner spekulationerna för sin egen hälsas skull =).
Kommentera

Sv: Straffet
Lulekickan: Tror inte du och jag står så långt ifrån varandra i denna frågan egentligen. Men det som irriterar mig lite med avstängningen är som många andra lagt fram att det säkerligen funnits liknande eller värre incidenter som inte lett till någon avstängning. Kanske beroende på att det inte tagit lika illa. Så därför känns det för mig som att Sjögren får agera syndabock och därför få några extra matchers avstängning.
Kommentera

Sv: Straffet
RedEagleJkp: Nej, huruvida någon blir allvarligt skadad eller inte bör naturligtvis inte vara avgörande, utan gärningen som sådan och hur farlig den är i sig. Jag tycker inte att lite slaggis är hela världen, och det är heller inte på långa vägar lika farligt som en tackling bakifrån när den drabbade spelaren befinner sig en bit ifrån sargen. Lägg därtill en armbåge som medvetet trycks upp i nacken/skallen på den utsatte spelaren och vi har en riktigt farlig situation. Det hade lika gärna kunnat sluta med förlamning. Inom LHF har vi ju ett otäckt exempel på hur det kan gå.

Hade han inte tryckt till Bulan med armbågen kan jag garantera att avstängningen hade blivit kortare.
Kommentera

Sv: Straffet
Lulekickan: Fast spelar det egentligen någon större roll om någon blev allvarligt skadad? I så fall borde Sjögren kommit rätt lindrigt undan. Berglund kom ju tillbaka och spelade i tredje. Det viktiga är väl ändå vad det är man gör? Jag tycker personligen att Sjögren skulle ha max 5 matcher för sitt tilltag för hur man än vrider och vänder på det så var det en idiotisk grej han gjorde. Men 9 matcher känns lite som att man från Disciplinnämndens sida varit rätt så nöjda med att få statuera ett exempel i praktiken på vad man predikat i teorin innan säsongen.

Och som Selina skrev i ett tidigare inlägg så får man nog börja se till att skaffa lite extraspelare inför slutspelet som alltid sägs vara hårdare och tuffare än grundspelshockeyn. Fast ska man vara lite översarkastisk så kan ju denna dom vara lösningen på problemet med den svenska juniorhockeyn... kanske kommer detta leda till att en del duktiga juniorer kommer att få kliva direkt in i ett SM-slutspel. Tuffare matchträning än så kan det väl kanske inte bli och det borde väl glädja Rickard Fagerlund m.fl.
Kommentera

Sv: Straffet
matsby: Jag tycker iofs att 2 matcher hade varit fullt tillräckligt, om nu lite vev som inte skadar någon alls ska medföra avstängning, men jag grinar inte ihjäl mig för att han fick tre matcher i alla fall. Nu får han väl vara med på LHF:s mingelkväll med sponsorerna imorgon istället.
Kommentera

Sv: Straffet
Lulekickan:
ok..låter väll rätt rimligt eller vad tycker du?
Kommentera

Sv: Straffet
matsby: Om det är Skrbek du menar så fick han 3 matchers avstängning. De bedömde att han fortsatte veva trots att de försökte avbryta, och därför fick han ett - för en "förstagångsförbrytare" - förhållandevis långt straff.
Kommentera

Sv: Straffet
bajenmattias: Men då ska väl alla tacklingar i ryggen bedömmas lika eller?
Vilket borde innebära att nu när bestraffningsnivån är satt, så kan det vara en bra idé att utöka spelartrupperna med ett antal spelare.För disciplinnämnden tänker väl inte vara lika inkonsekventa som domarna hoppas jag.
Kommentera

Sv: Straffet
kermit:

Jag tror att det är ett mönster faktikst med tanke på att bulan leder utvisningsligan rätt så överlägset...

