1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581754 inlägg · 6215 ämnen

TIK-SAIK

568301 · » Till forumet


Sv: TIK-SAIK
Redax 2: ok jag ber om ursäkt var väldigt besviken det var inte meningen att hoppa på dig. sen är det ingen rättstavnings lek vi sysslar med här!civilekonom=smart knappast. enl. mina kont. så är allas våran nubben på väg till usa. hoppas det går bra.
Kommentera

Sv: TIK-SAIK
kungsbacka: Slappna av.
Redax 2 var för tusan aktiv i klacken redan före den tiden Timrå IK fick stryk mot Arboga och när vårt rödvita fick väja för fallande lagårdsportar i Nyköping... Lidande är inget nytt för en äkta timråsupporter.
Men jag har väl överseende om du är en "nyfödd" TIK-are...
Byta lag? Tror du Timrå IK är något Pockemon?
Man byter inte lag... Möjligvis ton.

Det blir en stökig elitserie i år. Ingen avundsvärd uppgift för Nubben & co. Men jag litar mer på dessa herrar än mig själv. Mitt jobb blir att stötta varenda jävla TIK-are tills korna går hem. I vått och torrt. I nöd och lust.
Kommentera

Sv: TIK-SAIK
kungsbacka: Hur vore det om Du växte upp, lärde Dig stava (samt använda sådana uppfinningar som punkt, komma samt versaler - på rätt ställe...) samt även lite allmänt hyfs. Mitt inlägg skrevs innan Gunno åkte över och baserades på vad jag såg i Norrtälje (...och där såg jag ett MoDo som då otroligt blekt ut...).

Den som tror att Nubben i dagsläget inte är på shoppingrunda och därför måste skriva en massa infantila panik-inlägg bevisar bara sin egen dumhet. Möjligen tjänar det som terapi för att dämpa sin egen ångest för tror Ni att Nubben sitter och sover på kansliet och plötsligt ser han ett inlägg och tänker "Oh f-n, jag måste ju köpa lite spelare oxå...".

"Smartskalle". Civilekonom. Och Du då..?
Kommentera

Sv: TIK-SAIK
Redax 2: nån sa det finns ingen anledning till PANIK undrar vilket lag du håller på smartskalle nej du får tänka om eller byta lag! nu är det faan imig allvar es eller allsvenskan nästa säsong bara att välja HANDLA NU!!
Kommentera

Sv: TIK-SAIK
TIKbiff: Som jag sagt tidigare saknar jag en förstecenter, samt en erättare till Jonte. Nubben värvar antingen en center eller en ytterforward. Mest troligt är väl att det blir en ytter så småningom. En tung sådan.

Jag är nöjd med truppen men saknar en forward som håller landslagsklass.

Det vore fruktansvärt tungt om Gunno försvinner. Kaos och nervositet utbryter givetvis.
Kommentera

Sv: TIK-SAIK
Skarin:
Håller med dig, men om vi tappar Gunno nu i kväll/natt borde väl du också bli lite orolig eller?
Kommentera

Sv: TIK-SAIK
Kul det är att läsa alla negativa och samtidigt pinsamma inlägg kring laget just nu. Nej, kom tillbaka till......ja låt oss säga åtminstone.....hmmmm..... efter SCA-Cupen för att lämna en mer nykter uppfattning.

Träningsmatcher i augusti - Viktigare än OS-Guld.

Rock och roll!
Kommentera

Sv: TIK-SAIK
Hur skelögd var skellefteås målvakt i första perioden då?
Kommentera

Sv: TIK-SAIK
Redax 2: ingen iår men jag är väl informerad om matcherna ja jag är orolig men du kanske tycker det skulle vara kul att hamna i kvalserien jag tycker man ska satsa framåt inte bakåt 5mål på 4 match. nej det imponerar ej.
Kommentera

Sv: TIK-SAIK
Länk till Aftonbladet där utvisningen diskutteras...
Kommentera

Sv: TIK-SAIK
ernie eagle: Ja, det är helsjukt det här med regelverket i hockey.
Skall domarna vara konsekventa och visa ut spelare varje gång pucken åker över sargen, ja, då skall dom ta mej fan vara konsekventa och döma ut spelare så fort han rör en motspelare med klubban, plocka ut spelare för armbågstackling VARJE gång en tackling delas ut med lite för hög armföring.
Parodi blir det, och lagen kommer att spela 3 mot 3 i 60 minuter.
Nej, nu är det dags att författa ett mail till herrarna i domarkommiteén och fråga vad det är för dumheter dom hittat på.
Vill man ha bort otyg från hockeyn, så skall man se till att Dvärg-Åke och hans kollegor släpper pucken när det är tekning, och inte stå och laborera och byta ut tekare i tid och otid, det är inte det vi supportrar vill se!
Kommentera

