1150x200-e2WhHkUw.jpg

Timrå IK

545704 inlägg · 6213 ämnen

Forum

2359341 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Apropå nånting...
snushane: Ja, det kmr nog krävas minst 6 fingrar på varje hand för att få grepp om den rackarkotten!
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
kulltorp: på tal om porrfilm så hörde jag att dom har förberett en korv till Fäbojäntan 2.0. Nån Sture från Övik kommer spela huvudrollen. Om det är han eller nån kvinna som kommer smaka på gosaken uppger inte informations källan.
Uppladdat:

129x300-screenshot20220811-074036.png

+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Rip Kirby: Och jag tänkte mer på Malte Larsson. Han var med i en gammal svensk porrfilm iklädda endast pessar och hockeyklubba. Men jaja, minnet börjar svika tydligen.

Och grattis till SM guldet Brynäs!
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Jugge: Det klart man inte ha koll på alla brynäs legender (finns en del), som vann guld med brynäs för 10 år sedan. Har du koll på Timrå spelare som spelade i timrå för 10-15 år sedan. Jag vet att han är en duktig spelare och spelade i NHL och om man är hockeyintressade borde man kanske ha koll på det namnet
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Khall92: Men oj vad du tog åt dig
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Vulgata: Och jag tänkte på Alexander Larsson, som lirade för oss för ja, inte hundra år sen men kanske 10? Att det var han som nu "återvänder till moderklubben". Ända tills jag började fundera. Nä, han kan det väl inte vara? Sen insåg jag hur lite roll det spelade, att jag inte hade mer koll, alltså. Måtte djävulen ta alla hockeyspelare som heter Larsson!
+4
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Olle: haha jag tänkte faktiskt samma!

Anledningen till varför det är så svårt att komma ihåg just honom kanske är att han heter Johan Larsson typ Sveriges med osexisigaste namn och är en ”defensiv center!

Men för att inte kränka Brynäsare så grattis till en bra värvning…
+3
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
mikenomad: det är ju ADAM Larsson jag tänker på. Undrade just hur fan han inte kunde få till ett NHL-kontrakt men då är ju alltså Johan Larsson en annan snubbe. Också en stjärna, tydligen!
+3
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Tigerhjärta: Jag har, på riktigt, hört namnet Johan Larsson. Men eftersom jag inte är Brynäsare har jag, lika ärligt, inga hockeyminnen av honom. Men media har berättat för mig att det är en storvärvning. Hans meriter i kombo med hans Brynäshistoria ger mig inga anledningar att betvivla det
+6
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Khall92: Mika Zibanejad, vilken period ..sudden death, räcker det så?? Ja, men går det bra för Sverige, då är jag med. Mm.. typisk medgångare, eller hur? Nä jag vet h e l t ä r l i g t inte vem denne nu mytomspunne stjärnliraren är. Men vet du, jag är hur nöjd som helst ändå. Jag missunnar dig inte alls viljan att försöka banka lite vett i träskallen. Grejen är att jag gett upp själv. Mm.. där har du mig. Lite life goes on, solen lär gå upp i morgon också. Jag oroar mig aldrig för saker som jag inte har vett att inte komma ihåg.
+4
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Khall92: Äsch släpp det här nu Brynäsare.
Vet han inte vem Larsson är, fine.
Vet han vem Larsson är men vill provocera, fine.
Det hade varit en sak om han skrev i Brynäsboken, men nu är vi trots allt i deras bok.
Bara att låta detta vara och gå vidare!
+10
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Jugge: Boyce har också JVM guld på meritlistan, Emil Pettersson SM-guld, Anton Lander har vunnit Gagarin Cup (eller vad den nu heter). Blir stenhård kamp om SM-guldet mellan Timrå och Brynäs i år vad det verkar.
+6
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Khall92: det finns typ 70-80 svenskar i NHL, det är väl inte så konstigt om man inte hänger med bland spelarna som inte är dom ”stora namnen”?
+3
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Rip Kirby: Fast innerst inne vet du vem det är. Nu försöker du spela lite allan-ballan. Jag slår vad om att du har stenkoll på vem som avgjorde JVM-finalen samma år och i vilken period.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Jugge: Nu handlade inte detta ”storhetsvansinne” om att man inte får vara glad/peppad över en värvning, utan snarare om er (din?) otroligt ömma tå att man inte har någon större koll på Johan Larsson, som uppenbarligen inte charmat den stora massan tlllräckligt 😅 Där du liksom börjar gaffla om inskränkthet, obygdsmentalitet och hockeyointresse för att Johan Larsson inte direkt ringer någon superstjärnaklocka (återigen, han är säkert jätteduktig). Menar du att många timråiter grät ut i ert forum ifall någon Brynäsare inte hade någon vidare uppfattning om Wedin?

