1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582314 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1099776

Analys efter 32 omg
Återigen så viker vi ned oss när vi möter lag som kan spela tätt och snålt. Vi har helt enkelt inga motmedel eller spelidé att anpassa oss efter motståndet eller matchbild. Naturligtvis har det med kvalitet att göra. Vi har för dålig trupp sett över 4 femmor och framför allt på backsidan och centersidan vilket ju inte är nån nyhet. R R skrev att centerfrågan för årets säsong är det mest pinsamma i modern historia och jag håller med helt och hållet.
Tittar man över 32 omg så har vi svårt att upprepa en bra match och vad kan det bero på?
1. Kvalitet och rutin på nyckelpositioner, backar och centrar?
2. Fysiken?
3. Tränare?
4. Lagsammanhållning?
5. Skador/sjukdomar?

Timrå måste vara det mest sönderlästa laget i ES. Har sett de flesta matcher och med några få undantag så har motståndarna tillåtits härja fritt i mittzon och framför allt i Timrås försvarszon. Timrå blir så nedtryckta att kraften till snabba spelvändningar avtar ju längre matchen lider.
Naturligtvis så ligger ansvaret på klubbledningen men även på tränare och spelare. Att visa proffsighet på den här nivån är ett krav och inget önskemål.

Nu måste det till en förändring och det snabbt för Timrå kan inte lita på att vissa spelare ska spela över sin förmåga i varje match för det finns det inte kunskap till. Att påstå att detta lag har potential kan väl stämma men att säga att detta lag är komplett i dagsläget är att lura sig själv. Herrar sportchefer och styrelse måste bevisa att deras målsättning inte är ett spel för galleriet.

Här behövs rutinerade backar, en smart, stark 1:e center med ledaregenskaper. Här behövs den vitamininjektion som skulle varit på plats redan i höstas.
Att inte ersätta Wandell, Hedström och inte minst Sanny o Kalle med rätt karaktärer måste ju ses som tjänstefel helt enkelt och hur blir det nu när 2 spelare försvinner till JVM.

Är det däremot så att nuvarande trupp redan är för dyr??!! Ja då finns det inte många av våra bra spelare som förlänger med Timrå. Frågan är bara om man har råd att gambla med kvalserie och ev allsvenskt spel.
Ja jag vet att jag gnäller på vad som redan skett men det kan få fruktansvärda konsekvenser som inte bara går att skylla på lågkonjuktur.

Vad kan locka mer åskådare till E-on arena? En bra produkt!!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Analys efter 32 omg
Ice Tea: helt rätt en bra produkt säljer intresse och en framtid
Kommentera

Sv: Analys efter 32 omg
Ice Tea: Tycker nästan det är lite konstigt att inte supporterklubben agerat kraftigare, upp med en banderoll, eller lämna hallen efter 1 period eller nått.
Säger inte det är rätt sätt att gå, men en markering måste tydligen till för att TJ o co skall vakna.

Tycker synd om pyrret mfl som får en säsong av karriären bortkastad.

Detta gör att etblerade spelare avböjer Timrå.

Undra om inte raset började när Kenta Johansson stack.
Kommentera