1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581446 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1072688

Sv: SSK - Timrå IK 2008-10-09
Som sagt, tur att Hockeysnack låg nere efter matchen i går. Misstänker att siten besparades sisådär en kilometer komprimerat svavel. Hade nog kunnat bidra med ett par meter själv, trots löften till mig själv om att inte skriva i affekt. Ett löfte som börjar te sig lika absurt som denna säsong. Kan man tiga fram till mars?

Hursom, det mesta sagt och alla vet var det felar. Likväl: helvete, sicket backspel man uppvisar. Måste härmed bryta nr två av mina birgerska regler: 'du skall icke ösa galla över enskilda spelare'. Skogs. Oh, herreherregud. Nä, jag kan fanimej inte skriva vad jag tänker. Det är något av det mest sorgliga - och förvånande - jag har sett i spelarväg. Någonting måste ha hänt med människan. Börjar fundera i konspiratoriska banor. 'The evil twin' - intrigen som slappa tonårsdeckarförfattare brukar ta till när det är torka på uppslagsfronten. Linkan: kolla Skogs släktträd, gör DNA-test eller vad fan som helst. Detta kan inte vara samma snubbe som spelade i Mora förra säsongen. Han sitter i en jordkällare någonstans i skogarna runt Älvdalen.

I övrigt är backsidan ett mörker. Lehtonen, Lotvonen, Robin och Styf. Där har vi en back av yppersta kvalle, och tre mer eller mindre habila elitseriebackar. Thats it. Ta bort den förstnämnde och släng in tre valpar att kampera ihop med de tre övriga, så...tja. Vassego, du har härmed fått ett försvar av allsvensk strax-under-toppen-kaliber.

Annars: skadornaskadornaskadorna. Här finns det snart inga ursäkter längre. Kolla uppställningen framåt de senaste matcherna. Tunt som satan. Inte nog med att vi gick in i säsongen med en omskolad ytterforward som tilltänkt förstecenter, nu har vi inte ens honom att tillgå. Huruvida han klarar den rollen tänker jag för övrigt inte uttala mig om. Jag vill ge honom sisådär tio matcher innan man börjar utvärdera, och det torde innebära ett omdöme runt omgång 30 eller så...
Pärssinen/ersättare måste givetvis också in. Nu börjar det bli lite väl parodiskt. Dels ger hans totalt oberäkneliga närvaro/frånvaro disharmoni i kedjekonstellationerna, och dels är det resursslöseri i rent ekonomiska termer. Nu har jag ingen direkt insyn, men rent spontant känns det som att han spelar tillräckligt ofta för att det alltid ska vara Timrå som pröjsar hans sjuklön, och inte olika försäkringar. Håller icke, som sagt.

Nej, Timrå utan Pärssinen, Hedström (habil förstecenter), Lehtonen och Tenkrat är ett lag med klen slagstyrka. Vi har inte den bredden att vi kan - i princip - vila en förstafemma varje match. Nu vill jag se ett det ageras!!1 på denna punkt. Jag vill inte sitta som nån jävla oppositionspolitiker och bolla med 'skuggfemmor' framför det lag som läggs upp på swehockey. Jag vill se spetsen på isen, inte på läktaren.
Kommentera