1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580953 inlägg · 6216 ämnen

TIK:s matcher direkt i burken!

« · 98947 Till forumet


TIK:s matcher direkt i burken!
Efter att ha varit borta från Hockeysnack några veckor, söker jag förgäves efter supportrarnas kommentarer till att vi under kommande säsong kommer att kunna sända TIK:s hemmamatcher direkt till Din dator. Rimligtvis borde detta vara nå´t av speciellt intresse för de hundratals supportrar som ständigt följer matcherna från andra orter än närregionen kring Isstadion.
Den enda kommentar jag fått är att SK vid sitt årsmöte, inte alls var positiv till försöken, eftersom det kunde vara hämmande på publikutvecklingen. Överraskande, tycker jag, om detta är en riktig bild av SK:s uppfattning. Matchen direkt måste vara en höjdare för TIK 08, TIK031 och TIK Bergslagen - tror jag i alla fall. Vad tycker DU?
Kommentera

Sv: TIK:s matcher direkt i burken!
kennethwestberg: Vad diskuterar vi för kvalitet och hastighet på bild och ljud? Problemet är väl att kvalitéen på bilden inte alltid är den bästa och iaf jag har rätt svårt att följa en suddig, grynig bild (Då är det bättre med Swehockey och Sportradion i kombination). Alternativet är en bra bild men då blir det ofta för segt...

Lägg gärna ut ett exempel på hur det skulle kunna komma att se ut så kan vi nog lättare ta ställning...
Kommentera

Sv: TIK:s matcher direkt i burken!
kennethwestberg: jag tycker att det låter som en bra ide. men som sagt ett kort demo som visar på den kvalitet ni tänkt satsa på issåfall vore på sin plats så folk vet vad de diskuterar om.
Kommentera

Sv: TIK:s matcher direkt i burken!
Redax 2: Redan nu kan Du få en uppfattning om hur kvaliteten på ljud och bild lägst kommer att vara.
Kolla av www.internethockey.net/handboll.
De sändningar som vi kommer att genomföra blir av ännu högre kvalitet eftersom vi genom ett samarbete med Apple fått tillgång till den absolut senaste tekniken vad gäller "streaming media". Apple har av licensskäl ännu inte släppt denna nya programvara, men har sett ett stort intresse att deltaga i vårt projekt och därför redan levererat produkterna till oss. De som kollat den nya tekniken hävdar att resultetet håller god TV-klass(!). Redan om någon vecka kommer vi att kunna visa hockeybilder (sannolikt Daladansen) i den nya tekniken.
Vad som är viktigt är att man har tillgång till minst ADSL. Ett erbjudande om detta finns i den kommentar som ligger ute på Hockeysnacks startbild.
Personligen är jag övertygad om att kombinationen Swehockey/Sportradion inte kommer att ha en chans mot
TIK direkt i burken!
Kommentera

Sv: TIK:s matcher direkt i burken!
kennethwestberg: Nu får vi ju hoppas att latmaskarna på södra stå förstår att man faktiskt får gå på hockey fortfarande istället för att dregla vid datorn.

För övrigt tycker jag det verkar bra, under förutsättningen att det int4e blir mindre folk under hemma matcherna =)
Kommentera

Sv: TIK:s matcher direkt i burken!
Å andra sidan kanske latmaskarna är identiska med gnällgubbarna och då är det ju bara bra att de är hemma så blir klacken bättre... :)
Kommentera

Sv: TIK:s matcher direkt i burken!
Dalan: Kul och bra kommentar. Jag tror inte att hemmasupportrarna väljer PC:n framför liveupplevelsen, om man inte råkar vara förhindrad att gå på matchen. däremot tror jag att 250 kg kärlek från Mora, Swen från Simrishamn och Smokey från Köping med glädje skulle gilla att följa matchen med hjälp av den nya tekniken.
Om inte allt går snett så kommer hemmasupportrarna att få sin del av utvecklingen nästa år då vi kommer att kunna följa TIK:s bortamatcher direkt via Internet. Vad vi nu vill göra är att putsa på tekniken så att vi utan problem kan ta nästa steg nästa säsong!
Det blir testpiloternas uppgift att hjälpa oss att finna hindren och tillsammans med piloterna övervinna dessa.
Kommentera

