1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581723 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1106632

Sv: Agera i stället för att reagera
Laken: Sluta romantisera Nubben. Bara för att det går dåligt nu behöver det inte betyda att han var huvudansvarig för tidigare framgångar. Majoriteten av det här lagbygget samt tränarposten ligger ju för fan just Nubben bakom. "Det blir bra det här" flinade Nubben när han hade kickat Kenta och skrivit på med Challe. Jo, det blev ju jävligt bra din jävla förrädare! Flerårskontrakt för storheter som RJ, Lotvonen, Skogs mm. Vem fan har fixat de kontrakten? Och tror du dessa spelare är billiga?

Vissa säger att Nubben gjorde helt rätt som drog eftersom TJ är snål och bla bla. Rena spekulationer (om inte - kom med fakta!). Vad som däremot ÄR Fakta: Nubben ritade på för Frölunda mitt under rådande säsong och kontraktsförhandlingar och med stor inblick i hela Timrås organisation kunde han sedan sno lagets viktigaste spelare. Ett svek som saknar motstycke i klubbens historia.

Sedan att man fick hjärnsläpp och utförde världshistoriens mest pinsamma "headhunting" i somras efter en ny sportchef ska fan inte Nubben få retroaktiv cred för.

Linkan är en okvalificerad nolla som förtjänar att gå direkt. Han har absolut ingenting att göra på den här nivån. Och Dream team, du som tror att Linkan gör ett så bra jobb att ingen annan här skulle klara av det, tror du det är svårt att lära sig hur hockeykontrakt utformas? Tror du det är nånting som ingen med en vettig ekonomiutbildning skulle klara? Tycker du Linkan har visat prov på särdeles gott scoutingöga och blick för lagbygge som gör att han är så exceptionellt lyckad att han automatiskt är bättre än pålästa hobbytyckare? Eller är Linkan the man på grund av sina grymma kontakter? Nästa gång föreslår jag helt seriöst att Timrå går ut med en annons till AMS istället. Med tanke på den lön, prestige mm som ett sportchefsyrke innebär är det högst troligt att det skulle locka betydligt mer kvalificerat folk till uppgiften. Dessutom slipper man skämma ut sig med att få nej av alla möjliga. Men hur vet man vem som blir en lyckad sportchef eller inte? Kanske nån undrar - tja, är det fråga om ett lotteri finns det väl än mindre anledning att välja nån nolla från Sundsvall hockey, eller hur?

Under lagbygget i somras sköt man sig själv ordentligt i foten och visade prov extremt kort närminne - trots extrema problem med skador tidigare säsonger skulle årets trupp bestämt tunnas ut ytterligare.

Ny tränare och ny sportchef snarast! Först då kommer det att vända på allvar!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Agera i stället för att reagera

RocknRolf2: Man må tycka vad man vill om Nubben. Det finns två sidor av ett mynt. För en del är han en förrädare, av andra sågs/anses han som en av Sveriges i särklass skickligaste sportchefer. Jag ligger någonstans mittemellan dessa begrepp då jag inte vet vad som igentligen hände och därmed inte kan lägga någon skuld hos vare sig föreningen eller Kent Norberg. Lite "sila mygg och svälja kameler".

Är du inte väl hård då du anklagar Nubben för förrädare då han kontrakterade t.ex. Skogs? Han ansågs som en av de bästa backarna i elitserien föregående säsong? Dessutom så skrek supportrarna om långa kontrakt för att få kontinuitet i lagbygget. Så här i efterhand tycker jag att Skogs underskrift var en bra underskrift (även om hans insats inte varit optimal). Den enda spelare som Nubben inte hade kontrakterat var väl i princip Hahl. Varför kan man fråga sig. Jag vet inte även om jag har mina teorier. Men Nubben skötte sina åtaganden till "the bitter end", att slutet sedan blev plötsligt är också en av orsakerna till att en del småsaker lämnades ogjord.
Jag är rätt neutral när det gäller Nubben. Det enda jag reagerar på är att han borde lämna Timrå IK i fred ett tag, inte minst för att lugna uppretade supportrar. Men nu är han och försöker plocka fler spelare från Timrås organisation. När nyheten om att MPS var klar för Frölunda kom upp, då förnekade Nubben å det grövsta. När nyheten lagt sig och fler tidningar uppmärksammat nyheten dagen efter så är VF helt plötsligt intresserad och det visar sig att Frölunda har uppvaktat MPS under en tid. Idag läser man i tidningen att Kallio (den spelare som kanske gjort mest i VF under senare år) väntar på ett besked huruvida man tänker inför kommande lagbygge. På den funderingen lämnar Nubben följande svar, typ: "ja, jag lovar att kolla upp det så fort jag kan". Fantastiskt svar!

