1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581167 inlägg · 6216 ämnen

Timrå IK - HV 71 2011-03-01

1355646 · » Till forumet


Sv: Timrå IK - HV 71 2011-03-01
Herminator: och så på tal om Heaven.... Pikkens härliga o glada min där i båset direkt efter målet som Canal digital fångade precis där han försökte hålla den lugna coola masken men det bara ryckte i mungiporna uppåt.....

han sköt hårt hårdare hårdast igår illka..möjligen överträffat av MKs lilla stänkare..
Kommentera

Sv: Timrå IK - HV 71 2011-03-01

I går när jag rullade in med bilen på stora parkeringen framför hallen spelade Rock-klassiker Knocking on heavens door med Dylan and the Band. Hann tänka nog faan blir det Heaven eller Hell efter den här matchen. Förväntan steg.
Sedan avklarades en låååång resa på 59:50 kastandes mellan ångest och förhoppning. Men si, med 9 sekunder kvar förlöste vår store Pikk oss med en bössa av Biffen klass. Man hann tänka -JAAA MÅÅÅL och sedan direkt men hur fan kan då pucken ligga och drälla bakom mål?
Fortfarande pendlande mellan Heaven & Hell såg man den klenögde domaren drälla iväg mot Videobedömningen.
Tillbaka i Heaven när han pekade mot mittcirkeln efter en kort disskussion med videoövervaket. Hade Pikken skjutit lika hårt om han inte åkt på sin utvisning för filmad high-stick på slutet? Det såg ut som att han klämde till i ren vrede.
Sedan snabb utvisning i sudden och Kolan går för ett stenhårt slagskott även han istället för sin patenterade fladderdragare.
Man flög ännu högre upp i Heaven om möjligt.
Efteråt minns jag starkt Hell-resultaten från början med ledningar för både Frölunda, AIK och SSK. Vilken ångest vilket härligt adrenalinflöde efteråt. Hockey is da shit! It aint over until the fat lady sings!
Ända in i kaklet nu RödVitt..

Kommentera

Sv: Timrå IK - HV 71 2011-03-01
Det är fanstastiskt hur det kan svänga i ishockey. Period 1 och 2 tycker jag att Timrå genomför på ett bra sätt förutom jobbet framför D Larsson och avsluten. Sista perren känns hopplös ända fram till......ja det slutar ju i en orgasmliknande känsla.
Kommentera

Sv: Timrå IK - HV 71 2011-03-01
Fortfarande matt sedan gårdagen. Vad fan var det som hände egentligen?
Det är värt att upprepa: den som anser att 55 omgångar innebär en seg transportsträcka är dum i huvudet. 53 spelade, och fem lag som antingen kan spela slutspel eller kvalserie. Fan-fucking-tastic!

Hur det kommer att gå är så klart omöjligt att säga. Var tvungen att, i efterhand, kolla Wennerholms 'så här slutar kvällens matcher'-blogg från gårdagen. Föga förvånande hade han prickat rätt på exakt noll matcher. Inte en enda poängfördelning fick han in. Respect!

Nu väntar SSK härnäst. Givetvis precis hur svårt som helst, men några marginaler hamnade rätt i gårdagens matcher och bör lägga sig på vårt pluskonto. Först och främst: vi kvitterar med 9 sekunder kvar, och avgör ganska snabbt i förlängningen. Viktigt. Men minst lika viktigt (nu när vi fick resultatet med oss) var sättet man genomförde matchen på. Betydligt tajtare försvarsspel, där forwards var mer involverade. Och: tålamod! Så länge man ligger under med ett mål har man chansen, och det visade man i går. Gnugga på, chanserna kommer.

Viktigt också att några av de mest olycksaliga spelarna fick falla framåt. Kolan avgör på slagskott - precis så ska det gå till. Nu höll han sig i rörelse, spelade ner pucken, gjorde sig spelbar igen och var verkligen beredd på att snabbt kunna dra ett slagga. Fortsätt så! Även Jokela gjorde en betydligt bättre insats än senast. Ser du nu vad lite sisu faktiskt kan göra? Lär dig av det!