Sv: TIK-SAIK
Redax 2: Tycker det var en hyfsad match ändå rent målmässigt om man ser till förutsättningarna och vart lagen befinner sig träningsmässigt på försäsongen. Man kan inte ha alltför sta förväntningar på att liret skall finnas redan nu. Under SCA-Cupen kan man börja skruva upp kraven lite grand för att därefter kräva målfrossa i Ånäshallen mot KIF den 14 september - med 12 dagar kvar till Elitseriepremiären hemma mot Djurgården.

Sen vore det ju väldans bra om Patrik Sjöberg nån enda gång kunde var konsekvent, men det är väl att begära lite för mycket av en innebandydomare från nejderna. Kroppskontakt är det överhuvudtaget tillåtet?! Åh f-n! Sen kan man tydligen köra upp en handske klockrent i fejset på Il Capitano såsom Fröen Wernblom gjorde utan påföljd.

Det är skillnad på folk och folk. Och som vanligt är det alltid avsiktligt och rena rama överfallen när en Timråit gör någonting, medans det är en olyckshändelse när motståndarna går på som värst och inte hänger med i svängarna.

Men man har ju blivit luttrad vid det här laget efter alla åren på Ladan och efter att konstant ha inandats odören från Östrandsfabriken och strömmingsburkarna från Tynderö!

Puss å kram Sjöberg!
Kommentera

Sv: TIK-SAIK
svasse24: Tyckte att Johansson försvann och matchades sparsamt men jag kan ha fel - det var så många nya att hålla reda på. Vidare, vad beträffar framförd kritik, säger en försäsongsmatch ju i ärlighetens namn inte ett jävlans dugg. De Rouville var duktig på att mota puckar på försäsongen och visade sig vara en talanglös kombination med dåvarande backbesättning, Leksand och Brynäs har varit bra tidigare försäsonger också och trots det kämpat för att undvika sistaplatsen.
Kommentera

Sv: TIK-SAIK
Johan J: Själv så skulle jag bli mycket förvånad om Carl-Johan Johansson INTE blir kvar i TIK.. Men det kanske är den vanliga försäsongssjukan som satt klorna även i dig som i så många andra.. Att allt ser så illa ut och att det var mycket bättre förr (ifjol).. Wennerberg var rörlig, spelade fysiskt och var klart godkänd tycker jag.. Vad det gäller Fredrik Warg så gjorde han trots allt 1+1.. Sedan får vi inte glömma att Mästarcupens sista match gick kl. 16.00 på söndagen... Ett dygns "vila" sedan match idag.. Många trötta ben och hjärnor idag alltså...
Jag tror alla tikare kan se fram mot en bra säsong !

ÄLSKA TIK !!
Kommentera

Sv: TIK-SAIK
dunderklumpen: Ja, jag såg matchen och Mandervilles signum i mina ögon var inte bara att han fullföljde tacklingar utan också hans frenesi i skridskoåkningen, hans sätt att kliva in och göra sitt jobb för laget. Glömde Manderville tidigare. Tror att han, Hedström, Hagos och Krykov blir svåra att ersätta. Krykov gjorde visserligen en sämre säsong rent poängmässigt men jag tror fortfarande att han har mycket kvar att ge. Vem ska spela fram Nordgren iår?

Drar inte allt för stora växlar av en träningsmatch. Självklart har de andra lagen också försvagats. Har inte satt någon ambitionsnivå än men det lutar åt nedre halvan och att jag blir glad om Timrå gått till slutspel när 50 omgångar av Elitserien är spelad.
Kommentera

Sv: TIK-SAIK
Janken: Jag tycker inte att den här matchen är vidare bra som värdemätare för Oksa. Med bättre försvarsspel hade SAIK inte gjort 4 mål. Ett par mål som släpptes in var klara markeringsmissar. Lite gnuggning på försvaret så blir det nog säkrare på målvaktssidan också.

