1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582973 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1069481

Sv: Modo - Timrå IK 2008-10-02
Olle: Läs vad jag har skrivit: En av sportens avigsidor, dvs. att man vinner på att skada motståndaren. LÄKARE, som skall följa etiska regler som det är allvarligt att bryta mot borde protestera mot delar av det fysiska spelet.. LEDARE som inte begriper att skador kan vara mycket värre än att spelaren inte kommer till nästa match borde veta mer om livet utanför ishockeyn. Det är inget dataspel det är fråga om. Sanny borde som proffs veta bättre vad han gör. Jag har aldrig sagt att tacklingen var direkt regelvidrig men i slutspelet förra säsongen gav han en likadan tackling på en HV-spelare som också blev liggande och dessutom på samma ställe på plan. Sanny åkte ut för något som översatt från engelska betydde "tog i alldeles för mycket". Så den regel som jag efterlyste kanske redan finns. Ishockey skall vara en kamp om pucken inte om att utdela spelarskador. Tillfälligtvis är den det senare, tyvärr.
Att du tycker att det är vackert att skada motstånderren kan jag inte förstå.
Mvh
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Timrå IK 2008-10-02
FairPlay: ok. Var ska man börja...
Regeln du syftar på kallas för "charging", något som det i detta fall inte var tal om. Nej, hockey är inget dataspel men det är heller ingen jävla "allmänhetens åkning" där man på helsvenskt manér försöker vara i vägen så lite som möjligt. En boxare är medveten om riskerna att få bestående men, det är även hockeyspelare. Att spelare medvetet går ut för att skada motståndare är naturligtvis inget som ska tillhöra sporten och Sanny smetade nog inte heller ut Yetman över sargen med tankar på att avsiktligt skada killen. Tacklingar är en del av spelet och det SKA ingå i sporten. Punkt. Annars hänvisar jag, som någon redan påpekat, till innebandy.

"Att du tycker att det är vackert att skada motstånderren kan jag inte förstå"

Det vackra sitter i själva tacklingen, inte resultatet av den. Att Yetman blev skadad var självfallet lite tråkigt men, i min mening, tar det inte bort det vackra i just tacklingen.

Måste bara tillägga att din åsikt i frågan gör mig genuint förbannad och faktiskt lite äcklad...
Kommentera

Sv: Modo - Timrå IK 2008-10-02
FairPlay: Jag tror inte någon tycker det är vackert med skadade motståndare, eller vad det nu är du svamlar om. Däremot är tacklingen tagen som från skolboken. Följer alla spelets regler till fullo. Han gör det han ska göra där, han stoppar motståndaren från att skapa en möjlig målchans. Visst är det tråkigt att Yetman blir skadadn, men tacklingen är en del av spelet.

Tacklingen är enda anledningen till att jag tittar på klippet själv. Tittar man på klippet för att skratta åt Yetman är man lite fel ute, tycker jag.
Kommentera