Sen är det så klart glädjande att Hirso gått framåt. Nu börjar han faktiskt se ut som något mer än en jävligt omotiverat dyr tredjecenter. Jag må ha svårt att förstå varför man haft tålamod med honom - en av anledningarna till att vi ligger där vi ligger är ju för att vi haft Elitseriens sämste förstecenter i sisådär 48 omgångar - men: bidrar du till att vi grejar slutspel och sen har en impact där är mycket förlåtet. Ta chansen, Hirso!

SSK fick mycket emot sig i går. Man lallar bort ett 5-3 läge med 5 minuter kvar av matchen vid ställningen 2-1. Man åker på ett ohyggligt tungt kvitteringsmål efter videogranskning när man tror sig ha gjort 2-0. Popovic avslöjar kollapsade nervsynapser när han almost goes bananas på presskonferensen efteråt.
Det är daller i Kringelstan.

Och i morgon mötas de tu. Timrå med boost och slagläge - 3 poäng innebär att kvalseriespöket är dräpt för denna gång - mot ett stukat SSK som man har klar plusstatistik på den här säsongen.
Nej, det betyder inte att man kan förvänta sig seger. Det kommer förmodligen att bli hur plågsamt som helst. Men: man har sannerligen många faktorer på sin sida. Och, om möjligt ännu viktigare: SSK har många jobbiga faktorer på sin.

Gå för rent hus i dom två sista, Timrå. Jag vet att vi inte ska snacka slutspel, och att vi ska fira som om vi tagit SM-guld om vi undviker kval men: herregud. Så som tabellen ser ut krävs det en hjärnkirurg för att kunna plocka poäng så exakt att man hamnar i ingenmansland. Timrå kan vinna sig till slutspel. Man kan förlora sig till kvalserie eller ingenmansland. Låt oss därför bli vår egen lyckas smed, och göra vad vi kan: vinna.

Så: kom igen Timrå. Ge oss under och mirakel. Visa exakt hur jävla vacker den här sporten kan vara. Våga tro på det, och göra det möjligt. Allt ligger där. Ni har det inom räckhåll. Till fegisars förvivlan, och hjältars glädje. Och för alla er mitt i mellan. Här har vi storebror Lejonhjärtas ord, till uppmaning och förtröstan: det finns tillfällen då man måste göra det man inte vågar. Annars är man ingen människa, utan endast en liten lort.

Kan det gå? Klart det kan. Det är för stunder som dessa som dom första två timmarna av 'Nyckeln till frihet' eller valfri sportfilm spelas in. Ögonblicket som avgör historiens värde: legend eller parentes?
Gå för legenden. Gör er själva odödliga i den timråitiska historieskrivningen.
Jag kommer själv att blottlägga mina känslospröt inför avslutningen. Den rustning av distans och 'jag kommer hädanefter enbart betrakta utan engagemang' som jag tog på mig efter Luleå-matchen är härmed avlagd. Jag går all-in.

Så, igen: kom igen nu, spelare i Timrå. För gårdagens förluster och morgondagens segrar. Greppa ögonblicket. Våga, försök. Spegla dig själv i andras ögon, i vetskapen om att du gjort ditt yttersta. För laget, dig själv och allt det vackra den här världen inrymmer. Greppa ögonblicket.

Det KAN gå!
Kommentera

Sv: Timrå IK - HV 71 2011-03-01
T T: Äsch dom krokar ju bara ihop ;)
Kommentera

Sv: Timrå IK - HV 71 2011-03-01
T T: done and done
Kommentera

Sv: Timrå IK - HV 71 2011-03-01
KORITFW: Nu kan vi gå och lägga oss.
Kommentera

Sv: Timrå IK - HV 71 2011-03-01
T T: haha jävlar.
Kommentera

Sv: Timrå IK - HV 71 2011-03-01
Kolla (02:14) hakningen på Davidsson som ska upp och stöta på Pikka. Fin liten interference där av...är det Murley?