Sv: TIK:s matcher direkt i burken!
Dalan:
Förstår inte logiken i ett egoistiskt tänkande att det ska bli mindre folk, borde rent logisk bli mer folk då intresset ökar för hockeyn då åtkomsten ökar, om kvaliten på "näthockeyn" är tilfredställande,,,,,,,,

För syven som sisst så skall ju hockey som allt annat ses live,,,,,

Och Datorn är ju bara ett verktyg,,,,,,
Kommentera

Sv: TIK:s matcher direkt i burken!
kennethwestberg: ja sist gick det ju bra...!
inte en enda bildruta fick jag i min burk.
överbelastat, men det har ni väl fixat till nästa gång, eller?
Kommentera

Sv: TIK:s matcher direkt i burken!
kennethwestberg: ja, nu har jag kikat på handboll, å inte skulle jag betala nåt för den kvaliteten.
jag sitter på 10 mbit-lina med dubbelt upp vad gäller system-kraven.

så den nya tekniken måste höja kvalite´n minst 50% för att jag ska bli nöjd.
förresten, när vet man om man blir testpilot?
Kommentera

Sv: TIK:s matcher direkt i burken!
kennethwestberg: ok kvaliten kommer att bli bättre då tror jag att detta blir en bra grej, bättre än sportradion och dyligt. vad gäller TITAN så blir jag lite iriterad på folk med hopplöst höga krav, vill du se matchen i superhög kvalitet, du kommer inte få se matchen i DVD kvalitet, om sändningen kommer i närheten av TV-Kvalitet så skulle det vara ett smått mirakel i sig så sänk dina krav lite.
Kommentera

Sv: TIK:s matcher direkt i burken!
dr-nix: --> Jag vet att vill du se..
Kommentera

Sv: TIK:s matcher direkt i burken!
TITAN: Om Du är intresserad av att vara testpilot anmäler Du Dej via den länk som finns i den vänstra kolumnen på denna sida under "Erbjudande till HS .....". Vi kommer att sprida kontakterna över landet för att få en så bra täckning som möjligt. Beskeden om vilka som blir testpiloter kommer vi att ge i god tid före seriestarten 24:e sept.
Tråkigt är att Du upplever handbollsavsnittet så dåligt. Andra har verkligen förvånats över resultatet. Nu blir testsändningarna avsevärt bättre eftersom det är en helt ny teknik som vi testar tillsammans med Apple.
Ingen avgift kommer att tas ut av testpiloterna. Vi är glada över att så många vill vara med och utveckla de nya verktygen och när vi blir bjudna på upplevelseresultaten så bjuder vi tillbaka med vad vi kan ge - TIK:s matcher direkt i burken.
Kommentera

Sv: TIK:s matcher direkt i burken!
kennethwestberg: För egen del tänker jag mig ett scenario där vi TIK018 samlas hemma hos mig, slår på surroundanläggningen och tittar på TIK på TV:n (som är kopplad till datorn). Att uppleva denna stämning i goda vänners sällskap kommer sedemera skapa ett sug att uppleva det hela live. Tillråga på allt slipper vi riskera att bli avbrytna av fotbollslördag vilet vid ett flertal tillfällen inträffat då vi suttit ute på stans sportkrogar! Jag kan dessutom lova er att det blir billigare samt att det kommer att serveras bättre mat...

Bara att hoppas att kommentatorerna inte blir desamma som i web-radion. Ok om man inte är av den rätta tron, men som expertkommentator bör man åtminstone läsa in sig på spelartruppen så pass att man behärskar tröjnummren!
Kommentera

Sv: TIK:s matcher direkt i burken!
kennethwestberg: Jag som bor en bit ifrån välkomnar internethockey. Jag har 70 mil tur och retur för att besöka en hemmamatch. I flesta fall håller det inte och när det gör det missar jag i alla fall första perioden. En sann patriot är jag men det finns gränser för vad man orkar med. Kanske talar du om bortamatcherna men för oss (mig) utsocknes välkomnas också en krasslig bildsändning från hemmaplan. Jag tycker du ska jobba vidare i detta projekt - trots motsättningarna, jag är med dig!