Tyckte förövrigt att han såg lugn och behärskad ut. Svårt vid målen utan hjälp. I övrigt fick han inte visa så mycket.
Kommentera

Sv: TIK-SAIK
Laakkonen och Nielsen är väl de som utmärkte sig i kväll.
Nielsen var riktigt kylig några gånger. Målet var ju en riktig godbit. Att han fick kontroll på den pucken och lade... verkligen lade... in den i mål.
Laakkonen var kul att se i anfallszon. Han gör lite vad han vill i sina snabba vändningar och goda balans. Men lite rakare väg in mot mål kan man önska sig!
Å andra sidan var 1-0 målet lite Laakkonens miss...
Jag sa vid tekningen.."Låt inte Wernblom vara ensam där" Laakkonen stod bredvid och lät Werner ostört göra en liten cirkel och så åkte den gode Janne någonstan för att smutta lappinkulta emedan Werner gled in framför mål!
Nä det bör nog nötas en del försvarsspel...
Men så orolig är jag inte efter matchen! TIK gick inte på högsta växel i kväll...
Wnnerberg var väl ingen direkt besvikelse.
Regin var lite rolig emellanåt. Tacklade i anfallszon men det föreföll som att det inte kändes på skellefteåspelarna.. Men Regin tacklade glatt på med sin ringa kroppshydda. Gjorde några riktigt irratioonella grejor i anfallszon. Typ ryska passningar rakt genom motståndarförsvaret och sånt. Svårt som fan men kul om dom går igenom.

Oksa måste täta till mellan skridskorna.
Han såg väl inte direkt darrig ut. Men inte såg han ut som någon fantom direkt... Inte i kväll.
Kommentera

Sv: TIK-SAIK
Är Andreas Carlsson (som gjorde 4 målet för AIK) samma Andreas Carlsson som spelade i TIK i slutet av 1900-talet ?
Han var ju bördig från Skellefteå och spelat något år i Cananda ! Finner ingen Andreas Carlsson i AIK;s uppställning eller på AIK;s hemsida för A-laget.
Kommentera

Sv: TIK-SAIK
Johan J: Jag tycker att Wnnergberg var riktigt bra. Han tacklade som Manderville brukar göra. Såg du matchen?
Kommentera

Sv: TIK-SAIK
Redax 2: Hur såg Warg och Wennerberg ut mot sina gamla klubbkamrater? Warg såg seg och orörlig ut mot Skellefteå och är långt ifrån den ersättare till Krykov vi behöver på centerpositionen. Wennerberg var helt anonym.

De som ser ut att kunna tillföra laget något är Nielsen och möjligtvis Regin om han blir mer uthållig och inte håller pucken så länge.

Jag skulle bli mycket förvånad om Carl-Johan Johansson blir kvar i Timråtröjan.
Kommentera

Sv: TIK-SAIK
Ganska märklig match. Känndes lite som om Timrå hade mer att ge, att det fanns mer att ta av. Oksa, målvakt för kvällen, hade väl kanske ingen lysande dag. Men å andra sidan fick han inte heller vidare mycket hjälp vid målen han släppte in. Med lite stabilare försvarsspel blir det där också bra. Vid några av målen hade timråspelare gått bort sig. Ett par veckors träning till och några fler matcher så finns det säkerligen lite mer fart i samtliga spelare.

Annars var det väl som väntat. Såg inte superbra ut men ändå inte helt under isen. Laakonen och Nielsen var riktigt roliga att titta på. Och framför allt var det roligt att titta på hockey igen!

Beklagligt dock att vuxna människor inte kan gå på en träningsmatch utan att bespotta dommaren. Speciellt när han helt korrekt visar ut spelare för att dessa skjuter pucken över sargen.
Apropå över sargen. Nordgrens utvisning var onekligen underlig. Karln stod helt fri och vispade den över sargen och fick 2 minuter. Ganska komiskt. Den regeln kommer sannerligen orsaka en och annan svordom denna säsong.
Kommentera

Sv: TIK-SAIK
kungsbacka: ...och hur många matcher har Du sett från Kungsbacka då? Jag såg då matchen mot MoDo och utifrån den så ser jag ingen anledning att drabbas av panik redan nu...
Kommentera

Sv: TIK-SAIK
Dream Team: det här känns inte bra ska vi ha nåt att göra med medalierna så måste det handlas det är hockey vi sysslar med inte bank verksamhet. sen inponerar inte målvakterna nåt speciellt annars får vi nog rikta in oss på att få slippa kvalseien HANDLA NUBBEN!!!!!!!!! för faan
Kommentera

Sv: TIK-SAIK
Seger till slut då, i matchen mot Skellefteå. Målrikt och sundtals rätt så hett, vad det verkade på rapporterna iaf. 5-4 skrev siffrorna till och plus delas ut till kedjan med Frans Nielsen, Janne Laakkonen och Mattias Wennerberg. I övrigt verkar det inte vara nåt att minnas. Lite som väntat, det..