Absolut, vi talas vidare då. Min känsla är verkligen att vårt lag har mycket mer kärlek för klubben, och att det kommer vara mer avgörande än meriterna på spelarna i respektive lag. Men jag kan såklart ha fel.
+6
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Khall92: Där kom den. Jämförelsen som vi väntade på. Grattis igen Brynäs. Ni är bäst på allt. Det spelar däremot ingen som helst roll, jag kommer ändå aldrig kunna komma ihåg en spelare, i ett lag som jag följer lika lite som.. Fiorentina i Serie A, även om han var en ledande spelare i ett random svenskt hockeylag som vann guld för.... 10 (tio!) år sedan? 10 år är en jävligt lång tid.

Men seriöst, varför har vi ens den här icke-diskussionen om vem som vet mest eller var det minst? Jag sätter punkt här. För min del iallafall.
+2
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Olle: Loui Eriksson ska inte vara med på den listan tycker jag, han var en stor stjärna i Dallas i sin prime i några år och låg högt i poängligan, sen hände något.
+3
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
empa11: Storhetsvansinne? Vill minnas att det var ett jäkla liv på er Timrå supportrar när värvningarna av Lander, Pettersson och Wedin blev klara… För att inte tala om efter försäsongen förra året.. Vi vet ju alla hur den säsongen slutade.. 🙂

Nä, nu har jag inte tid med er längre. Vi kan väl pratas vid igen efter kommande 52 omgångar så kan vi summera. Ska vi säga så?..
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Jugge: Gillade Larsson sist det begav sig. Både i JVM och i Brynäs, har inget större minne av honom i VM-sammanhang. Kändes som en avig spelare med skön balans och flow. Tror säkert att han kan bli en väldigt stark värvning för Brynäs.

Men mest meriterade värvning? Är det inte så - rätta mig gärna om jag har fel - att de flesta av hans "meriter" är från junioråldern? Vm-guld och elitserie-guld som senior. Men nog finns det fler spelare i årets SHL som kan matcha det? Lander är ju en som ligger i samma paritet i alla fall, även om han aldrig vunnit VM eller elitserien. Men andra tunga titlar. Dessutom lär det väl vara flera lag som värvat både VM-guldmedaljörer och OS-guldmedaljörer? Ett par finnar (säkert nån till er) som vunnit både os- och VM-guld lär ju ha kommit in?

Och dessutom; hur värderar man "mest meriterad"? Man kan ju vinna VM-guld med minimal speltid för att lagkamraterna är grymma, eller för att motståndet det året var något sämre. Samtidigt som du kan göra ett överjävligt starkt VM och "bara" få brons.

Så att säga att han är mest meriterad är väl lite som att kissa på sitsen. Inte riktigt mitt i men ändå inte riktigt en hel miss?

Grym värvning non the less och han kommer förhoppningsvis förgylla SHL. Allra helst om han har samma spelstil som sist.

