1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581380 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1098105

Sv: SSK - Timrå IK 2008-12-09
Mackelito: Problemet med gallerungarna är ju att de är på tok för valpiga i defensiven. Och då ser ju ändå vår defensiv ut som den gör.

Tycker de flesta framhäver gallerungarnas prestationer lite väl mycket ibland och baserar det ofta på deras unga ålder. Helt rätt att de presterar mer än vad man skulle kunna kräva av så unga killar på denna nivå, men det räcker inte att spela respektlöst framåt, även om det är mer än vissa av de mer rutinerade spelarna visar upp ibland. Klarar man inte av den defensiva delen av spelet bättre än man gör så är man inte redo för mer speltid än man får, även om vår defensiv inte är mycket att hänga i julgranen direkt.

Men Axelssons skada borde innebära att MPS får chansen till rejält med speltid med hyfsade killar bredvid sig och det kan han ju vara värd om andra kan täcka upp hans brister bakåt. I en bättre omgivning behöver han inte bry sig lika mycket om det defensiva utan kan koncentrera sig på det han är bra på så får det defensiva kunnandet komma senare med mer träning och erfarenhet.

Nu blir man väl idiotförklarad för att man går ut och ger kritik till våra unga och otroligt talangfulla ungdomar. Men jag vidhåller ändå att de inte räcker till sett till helheten. Det behövs mer balans mellan deras kunnande offensivt och defensivt för att de ska vara något att räkna med än som väckarklocka när de andra inte presterar det man kan kräva av dem.
Kommentera