Tror att han retar gallfeber på många av sina motståndare men i Sjögrens fall fattar jag inget... Tacklingen är både dum och oerhört onödig... 1 månad tycker jag är rimligt... Det hade ju kunnat gått betydligt värre för bulan!!
Kommentera

Sv: Straffet
matsby: 9 matchers avstängning får spela igen i matchen mot Frölunda borta.
Kommentera

Sv: Straffet
Selina: Bara för att man undertecknar med "En utbrytargrupp från LKPG"?? jaja... *skratta*
Kommentera

Sv: Straffet
Tycho: Det enda svaret du kommer att få lär väl komma från polismyndigheten...:-D
Kommentera

Sv: Straffet
Dream Team: 4-5 matchers avstängning är helt rimligt, men att man + ar på 4 till är enbart medias utmålning av händelsen och att dessa herrer uttalar SIN bedömning av händelsen i radio o TV. kan dessa herrar ha en egen linje till diciplinnämnden bara för att det är SJÖGREN detta handlar om. Svaret finns förmodlingen skrivet i stjärnorna!!
Kommentera

Sv: Straffet
Selina: Helt riktigt... och inte får man svar på mitt domarmail heller... slöfockar...
Kommentera

Sv: Straffet
Tycho: Helt klart så är det sättet och inte skadan som ska ligga till grund för straffet.
Men tyvärr så är det inte så, har sett alldeles förmånga våldsamma tacklingar som inte ens har givit en 2-minutersutvisning...
Kommentera

Sv: Straffet
Dream Team: Det är rätt att straffa... men jag skriver igen... som du skriver gör det för alla tacklingar i ryggen mot sarg oberoende hur illa det tar. Melins tackling igår tog mycket bättre men det är fortfarande tackling i rygg 1m från sargen... och straffet 2+10 är bara löjligt... GA och avstängning för alla sådana. Sen kan skadan reglera avstängningen men minst 4 matcher iaf tycker jag...
Kommentera

Sv: Straffet
Linblå: Straffet blev hårt, visst, men det är ändå rätt tycker jag, att på alla sätt fördöma SAMTLIGA tacklingar mot sarg bakifrån. Nu har VI otur att det var en Timråspelare den här gången...
Kommentera

Sv: Straffet
Selina: Då kan de ta matchstraff och 9 matchers avstängning för alla tacklingar 1 meter från sargen i ryggen.... precis som igår, det är väl sättet inte skadan som ska avgöra... tvi vale!
Kommentera

Sv: Straffet
Portello: Det verkar ganska uppenbart att diciplinnämnden har köpt hela konceptet vad det gäller medias skriverier samt vad alla Sveriges hockeyexperter har uttalat,Lundmark.Boorken.LG Jansson,Putte Carlsson mfl, ska bli intressant att se hur straffen kommer att delas ut i fortsättningen när liknande tacklingar kommer att delas ut av andra spelare? har en känsla av att det har en väldig betydelse VILKEN spelare man som expert väljer att vilja såga eller döma ut, som sagt spännade blir det att se vem som kommer att utdela en liknande tackling och vad det kommer att rendera i.
Kommentera

Sv: Straffet
Personligen så tycker jag att straffet blev för långt.
Men nu har disiplinnämnden satt sin nivå, ska bli väldigt spännande och se om dom kan hålla samma resten av säsongen bara. I så fall kommer/borde många spelare få långa straff i fortsättningen...
Kommentera

Sv: Straffet
Inte mycket att säga om avstängningen men det är ju ändå lite underligt att Bulan lyckats drabbas av tre liknande smällar i tre olika matcher på så pass kort tid. Slump eller mönster?
Kommentera

Sv: Straffet
Lulekickan:
vad fick Krbele då?
Kommentera

Sv: Straffet
matsby: Sjögren är avstängd i 9 matcher till och med. Han är avstängd till och med den 11/2, vilket är helt rätt. Såna livsfarliga och fullkomligt idiotiska tacklingar skall beivras. Tvi fan.
Kommentera

Sv: Straffet
matsby: ja det blev tydligen 9 matchers avstängning enligt hockeymagasinet.com.
Kommentera

Sv: Straffet
Dream Team: Men ibland börjar man undra hur disiplinnämden dömmer. Slagsmål verkar vara det värsta som finns verkar det som.
Kommentera

Sv: Straffet
Dream Team:
mitt tips..
Sjögren 8(tack vare massmedia)
Skrbek 3 matcher
Kommentera

Sv: Straffet
Portello: Är rätt säker på att det blir Sjögren. Sånt som riskerar att skada spelare hör inte hemma på en hockeyrink. Skrbeks nävar kan nog ge ett blåöga som mest och beivras nog inte så hårt.
Kommentera

Sv: Straffet
Jimmy: Blir intressant och se vem som får det hårdare straffet av Skrbek eller Sjögren.
Kommentera

Sv: Straffet
matsby: Beslut tas idag, ja.
Kommentera

194554 · »