Jimmy: Ironiskt nog så kom meddelandet från MoDo att de prövar ytterligare en finne, medans vi skrev.
Vi är inte överens ang de sista elitseriematcherna och publiken. Intresset kring Timrå IK visar att det är ett starkt varumärke. Däremot är det för många matcher i grundserien. Olika konstruktioner har funnits för att förlänga säsongen för mittenlagen efter slutspels och kvalserieplatserna är givna. Seriesystemet kanske också behöver förändras.
Ekonomi och inte juniorer eller antalet utlänningar ligger bakom önskan om en stängd serie.
Chansningarna som klubbarna måste göra ligger också på Arena-biten. Ska man våga bygga nytt elller inte? Satsningarna kan ju dämmas upp av att riskerna är för stora. Man vill ha ett bra arbetsklimat. Flertalet arenor motsvarar inte nutidens krav, de som byggt har ofta kostnaderna kvar, samtidigt som de ska ha ett slagkraftigt lag. Samtidigt måste klubben visa upp en godtagbart ekonomisk situation. En del klubbar har det bättre förspänt än andra, precis som i övriga livet. Stora sponsorer svarar så fort man ringer och vill ha hjälp. Skillnaden ligger också som en geografisk blöt filt över verksamheten. Stockholmsklubbarna t.ex Hammarby har fått loss otroliga summor pengar t.ex Anschutz trots att publikintresset är mycket lågt och de tydliga framgångarna uteblivit. Hjallis inträde i AIK och hur det gick får de väl sammanfatta själva. Det relativt låga publikintresset i Stockholm är en fråga i sig för sporten liksom att många ungdomslag läggs ned där. Linköping har vad jag förstår en uppsjö av lokala sponsorer som gjort satsningar möjligt. Kapprustningen kan dock leda till en stängd liga. Är en stängd liga dödsryckningen för sporten eller kan den ge ett andrum?
Blake Slåhan: Mycket man vill ha. Vart tror du pengarna ska komma ifrån? Är det rimligt att förvänta sig ett bättre lag än ifjol? När spelare som Hållander och Kapanen spelade på väldigt rabatterade löner.
Vi är inte överens ang de sista elitseriematcherna och publiken.
Intresset kring Timrå IK visar att det är ett starkt varumärke.
Däremot är det för många matcher i grundserien. Olika konstruktioner har funnits för att förlänga säsongen för mittenlagen efter slutspels och kvalserieplatserna är givna.
Seriesystemet kanske också behöver förändras.
Ekonomi och inte juniorer eller antalet utlänningar ligger bakom önskan om en stängd serie.
Chansningarna som klubbarna måste göra ligger också på Arena-biten. Ska man våga bygga nytt elller inte? Satsningarna kan ju dämmas upp av att riskerna är för stora. Man vill ha ett bra arbetsklimat. Flertalet arenor motsvarar inte nutidens krav, de som byggt har ofta kostnaderna kvar, samtidigt som de ska ha ett slagkraftigt lag. Samtidigt måste klubben visa upp en godtagbart ekonomisk situation.
En del klubbar har det bättre förspänt än andra, precis som i övriga livet. Stora sponsorer svarar så fort man ringer och vill ha hjälp.
Skillnaden ligger också som en geografisk blöt filt över verksamheten.
Stockholmsklubbarna t.ex Hammarby har fått loss otroliga summor pengar t.ex Anschutz trots att publikintresset är mycket lågt och de tydliga framgångarna uteblivit.
Hjallis inträde i AIK och hur det gick får de väl sammanfatta själva.
Det relativt låga publikintresset i Stockholm är en fråga i sig för
sporten liksom att många ungdomslag läggs ned där.
Linköping har vad jag förstår en uppsjö av lokala sponsorer som gjort satsningar möjligt. Kapprustningen kan dock leda till en stängd liga.
Är en stängd liga dödsryckningen för sporten eller kan den ge ett andrum?