Det finns nog ingen som förstår hur vi exilare lider när vi inte kan se matcher vid rinkside =).
Kommentera

Sv: TIK:s matcher direkt i burken!
250kg kärlek:

Hade förmånen att kunna se FBK:s hemmamatcher i efterhand som hyresgäst hos KBAB och kund hos BB under säsongen som gick. Utsändningen var helt okej. Bilderna kablades direkt från Mediakuben som finns i LLA. Visst, kommentatorerna sög purjo men utsändningen var lyckad. Tycker att ni TIK-anhängare ska ta denna chans, speciellt ni som har långt till matcherna.
Kommentera

Sv: TIK:s matcher direkt i burken!
kennethwestberg: Du har helt rätt! Dessutom ger jag mig tusan på
att det finns flera tusen smyg-TIK-supportrar runt om i vårt rike
som skulle kunna triggas igång och bli ännu mer TIK-fantaster, om
det fanns läge att se mer av TIK:s "hemmamatcher".

Datorn blir ett strålande verktyg.

Resultatet kan bli att vi får fler hängivna supportrar som snackar
TIK, köper tröjor, halsdukar mm, mm. Dessutom är det starkt att
ligga långt fram i tekniktoppen. Inte fan åkte André snabbast till
Nordpolen... Men han är för evigt inristad i hjälteböckerna.

Hockey ska alltid först och främst ses live. Men visst fan finns det
folk som tittar på porrfilm?
Kommentera

Sv: TIK:s matcher direkt i burken!
Smokey: Visst har Kenneth rätt. Satsningen på livehockey är naturligtvis hightech.
Men prioriteringen har halkat snett enligt mig om man inte har grunden klar först, en fungerande hemsida med löpande uppdateringar.

Det bör liksom A-lagets revision av fjolårssäsongen bli en höjd fysisk status även på det området denna säsong.

Klassiska andraårssymtom präglade enligt mig mycket kring fjolåret. Nu talar jag inte bara om spelet utan det runt omkring som dator/hemsida och publikt.
Speeden, intensiteten och rock'n'rollen som var varumärket både på och utanför planen försvann och inte ens en buffelhord av varningsklockor kunde stoppa symtomens utveckling till förlamande sjukdom.
Utvecklingen gick hand i hand, de sportsliga och övriga.
Nu tar vi lärdom av det och ser fjolåret som en parantes som slutade gott tack vare en enorm vilja och glöd.
I skuggan av allt har revanschen vuxit sig starkare och viljan att utveckla har drivits vidare av personer som Kenneth.

Nu spottar vi i nävarna, kavlar upp skjortärmarna och går in i säsongen med en lust att jobba hårt på en basic-nivå. Gärna hockey-live på datorn och TIFOballonger men även sjysst hemsida och öronbedövande klack också.
Kommentera

Sv: TIK:s matcher direkt i burken!
dr Dängroth: Helt rätt. Basen bör vara en "övertydlig" och enkel
hemsida som blir en gyllene springbräda för den TIK-nyfikne som
närmar sig religionen Timrå IK. Mycket grundläggningsjobb innan
man kan bygga ett höghus.
Kommentera

Sv: TIK:s matcher direkt i burken!
Smokey: hör gärna av dig till mig, vill kolla om jag minns en sak rätt.
Kommentera

Sv: TIK:s matcher direkt i burken!
Smokey: via länken, om det funkar.
Kommentera

Sv: TIK:s matcher direkt i burken!
Vad kommer priset bli ?

Jag ser gärna olika paket med tex: Alla matcher, Alla bortamatcher, Alla timråmatcher eller lösnummer.
Visstt åker jag hellre med på bortamatcherna. Men i många fall passar det inte då skulle det sitta fint med live hockey på nätet.

Angående kvalitén så var jag helt nöjd med fjolårets gratissändningar från inledningen av serien.
Men priset för att följa resten av säsongen tycker jag var för högt.

