1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582417 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1100520

Sv: ES dumsnålaste och mest handlingsförlamade klubbledning
Vad gäller hela den här debatten om huruvida adjektiven i trådrubriken är passande epitet på vår klubbledning eller inte, så...är det förmodligen precis så som Jimmy skriver i ett inlägg: det ligger i betraktarens ögon.
Tror man att klubbledningen är inkompetent och handfallen skriker man 'värva/Agera!!!1', tror man att dom gör det som är bäst för Timrå väntar man och hoppas.

Jag tillhör den senare kategorin. Jag utgår från att man dels har järnkoll på de ekonomiska ramarna, och dels att kommunikationen mellan Challe - Linkan - TJ fungerar. Får jag trovärdiga indikationer som pekar på något annat omvärderar jag givetvis situationen.

Ergo, i mina ögon blir kampanjer av typen 'mejla klubbledningen och kräv aktion!' något i stil med att stå med en havererad bil mitt i ödemarken och försöka ringa en bilreperatör medan frugan står bredvid och skriker 'bilen är trasig, den måste repareras!!!'. I öronskärande falsett.

Jag tror nog att det finns bitar i ekonomin som de flesta härinne - jag inkluderad - inte har koll på eller ens skulle orka sätta sig in i om man hade möjlighet. Som jag skrivit ett antal gånger: rent krasst förstår jag inte hur man lyckades få ihop plus/minus med ett sådant lag man hade den förra säsongen. Det var, på pappret, fanimej en helt sanslös trupp.

Sen kan man givetvis skrika 'ligger vi topp 4??' i ansiktet på alla ansvariga om man så vill. Jag vet inte vad man ska tycka om den målsättningen. Jag utgår från att ambitionen funnits, men att det av olika anledningar visade sig bli en naiv önskedröm.
Men hur kan man på förhand veta säkert i den här sporten? Vem kan förklara hur faen det gick till när Luleå plötsligt visade sig vara en seriös utmanare om serietiteln? Och vad säger alla lulingar som använt precis samma tillmälen som vi om sin inkompetenta/handlingsförlamade klubbledning som inte förstod att man borde ha kickat de helt urusla tränar-Rograrna åt fanders redan förra oktober?
Eller Brynäs, som totalt värdelösa förra säsongen var tvungen att spara ännu mer och - till de flesta supportrars raseri - skickade sitt enda offensiva vapen till Ryssland? Få sportchefer har väl någonsin blivit så bespottad av de egna som Sundlöv. Hur fan förklarar man årets uppsving utifrån de givna förutsättningarna 'usel sportchef + ännu lägre spelarbudget' ?

Jag har stora förhoppningar om det här laget. Det finns en jävla potential. Men, givetvis tarvas det förstärkningar. Därom tror jag inte att någon enda individ med timråintresse tvivlar.
Varför det blivit som det blivit, och varför man inte agerat!!1 tidigare kan man givetvis diskutera i oändlighet om. Uppenbarligen.
Men, återigen: gränsen mellan genialitet och dårskap är laservässat tunn i årets serie. Om - jag säger o m - Hedström visat sig få en nytändning och levt upp till 'jag är så jävla revanschsugen'-snacket om gick inför seriestarten, och o m Skogs visat upp det backspel vi alla förväntade oss, om Pärssinens rygg hållt redan från början, så...hade vi kunnat legat topp4 nu.
Det är jag övertygad om.

Men, det som har varit har varit. Nu ligger vi där vi ligger. Tre pinnar från kvalplats, två till slutspel med en match till godo i båda riktningar. Agerandets tid är sannerligen inne. Och gör man de åtgärder som behövs och Timrå därmed skaffar sig ett fast grepp om en slutspelsplats, så...förstår inte jag varför jag skulle ha någon som helst anledning till att dissa vår klubbledning.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: ES dumsnålaste och mest handlingsförlamade klubbledning
Bragd-Birger: Jag tänkte likt dig gardera upp mig lite...

Jag är inte nöjd med handlingskraften i klubbledningen men får jag trovärdiga indikationer som pekar på något annat omvärderar jag givetvis situationen.

Hahaha! ;-)
Kommentera

Sv: ES dumsnålaste och mest handlingsförlamade klubbledning
Bragd-Birger:

Bra skrivet ...men jag får inte alltid ihop trådarna

"Genialitet " är det lika med att inte göra någonting ?

"Ekonomin" om man visade ett plusresultat förra säsongen med den truppen så förstår jag inte att man skulle kunna misslyckas med ett plusresultat även i år ? grundar detta påstående på att en stor del av lönekostnaderna försvunnit och man har en högre omsättning än förra året 1+1=1 öh

Veckans kluring: Om ett företag inte når upp till förväntad resultat hur agerar företagsledningen då ?
Man trimmar organisationen och höjer produktionen eller man "slimmar" produktionen och höjer organisationen.

/Stene
Kommentera

Sv: ES dumsnålaste och mest handlingsförlamade klubbledning
Bragd-Birger: 8 månader (!!!) har vi väntat på en klasscenter...

Vi har inte stärkt upp backsidan på hela säsongen, trots att alla någorlunda hockeykunniga sett att det är stora brister där - mer än halva serien har gått...

Man 'pissar' på oss supportrar genom att INTE gå ut och revidera målsättningen om topp 4...

Pratade TJ ärligt kring årskorts- och reklamförsäljningen, eller ljög han sponsorer och oss supportrar rakt i ansiktet?


Om du med denna situation inte förstår hur man kan dissa klubbledningen så säger det mer om dig än oss övriga...
Kommentera


Sv: ES dumsnålaste och mest handlingsförlamade klubbledning
Bragd-Birger: Tjoflöjt, DEN satt som en smäck!
Kommentera