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Timrå IK - HV 71 2011-03-01
T T: blire nån supporter resa på torsdag? ska försöka få med mig nån att gå med isåfall, lite ont om timrå kamrater som går gymnasium.. fler än en gång man idiotförklaras med "vafan åker du till jönköping för?, till LULEÅ?! du äju inte klok" "till mora för en träningsmatch!?"

vad är det de inte förstår liksom? önskar man hade Hahl Bundy brevid än som förklarar tjusningen i perfekta ord i dessa situationer.
Kommentera

Sv: Timrå IK - HV 71 2011-03-01
Johan J: Tror tyvärr att du har rätt vad gäller tikarna men modos poängskörd är helt fel. Du verkar inte veta det men MODO vinner ALDRIG i Stockholm. Och det skulle gälla även mot lag som Hammarby och Huddinge. Vidare tror jag Frölunda vinner två till och tar platsen i ingemansland före MODO.
Kommentera

Sv: Timrå IK - HV 71 2011-03-01
KORITFW: Jag tror att det ibland tar lite längre tid för honom att varva ner och komma i skrivdugligt skick.   ;)

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Timrå IK - HV 71 2011-03-01
Hallå bloggen? matchen är inte över förns Jimmy lagt sitt efter-match inlägg
Kommentera

Sv: Timrå IK - HV 71 2011-03-01
KORITFW: Där jag stod så svors det mest, såklart, under merparten av matchen. Ronnie, som jag stod med, fegade fullt förståeligt ur av nervositet långa stunder och ville knappt titta men vid sista teken vaknar han till liv och häver ur sig: "Nu lär väl Pikkarainen sätta den på direktskott". Sanslöst skönt.
Kommentera

Sv: Timrå IK - HV 71 2011-03-01

Timrå, 6p
Södertälje (b), Djurgården (h)

Timrå starkt bortalag och bör kunna vinna hemma mot ett Djurgården som inte har något att spela för i sista omgången. Timrå har förlorat tillräckligt med 6-poängsmatcher men mot Södertälje går det vägen!

Frölunda, 0p
Färjestad (h), Luleå (b)

Seriens bästa bortalag som krigar för serieseger blir för svårt och därefter avslutar seriens sämsta lag på bortaplan i Luleå.

Södertälje, 2p
Timrå (h), HV71 (h)

Avslutar med två hemmamatcher. Södertälje åkte på en svidande förlöst senast medan Timrå tog viktig seger i förlängning. Får svårt mot Timrå men mot HV71 kan det gå vägen.

AIK, 0p
Linköping (b), Modo (h)

Linköping borta blir för svåra och i sista omgången räcker man inte till mot Modo.

Modo, 6p
Luleå (h)AIK (b)

Stjärnorna tar sig i kragen efter förlusten mot Frölunda, levererar och avslutar med två raka segrar.

Blir till att heja fram Timrå på bortaplan i Södertälje på torsdag. Drömtabell efter 55 omgångar.

9 Timrå -24 70
10 Modo -4 69
11 Frölunda -32 68
12 Södertälje -33 68

8 Timrå 76
9 Modo 75
10 AIK 70
11 Södertälje 70
12 Frölunda 68

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Timrå IK - HV 71 2011-03-01
När Hirso flåsade och gjorde sig redo för tekningen där med sekunder kvar tänkte jag "nä nu jävlar tar vi hämnd på den där hemska FBK matchen!" ..och jajjamensan!
Kommentera

Sv: Timrå IK - HV 71 2011-03-01
Vi får vara jävligt nöjda med kvällens poängfördelning. Det kunde ju lika gärna ha blivit tre poäng för AIK och SSK - och noll för oss. Men nu hade vi sekunderna på vår sida och vann i stället en poäng gentemot dessa lag. Äntligen lite flyt. Hoppas att vi förmår att utnyttja detta bara. Spännande som fan på torsdag nu...
Kommentera

Sv: Timrå IK - HV 71 2011-03-01
John K: Laban kanske inte kan hockey ........
Kommentera

Sv: Timrå IK - HV 71 2011-03-01
Johnny Bravo: Petter Rönnqvist håller på Timrå! :-)
Kommentera

Sv: Timrå IK - HV 71 2011-03-01
Laban: Couldn´t care less!
Kommentera

Sv: Timrå IK - HV 71 2011-03-01
Olle:

Allvarligt talat så är jag oroligt för mitt Hv i kommande slutspel.

