1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581771 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1011121

Sv: Slaget om Västernorrland 2008
Härligt att Timrå vann och att Modo var justa förlorare.
Frågan varför spelade Tik inte hela serien som i kvarten måste man fundera över. Kanske blir ett lag inte ett topplag på mindre än en säsong. En sak tycker jag verkar klar; ett topplag måste kunna spela mer än ett spel. Flera chanser finns nu om man får behålla spelarna. Västernorrland finns nu på den europeiska hockeykartan och hur kommer Europaligan att spelas?
Många inlägg här hyllar Norrland. Själv har jag slutat att kalla mig Norrlänning. Jag blev för några år sedan när jag jobbade i södra Sverige så trött på den bild som i media skapades av en norrlänning, en tyst, flinande kille med en burk Norrlands Guld i näven eller en töntig pistvakt som drack hembränt m.m.. I och för sig var båda bilderna roliga och täffande men baksidan blev dominerande. Norrland blev synonymt med Norrbotten.
För resten, begreppet Norrland skapades inte där man tror, utan det skapades av makteliten i Stockholm på 17-1800-talet som ett samlingsnamn på det i norr som man inte visste så mycket om. De som bodde norr om Stockholm änvände landskapsnamnen som bättre sammanföll med de ekonomiska och kulturella zonerna.
Jag kallar mig Ångermanlänning och jag håller på Timrå för det ligger nära och det känner jag samhörighet med.
Jag undrar om någon orkar läsa det här? Jag kanske skulle ha lagt in några svordomar och GO GO GO
Kommentera