1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581612 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1074726

Sv: Arenafrågan - bygga nytt eller stanna kvar?
Ambroo:

116. Micke Tumfart Timrå "Självklart ska Timrå IK och dess hockeyarena finnas kvar i hockey metropolen Timrå, Timrå IK är ett välkänt namn i hela hockey Sverige. Att dessutom flytta arenan och hockeylaget till en helt annan kommun vore dessutom KATASTROF för hela Timrås kommun!!!"

Här har vi nog lite av kärnproblematiken i frågan. Själv ger jag fullständigt f-n i Timrå kommun. Det är hockeylaget Timrå IK som finns i mitt hjärta och vars väl och ve jag bryr mig om.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Arenafrågan - bygga nytt eller stanna kvar?
mikenomad: Hur kan du befara en katastrof om Timrå IK spelar i en häftig arena i stan. Om Timrå IK behåller namnet och lirar i stan kommer vi att ha det på samma sätt som så många andra elitserieklubbar .

Andra klubbar, t ex Västra Frölunda (en stadsdel) spelar i Göteborg. MoDo (förkortning av Mo & Domsjö, Domsjö är en stadsdel) spelar i Örnsköldsvik. Brynäs (en stadsdel) spelar i Gävle. Färjestad (en stadsdel) spelar i Karlstad. HV 71 (en förkortning av Husqvarna och Vätterstrand som är stadsdelar) spelar i Jönköping. Rögle BK (Rögle är en stadsdel) spelar i Ängelholm. Djurgården (en stadsdel) spelar i Stockholm. Om jag också skulle ta med den Allsvenska seriens lag så finns det många fler som spelar i orter som inte är det samma som lagets namn, och om man skulle gå utanför ishockeysfären så kan man hitta åtskilliga idrottslag som inte heter som orten dom spelar i. Så vad vore det för konstigt om Timrå skulle spela i stan?

I förlängningen så kan också Timrå och Sundsvalls kommuner slås samman till en kommun. Då skulle ju Timrå IK spela i den ort som man heter, fast i stadsdelen Sundsvall. (ler)
Därmed skulle kanske alla vara nöjda och glada, även de skvätträdda förändringobenägna bromsklossarna.
Kommentera

Sv: Arenafrågan - bygga nytt eller stanna kvar?

mikenomad:
Vilka bländande argument man möts av.

"Nu får det väl ändå vara nog. Timrå är Timrå och inte Sundsvall. Att flytta arenan till Sundsvall gör inte saken bättre. Det kommer inte fler besökare och parkeringsproblematiken försvinner inte. En styrelse som resonerar på detta vis borde avsättas. LÅT TIMRÅ STANNA DÄR HJÄRTAT FÖR HOCKEY FINNS!
Ju fler som protesterar desto större chans att det inte blir någon flytt av."

Det är ju inte direkt begåvningsreserven som skrivit detta.

Kommentera

Sv: Arenafrågan - bygga nytt eller stanna kvar?
mikenomad: "till en helt annan kommun" är så gulligt skrivet.
Kommentera