Visseligen har laget rutin i massor och vet precis vad som gäller
i ett slutspel men årets Hv har ett för svajigt försvar för att jag ska
känna mig trygg.
Kommentera

Sv: Timrå IK - HV 71 2011-03-01
Laban: Inte skall Du vara orolig för HV. När slutspelet börjar är dom tillbaka i sitt gamla forna jag. Knätacklingar och gnäll på domaren vid varje avblåsning. Ha förtröstan.
Kommentera

Sv: Timrå IK - HV 71 2011-03-01
Laban: Ödmjukt.
Kommentera

Sv: Timrå IK - HV 71 2011-03-01
Laban:

Timrå spelade fin hockey i första och vann skotten med 16-6...
Kommentera

Sv: Timrå IK - HV 71 2011-03-01
Har inte hunnit hämta mig efter denna nerviga , icke hälsosamma drabbning!

Hes med en smula av pip finns kvar när jag anstränger mig , dock var det värt att skrika sig hes i en match som denna!

Segern var ruskigt skön och välbehövliga 2 pinnar kunde inkasseras till kontot, men alltså har sagt det förut och även nu känner jag att jag måste få ventilera mig ang dels Timrås håglösa & planlösa spelplan!

Nu vet jag inte alls hur många som följer Timrå varje match , vecka efter vecka , år efter år. Men iaf jag har åter och åter iår klagat över momentet att komma över mittzon och dumpa puck i sarg, för att sedan hoppas man är 1a på den.

Sen det andra jag vid återkommande fall har påpekat är var finns spelaren som ska tugga på motståndarmålvaktens galler ?

En icke skymd Larsson får vara exakt så bra som han är när ingen skymmer honom, hoppas bättring sker där i de sista 2 matcherna, och vips kommer kanske något turligt mål slinka in som de annars inte gör för Timrås del.

Ska inte ta upp något mer, bara konstatera att FYYYYY FFFAAANNNN VAAA SKKÖÖÖÖN SEEEEGGGGEER!!!!


Sist men inte minst, så räddar M.Karlsson sin överkryssade geting till en 2a med det sjukt viktiga målet !!

Njut vänner, ny hemsk fight inom räckhåll!!

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Timrå IK - HV 71 2011-03-01
Laban: Om du tycker att detta var den sämsta match du sett i elitserien då har du inte sett många, den saken är klar.
Timrå IK vann, det var huvudsaken.
Kommentera

Sv: Timrå IK - HV 71 2011-03-01
Laban: Är du orolig för HV i ett kommande slutspel? Det måste vara en ganska skön känsla eller? Lite som att du faktiskt lever liksom...?
Kommentera

Sv: Timrå IK - HV 71 2011-03-01
Olle: Jag har alltid i tysthet lobbat för större siffror istället. På så vis är det lättare att se vem som gör vad, förutsatt att man kan laguppställningen dvs. Siffror och namn blir lite halvmessyr.. är man dimögd som jag är så ser man varken eller :P
Kommentera

Sv: Timrå IK - HV 71 2011-03-01
Grattis till segern

Kvällens match måste garanterat varit årets sämsta match i ES.!!

TIk var riktigt dåliga,det var längesen jag såg TIK så
lama på hemmaplan.Trots detta vinner man mot ett pinsamt
dåligt Hv,man skäms att se Hv så som de spelade i kväll.

Cred till TIk som i alla fall kämpade och slet matchen igenom
trots att laget saknar spetskompetens.

Hade Hv haft lite form hade man kört över ett skitnödigt
TIK men laget är rejält ur form.För en gång skull är jag
uppriktigt sagt orolig för Hv i ett kommande slutspel.
Kommentera

Sv: Timrå IK - HV 71 2011-03-01
Blizzard:
Passningsspel, nja vet inte det jag, man har så förb.... svårt att ta fast pucken och det förstår jag inte, och sedan dom har bakomryggenpassningarna som gör att blodttrycket blir än värre.

farten ikväll var sådär, men spela 5mot4 och det tar 15 sek. att ta sig från eget mål till andra sidan är fan inte godkännt, hatar när dom tar burskydd och aldrig kommer därifrån.
Kommentera

Sv: Timrå IK - HV 71 2011-03-01
Pust och stånk. Mycket ska man behöva vara med om. Sista minuterna i den här omgången var livsviktiga. Vi kan överleva, trots allt. Slutspel skiter jag fullständigt i, klarar vi kontraktet blir det skumpa på lördag!
Kommentera