Kommentera

Sv: TIK-SAIK
Icing-Ove: Ja, det verkar som det sunda förnuftet helt plötsligt får en anledning att helt utebli när svenska hockeydomare ska följa det regelverk som finns. Snacket om proffsdomare har jag hört allt för många gånger för att tro på nåt mer. Det skulle väl förmodligen ändå bli i stort sett samma stelopererade halvinkompetenta fårskallar som skulle stå där med pipan i munnen i alla fall. Trovärdigt, njae, jag tror inte det.
Kommentera

Sv: TIK-SAIK
Portello: Å andra sidan - missar man inte bara målet utan hela jämrans plexit vid friläge ska man fanimej ha en tvåa.
Kommentera

Sv: TIK-SAIK
Dream Team:
Det känns som om snacket om tröga domare i Sverige är befogat. Just sådana här grejer är ju rent pinsamma. Kom ihåg då den här ryske domaren kom hit och faktiskt följde regelboken, då började alla amatördomare följa efter, för att sedan gå tillbaka till att släppa grejer, Klart spelare blir frustrerade.....
Kommentera

Sv: TIK-SAIK
Icing-Ove: Mmm.. eller hur ;) Men allvarligt, tur att det är försäsong och även domarna har rätt att göra fel. För visst måste det slipas på just den här regeln rejält. Eller ska den ens vara kvar? Jag var positivt inställd till en början, men nu rackar jag ner på den rejält när man ser vilka bisarra följder det kan bli! BORT!
Kommentera

Sv: TIK-SAIK
Dream Team: Alltså, domarna måste väl visa lite fingertoppskänsla.

Nordgren kommer fri och tänker: "Oj, vad trött jag är, vad ska jag göra?
Visst ja, får ju vila om jag skjuter över plexit.Perfekt"

Idiotregel säger jag bara.
Kommentera

Sv: TIK-SAIK
Portello: Det står så på matchrapporteringen, därför jag undrar......trodde inte heller det....
Kommentera

Sv: TIK-SAIK
Dream Team:
Det var därför Modo släppte honom, fan killen måste ju lära sig träffa målet!
:-)
Kommentera

Sv: TIK-SAIK
Hur var det nu med domarnas regeltolkningar? Ska det bli så här hela säsongen lär rättsskiparna få det hett om öronen:

"07:47 Utvisning på Timrås Niklas Nordgren som drabbas av den regel som bara målvakterna åkte ut för tidigare d.v.s att skjuta pucken över plexiglaset. Lite konstigt kan tyckas då Nordgren var fri och sköt över både mål och plexiglas."

Ibland är regelverket alldeldes fantastiskt... fånigt!

Kommentera

Sv: TIK-SAIK
Portello: Japp, 1985 när man hockeyn blev en fristående förening. Det firade man med att åka ur elitserien. Man var tillbaka lika fort, men det var likväl början till slutet, s.a.s. 5-5 mot Timrå, i Timrå, det året, minns jag. då var hockeyn inte stor här. Dryga 700 på plats och hundar och annat räknades väl in som "betalande", eller hur var det nu.. ;)
Kommentera

Sv: TIK-SAIK
Rox: Dom heter Skellefteå AIK. Men under deras senaste ES-besök hette dom Skellefteå HC.
Kommentera

Sv: TIK-SAIK
Rox: Nope, föga troligt det du.
Kommentera

Sv: TIK-SAIK
Dream Team: Heter motståndarna verkligen Skellefteå AIK IF.....
Kommentera

Sv: TIK-SAIK
Snabba ryck nu. Fyra mål på 4.14. Tre för hemmlaget och ett för bortalaget. 3-2 till TIK, följdaktligen. Det senaste efter ett solonummer av Warg.

Kommentera

Sv: TIK-SAIK
0-1 nu, genom Wernblom. SAIK har verkat heta inledningsvis. Ja, åtminstone av det man kan utläsa av matchrapporteringen.

Kommentera

Sv: TIK-SAIK
Rox: känns som det är ganska lugnt...kanske får ringa entré o se efter om det är slutsålt snart;-)
Kommentera

Sv: TIK-SAIK
Nordgren och Sanny till Ceska Cup..
Kommentera

Sv: TIK-SAIK
Rooster23: Ett rykte säger 50kr i luckan och sedan får du sitta var du vill i hallen.
Kommentera

Sv: TIK-SAIK
Rooster23: Du lär nog inte behöva vara orolig för att det ska bli slutsålt imorgon.....
Kommentera

TIK-SAIK
Någon som vet hur man löser biljettfrågan? Köper man på plats eller förköp?
Kommentera

568301 · »