Grattis till en grym värvning!
+11
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Jugge: Johan Larsson är en ”Loui Eriksson”, en ”Samuel Påhlsson” eller en ”Christian Bäckman”. En kille som hankat sig fram i NHL i några skitklubbar utan att dra till sig nån vidare uppmärksamhet. Men grattis till en ”brunkare deluxe” som er tilltänkta bästa poängspelare. Han kommer säkert bli nyttig i defensiven dock.
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Jugge: Han blev väl även årets rookie samma säsong. Har väl inte hänt en timråspelare sedan Z.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Jugge: Skulle vara intressant att få reda på vad du faktiskt vet du som är så bevandrad i stora världen.
Det är nog bäst vi skippar det dock då vi byfånar aldrig kommer kunna förstå ändå. Men grattis till hela SHLs mest meriterade värvning!
+2
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Jugge: Nä, jag skiter totalt i Brynäs, det är inte konstigare än så. Om han pep iväg från SHL i 20-årsåldern, förväntar du att man ska komma ihåg honom tiotalet år senare, bara för att han är "SHLs mest meriterade värvning" i dina ögon?
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Johannes Hedberg: Han är slut tror jag.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
jå1: Kränkt är sosse Sveriges nya ord på allt.. Jag är absolut inte kränkt. Tycker bara att det är tragiskt om man inte har koll på SHLs mest meriterade värvning (om det nu är klart) och ändå kalla sig hockeysupporter. Men det kanske funkar så uppe i obygden, vad vet jag…
+2
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Jugge: Haha storhetsvansinne deluxe? Har följt hockey i allmänhet sen jag kan minnas. Kunde väl alla relevanta namn på svenska spelare i NHL mellan 99 och 2014. Sen blev man lite för vuxen för att spela NHL på playstation, och för att vara vaken på nätterna och kolla matcher. På senare år finns det för många Johan Larsson, Elias Andersson, Jesper Johansson etc etc.. Som helt enkelt inte ger avtryck om de inte spelet för laget man håller på, eller gjort 50+ poäng en säsong. Det handlar inte om ointresse för hockey, utan ert nyförvärv har väl helt enkelt inte gjort tillräckligt stort avtryck för den breda publiken.

Med det sagt är det säkert en jättebra värvning.
+12
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Jugge: Vad är man om man blir kränkt av att en person inte har koll på almighty Larsson?
+10
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Jugge: Jag skulle nog kalla mig själv för allmänt på gränsen till måttligt intresserad av hockey på det internationella planet, alltså landslag, NHL, KHL, och alla andra dussinligor som ska vara intressanta. Hockeyn här hemma, alltså SHL och HA följer jag kanske inte med minutiös noggrannhet, men det ringer nån klocka nu när du beskriver honom. Litegrann, javisst ja, det var nån spelare som var bra för det där laget som jag faktiskt inte kan nämna namnet på en enda spelare i. Nä, jag bryr mig faktiskt inte om Brynäs mer än så. Den här Johan Larsson, som jag helt ärligt inte minns alls mycket av, lyckades han vinna något även "over there"? Vill du kalla mig inskränkt? Well, be my guest. Hur länge jag varit Timråsupporter? Drygt 40 år nu, om man börjar räkna när jag började lira pojkhockey.
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
jå1: Det har nog varken jag eller någon annan Brynäsare påstått. Men om man som hockeysupporter inte har koll på vem Johan Larsson är, ja då är man antingen inte hockeyintresserad eller så är man jäkligt inskränkt. Jag har bra koll på samtliga spelare i Timrå, trots att dom inte är i närheten av samma meriter som JL.
+3
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Hahl Bundy 2.0: Nä, fixade en jäkla dum 5-minutare.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Jugge: Men inte större meriter än de flesta som lirat i Brynäs förstås? Samtliga som dragit på sig Brynäströjan har väl vunnit allt som går att vinna, inklusive tvpucken
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Viasat är ju jävligt bra, de kör reklam fast matchen pågår, helt jävla sjukt.
+3
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Villervalla: Ja inte är dom bra inte småkronorna. Niederbach är jag inte alls imponerad av. Det har jag väl aldrig varit iof.
+2
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Rip Kirby: Antar att du är så inskränkt att du inte vet alls vad som händer i stora världen utanför Sundsvall/Timrå… Eller så är du inte alls hockeyintresserad utan håller bara på Timrå för det ”bör” man göra om man kommer från bygden.

Han heter Johan Larsson och lyfte bucklan som kapten senast vi vann JVM guld och tog SM guld med Brynäs i en avgörande roll samma år. Allt det innan han fyllt 20 år. Dvs större meriter än de flesta Timrå spelarna…
+4
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Sverige - Schweiz 3 - 0 i början på tredje.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Rytter: Är det bara jag som inte har en aning om denne ex-Brynäsare, vad heter han mer än Larsson?
+6
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Johannes Hedberg:

Vissa här snackar om defensiva centrar har svårt att producera i SHL och växla roll till producerande när de återvänder.