Beroende på kvalitén så skulle jag kunna tänka mig att betala 20-40kr per match.
Kommentera

Sv: TIK:s matcher direkt i burken!
Runt 50kr per match skulle jag kunna betala.

Kenneth, jag skulle gärna vilja veta hur hög upplösning hockeymatcherna kommer att sändas i o i hur många kbps?
Kommentera

Sv: TIK:s matcher direkt i burken!
Mr gambler: Jag har inte de specifikationer som gäller för de senaste Applesystemen för "streaming media". Semestrar gör att vi inte kan ta fram dessa uppgifter bums, men vi bör ha dom framme inom någon vecka.

TILL BOLLA I SÖRBERGE: Under testerna kommer vi inte att ta betalt. Vi är glada att vi kan få det supporterstöd som behövs för att finputsa tekniken.

NY TEST NÄSTA VECKA: Om allt går som vi planerar kommer en ny testsida med den nya tekniken att finnas på testportalen
www.internethockey.net

Den exakta adressen meddelar vi genom HS så snart som avsnittet - ca 6 minuter - är utlagt
Kommentera

Sv: TIK:s matcher direkt i burken!
kennethwestberg:
Kommer andra lag också bedriva detta internetförsök under säsongen eller är det bara något som Timrå kommer att syssla med?
Kommentera

Sv: TIK:s matcher direkt i burken!
Jarome: Den överenskommelse som vi träffat innebär att det endast är från Timrå Isstadion som försöken med direktsänd elitseriehockey kommer att göras. Därför hoppas vi att vi ska kunna erbjuda ett mindre antal av de olika bortalagens supportrar att följa sitt lags äventyr i Timrå.
Hockeyligan,se kommer att ändras, med bredare innehåll, men till detta får vi återkomma.
Kommentera

Sv: TIK:s matcher direkt i burken!
kennethwestberg...
kan med glädje berätta att vi i TIK031 givitvis redan innan
du skrev om detta eminenta försök att sända hockey över
nätet redan anmält oss...klart att vi som bor "mindre" bra till
att se våra hockeyhjältar spela är det en bra lösning....det ska
bli spännande detta...
Kommentera

Sv: TIK:s matcher direkt i burken!
kennethwestberg: Har detta med testpiloterna kört igång?
Kommentera

Sv: TIK:s matcher direkt i burken!
badger: Tjenare... trots att det står RedEagle här nedanför så är det RedEagleJkp som talar... fick du tag på den där ansvarige du skulle försöka tala med?
Kommentera

Sv: TIK:s matcher direkt i burken!
RedEagle: Japp.....jag har skickat brev till dej om det.
Kommentera

Sv: TIK:s matcher direkt i burken!
badger: Jag kommer inte åt det... hur jag än gör vid inloggningen så hamnar jag i RedEagles lilla hörna när jag klickar på länken Min profil. Kan du skicka det till min vanliga brevlåda på [email protected] istället?
Kommentera

Sv: TIK:s matcher direkt i burken!
badger: Inte ännu. Vi är i startgroparna och väntar på startskottet från Telia hur mycket bandbredd vi får disponera. Vi är lovade ett besked under de närmsta dagarna. Förhoppningsvis kan TIK vs MIF vara först ut på Cyberrymdens hockeyrink. Ett e-mail har gått ut till alla som anmälts sitt intresse att delta som testpiloter.
F ö är det bara ett lag i elitserien som nu kan nå maximala 150 points!
Kommentera

Sv: TIK:s matcher direkt i burken!
kennethwestberg: På detta svar lät det som om det skulle kunnat bli klart till gårdagens match. Vart exact sitter det? det måste väl vara nåt bolag i Telia du åsyftar?
F.ö är det inget lag som kan nå maxpoäng nu :(
Kommentera

Sv: TIK:s matcher direkt i burken!
badger: Det blev inget till denna match heller va? :(
Kommentera

Sv: TIK:s matcher direkt i burken!
Patrik Polly: Är det detta du undrar vart det tog vägen?
Kommentera

« · 98947