1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581681 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1077100

Sv: Rögle BK - Timrå IK 2008-10-18
Då var vi där igen. KS-spöket grinar oss i ansiktet.

Frågan är om man lärt nåt av historien, om det finns något som går att rätta till eller om alla misstag oåterkalleligen redan är gjorda. Eller m.a.o. det redan är kört. Det är visserligen ingen katastrof i sig att torska mot ett Rogle i medvind, men trenden och tabelläget är allt annat än positiv(t). Skador, javisst , i överflöd också, men hur stora är mariginalerna i dagens elitserie egentligen ? Även med maximal skadeotur borde man ha kraft att orka tillbaka till en vinnande trend.

År efter år känns det som om skador drabbat TIK och saboterat säsongen, men i år känns det som om det är nåt mer som är galet. Lägstanivån borde vara högre i dagens Timrå, så man slipper ifrån 5 raka förluster eller hur-många-matcher-som-helst-utan-tre-poängare. Om man ska vara ett mer eller mindre stabilt elitserielag vill säga.

Frågan är vad har TIK som förening lärt från föregående äventyr , typ 2001-2002 eller 2005-2006. Vad var det som var fel då, som man möjligen kan rätta till nu ? Har man kapacitet att reda ut krisen ? Har vi fel spelare, eller är truppen som helhet för tunn ? I så fall är det svårt att åtgärda i efterhand. Förhoppningsvis är så inte fallet utan materialet borde räcka till att ta sig ur det nuvarande eländet.

Det kan iofs vara så enkelt att vi inte tål för många skador, att vi bara ska vänta på att alla blir friska och får tid att spela in sig , så ordnar det sig nog. Tyvärr är det nog inte så , utan det ser snarare ut att barka rätt åt helvete. Och det med raketfart. Enstaka spelare kan knappast förväntas göra underverk , det är nog snarast laginsatsen som är avgörande. Varje spelare måste gå till sig själv och se vad han kan göra för att komma tillbaka på den vinnande stigen igen. Ödmjukhet och lagmoral är det som gäller. Om inte det finns måste fokus hamna på det. Är Challe rätt man att plocka fram de kavilteter som behövs ? Är inte säker på det, men han bör få en chans att visa det. Försvarspelet verkar inte vara Timrå IK:s signum den här säsongen, så det är nog där man ska börja. Lösningen kan vara att gå över till att spela snålt , få alla att hitta sin plats, satsa på defensiven och bygga utifrån den.

Säsongen är ung, riskera inte elitserieplatsen, vi vill inte hamna i en ökenvandring igen.
Kommentera