Sv: Timrå IK - HV 71 2011-03-01
TIK55:
Har noterat det också, och undrat varför, Lundmark fick sitt nman efter ett gäng matcher, dåligt !
Kommentera

Sv: Timrå IK - HV 71 2011-03-01
TIK55: Jag säger som jag alltid gjort, det är bättre att inte ha sitt namn på ryggen. Mindre fulsmällar från motståndarna om man heter Hirschovits, Erixon eller motsvarande.
Kommentera

Sv: Timrå IK - HV 71 2011-03-01
kul med någotlunda kvalitets hockey iaf såhär på slutet av säsongen, helt okej fart och passningsspel.

Hirso har ju blivit kanonbra på senaste tiden, kul att man iaf vet att något finns hos honom, bra att veta till nästa säsong om vi lirar ES hockey dvs.
Pikken har också spelat upp sig.

Fy fan vad inkompetetnt offensivt spel vi har, brännde Murley och Lundmark 40chanser var idag eller -.-
Kommentera

Sv: Timrå IK - HV 71 2011-03-01
liston: Håller med till fullo, men vad värre eller bättre är är att den sämsta backen får avgöra matchen.....
En fråga till som jag har ställt förut.
VARFÖR HAR INTE SPELARNA SITT NAMN PÅ RYGGEN ????????????
DET ÄR PINSAMT ATT DAHLROTH OCH KLINGBERG ÅKER RUNT UTAN SITT NAMN...
ÄR DOM INTE MED I TRUPPEN ???????
NU FÅR FAAN I MIG HUSS FIXA DETTA , DÅLIG STIL AV EN ELITSERIEKLUBB...........
Kommentera

Sv: Timrå IK - HV 71 2011-03-01
Kattgubben: Absolut inte. I läget vi är i nu är poängen det viktiga. Hur de kommer är betydelselöst.
Kommentera

Sv: Timrå IK - HV 71 2011-03-01
Kattgubben:

"Seriekortsinnehavare - Dags att boka slutspel!"

Om, jag säger OM vi skulle snubbla oss till slutspel och Modo hamnar i KS, ja det är mina villkor. Då ska jag göra en svanktatuering av den texten.
Kommentera


Sv: Timrå IK - HV 71 2011-03-01
Johnny Bravo: en omgång som länge såg ut att gå emot oss på alla tänkbara sätt blev till slut helt okej.
Nu kan man må lite bra i några dagar tills det är dags att möta SSK :)
Kommentera

Sv: Timrå IK - HV 71 2011-03-01
Pätr: Det kan jag nog hålla med om iofs, men just nu är jag sådär enfaldig att jag sätter skygglapparna på och struntar i det så länge poängen ramlar in, om du inte misstycker? :)
Kommentera

Sv: Timrå IK - HV 71 2011-03-01
Simmalugnt: AIK? Härligt, slagläge!
Kommentera

Sv: Timrå IK - HV 71 2011-03-01
Johnny Bravo: Du har rätt. Jag trodde vi låg 8:a nu men missräknade tabellen. Vi ligger på 9:e platsen.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Timrå IK - HV 71 2011-03-01
T T: Är vi inte nia?
Kommentera

Sv: Timrå IK - HV 71 2011-03-01
T T: Vad jag kan förstå så är vi 9a, och AIK har sista slutspelsplatsen på 2+ målskillnad mot oss.
Kommentera

Sv: Timrå IK - HV 71 2011-03-01
Kostiainen: Vilken alldeles alldeles underbar kväll!!!
Kommentera

Sv: Timrå IK - HV 71 2011-03-01
Förövrigt kan noteras att HV petades ner till en tredje plats.
Kommentera

Sv: Timrå IK - HV 71 2011-03-01
T T: Är vi det då? Har inte AIK bättre målskillnad?
Kommentera

Sv: Timrå IK - HV 71 2011-03-01
Johnny Bravo:

Vilken jävla viktig match på torsdag, hujeda mig.
Kommentera

Sv: Timrå IK - HV 71 2011-03-01
T T: Det är vi inte.
Kommentera

Sv: Timrå IK - HV 71 2011-03-01
Brunass extra point! bra där!
Kommentera

1355646 · »