581723 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1060830

Sv: SCA-Cupen 2008
65selander:

I nuläget bor jag faktiskt mitt i den stad där SF antas fira som värst. Men det bekommer mig inte. Kanske har jag blivit för gammal för sånt? Vi vann SCA-cupen för typ åttonde eller nionde gången medan Sundsvall aldrig har vunnit sin egen turnering, det säger allt. Rivaliteten mellan Brynäs och Leksand lär dessutom ligga på en helt annan nivå, då dessa klubbar prenumererade på SM-guldet under min tidiga uppväxttid. Vi vann ju fan ingenting, trots att chansen fann under 1970-talets första halva. Ärligt talat så betraktar jag IFSH som ingenting och visst är det pinsamt att som elitserieklubb förlora emot dem, men ibland måste man vara lite storsint och gratulera dem till en (för mig) helt betydelselös seger. SCA-Cupen är egentligen ingenting, men jag minns hur jag gladdes åt Timrås finalseger över Nacka(!) 1980 (Kjell Dahlin var kungen) då man som skolungdom släpptes in via någon slags fribiljett...

Numera är det MoDo som är våra värsta rivaler. Kanske inte riktigt på samma villkor som Brynäs och Leksand, fan vet. Men att vi sedan länge har tagit oss ifrån kattsandsnivån, det borde väl ändå stå klart!? Alltjämt, jag bryr mig inte. Vi vann en närmast betydelselös turnering och förlorade en totalt ointressant match denna dag. Som jag inte ens bevittnade på plats...