1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581934 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1103108

Sv: Skellefteå - Timrå IK 2008-12-26
mikenomad: Haha, jo denhäringa Bunsta Petter var snäppet värre än cykelreparatörerna vi har idag som kallas för doktorer. Kanske så hade t o m Styfen varit spelklar efter redan en månad om Bunsta Petter hade levat och kontaktats.

Hela Timrå IK:s stab kanske skulle behöva läsa om denna Bunsta Petter och om hans metoder. Jag saknar en riktig kuckelgubbe inom organisationen.

"Huset var vedeldat. Det fanns fem kakelugnar och två vedspisar i huset. Det fans ett väntrum på nedre plan med ett mottagningsrum innanför dit patienterna fick komma.

Petter hade en städerska, som hette Ester Johansson, Hon var hushållerska hos Borlings, ”en annan bonde i byn”. Hon kom och städade en gång i veckan på mottagningsrummet och i väntrummet. Petter var mycket noggrann. Hans motto var, ”var sak har sin plats”. Detta kom igen överallt i hans verk, både i jordbruket och i hans läkargärning.

Petter förde bok om allt rörande patienterna, namn, ålder och adress. Vilka mediciner som han hade rekommenderat. Han skrev på stora ark i ett rutsystem. Han skrev smått så att många skulle få plats på samma ark. Han var noggrann för att han skulle vara garderad ifall han vart anmäld av någon.

Då skulle han kunna bevisa vad han hade givit för recept.
En gång var det nära att han skulle bli anmäld, det var doktor Skärgård, en legitimerad läkare på orten, som frågade anhöriga efter en avliden patient som hade varit hos P.A och vad han hade varit där för. Men allt var i sin ordning.

Han hade fått ordinerat en tesked ”karlsbader- salt”, som är ett medel mot gaser i magen, och det hade inget med hans död att göra. Doktor Skärgård hade inte något gott öga till Petter, han tyckte att han tog hans patienter. Denna episod har pappa fått berättad av anhöriga till den avlidne och det vart inget av det, sade hans dotter. (Svea 2006-05-24)."

Här kan ni läsa fortsättningen om Bunsta Petter, för nu ska jag ut och svira, fira vinsten och att vi gick förbi MoDo i tabellen:

www.familjeliv.se/Bloggar-7-6/b19141.html?change_background=4
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Skellefteå - Timrå IK 2008-12-26
Johnny Hazard:

I dag är vi glada och backen vi har duger, i morgon när huvudet värker vill vi ha bättre backar igen.

God fortsättning.
Kommentera

Sv: Skellefteå - Timrå IK 2008-12-26
Johnny Hazard: Åfan...kom Skärgårdsdoktorn från Njurunda. Tänk va, det är idel storheter som har sina rötter sprungna ur Njurundas bördiga mylla....:-)
Kommentera