Jag säger bara Nicklas Sundström, fick ju en defensiv roll på slutet i NHL, men alla vet vad han lyckades med när han kom tillbaka till MoDo.

Jag tycker Larsson är en sjukt stark värvning, helt i nivå med Lander och bägge är "håll käften"-värvningar på SHL nivå. Finns inte en klubb som skulle tacka nej till dessa spelare.

Jag tror Larsson kommer producera bra i SHL. Ingen poängliga vinnare men kommer göra sina poäng och bidra med starkt tvåvägsspel, precis som Lander.

Blir kul att följa SHL i år när många profiler i bra ålder vänt åter och väljer sina moderklubbar. Sådant är alltid kul näs spelare väljer "sin" klubb och inte de som betalar bäst.
+13
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Johannes Hedberg: Bra värvning 👍
+3
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Jaja jag jag pallar inte gå debatter i andras forum. Jag är överlycklig över Brynäs värvning av Larsson, vad ni spekulerar över svaghetstecken i att dra hem från NHL är rätt ointressant. Det är ju inte direkt då att Larsson är den första som gör det i svensk hockeyhistoria, och han har ändå gjort 10 år där borta. Mer än vad man kan säga om de flesta som vänder hem.

Men vi får väl se hur det går. Det vet varken ni eller jag.
+11
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Olle: Den anledningen stavas nog malkin.
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Timrågogogo: nä lite kul är det faktiskt
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Olle: Tackade nej till ett kontrakt på 1.9m (3år) då han vill ha 2.1m. När det gick upp för honom att han ej skulle få det var det försent. Bortgjord.
+4
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Timrågogogo: han hade anbud men visste kanske att han skulle faila samma medical som hos penguins och då signar han ett pensionärskontrakt med Brynäs istället?
+3
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Johannes Hedberg: du har ju ingen aning varför de andra lagen drog sig ur. Skadebenägen tror jag. Sedan så fortsätter ju Dahlén i NHL bara han får ett envägskontrakt. Larsson har anbud men väljer att flytta hem ändå. Missförstå mig rätt men det är hål i huvudet.
+2
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Johannes Hedberg: Men Dahlén sitter ju och väntar 24/7 här hemma på att någon klubb ska ge honom chansen. Ge upp sin dröm? Kom igen nu, bättre kan du.
+3
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Johannes Hedberg: Det kan väl inte vara att ”ge upp sin NHL-dröm” om man ej får ett kontrakt? Gällande Larsson så lär ni väl märka dom 10-15 första matcherna om han har en dold skada eller ej. Penguins släppte ju honom av en anledning?
+4
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Rip Kirby: Tackar ödmjukast....
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Walle2: Nog allra roligast att du, dryga 30 år efter Lövens guld, hittar kraften, den energin som krävs att sitta och försöka vara roligast i klassen. Grattis, du vann. Men det är nog bara du som hittar något att roas över.
+3
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Depression: Ja det lär visa sig, jag kan ju säga att jag inte helt avfärdar dina argument. Defensiven är på förhand vår akilleshäl. Sen tror jag vi pratar utifrån olika förväntningar, de tabellplaceringar jag nämnde är inte några förväntade utan nåt som skulle kunna vara inom räckhåll om medvinden blåser helt rätt. Våra förväntningar ligger nog snarare runt 10-12. Dvs placeringar Brynäs skulle se som ytterligare en misslyckat säsong
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Johannes Hedberg: Gjorde en poängsnittjämförelse med de spelarna du nämnde som toppspelare. Först är SHL, inom parentes deras bästa utländska liga. Personligen tycker jag vår väger tyngre, om vi för in Dahlén med vill jag påstå att det är rätt stor skillnad på toppmaterialet med. Oavsett har bägge lagen riktigt intressant spets kommande säsong och ska bli så galet kul att följa!
Precis som majoriteten varit inne på väger jag såklart er defensiv högre än vår, så fördel er.
Uppladdat:

450x144-796cd936-ec48-4158-b137-9015935a73a3.jpeg

Kommentera

2359341 · »