Vidare så är det Thomas Johansson som anställt Linkan och Carlsson. Så här ett gäng månader senare kan man konstatera att det var ett rejäljt hjärnsläpp av Johansson. Han går ut i tidningen och förklarar att anledningen att inte Linkan/Robban syns eller hörs är för att de ska få arbetsro i deras nytillträdda jobb. Vad stod det igentligen i deras arbetsbeskrivning? En sportchef har det kanske mest utsatta jobbet i en elitförening och Mr Johansson vill skapa arbetsro åt våra båda? Vad innebär det? Att de inte är mogen denna uppgift eller är det andra orsaker? Att anställa en eller flera sportchefer för en verksamhet som omsätter i runda slängar 100 miljoner med vetskapen om att de inte är utvecklad och mogen uppgiften, det är tjänstefel! Här får Johansson sig en rejäl slänga av sleven, av mig!
Du RR2 skräder inte med orden. Du påstår att Linkan är en okvalificerad nolla. Okej. Men rikta inte din ondhet mot honom utan kasta bajs på den, eller de personer som anställt den enligt dig, okvalificerade nolla. Jag tycker du tar till för hårda ordalag.

Kortsiktigt är det säkert så, som du mycket riktigt påpekar. Ett tränarbyte skulle antagligen ge effekt. Men problemen i föreningen är mycket djupare än så. Själv förordar jag att vi fortsätter serien som den ser ut nu, vi skiter i dyra nyförvärv, vi struntar i att sparka tränare/sportchefer eller vad det månne vara. Sedan förlitar vi oss på turen. Inget kommer att bli annorlunda med kostsamma förändringar, det skulle gjorts tidigare i så fall. Sedan, till nästa år, börjar vi om, från grunden. Det ska vara en ära att spela i Timrå IK, det ska kännas varje gång man drar på sig matchstället. Det ska vara krig i 60 minuter. Timrå IK skulle kunna halvera sin spelarbudget om man fann spelare med rätt inställning.

Men då krävs det förändringar i organiationen.

Kommentera

Sv: Agera i stället för att reagera
RocknRolf2: Du är fantastisk måste jag säga. På många sätt. Men du är inte min idol, det är inte det jag menar alltså. Men alla kan inte gilla alla, inget fel i det.
Kommentera

Sv: Agera i stället för att reagera
RocknRolf2: En sportchef måste ha ett brett kontaktnät att arbeta med. Det kan innehålla f.d spelare, tränare, agenter, andra sportchefer. Det finns en hel drös med sportchefer i ES som för oss är okända men som lokalt har anknytning till respektive klubb. Skellefteå fick snabbt omstrukturera sin sportorganisation när Peo Larsson försvannn till Malmö. Man löste det genom att tillsätta en arbetsgrupp bestående av en ny sportchef samt folk i organisationen som ex vis ass.trän Mats Lindgren som har NHL meriter och ett bra kontaktnät i nordamerika för att nämna ett exempel. i den gruppen har man tydliga roller, vem som scoutar allsvenskan, juniorhockeyn m.m.

Jag vet inte och det tror jag inte du gör heller hur Timrås sportorganisation fungerar i dagsläget men jag vet att Nubbens goda rykte kan han tacka Juha Hautamaa och Timo Peltomaa för. Det var grunden eller starten för hans väl utbredda kontaktnät speciellt i Finland vilket ledde till Timrås framgångar fram till i dag. Gunnar Svensson halkade in i det nätverket tack vare Z:a bl a.

Man ska nog tänka sig för innan man kallar nån för okvalificerad nolla när man inte vet hur det egentligen ligger till. Att lära sig kontraktsformuleringar är väl ingen match frågan är ju bara vilken summa som får stå på kontraktet.

Vad man kan misstänka är att Nubbens värvningar av Hahl, Pärssinen, Jonte, Manderville, Pyörälä, Tenkrat, Hynning mf l kanske blev en lite för dyr affär för Timrå och det ser vi konsekvenserna av nu. Månadslöner och framför allt sign on bonusar kostar. Jag tror att ex vis Pyöräläs sign on bonus var ca 40 -60 000 euro.

Nog hade man velat haft ett mer etablerat namn på sportchef än Linkan för han var ju typ siste man att bli tillfrågad...

Betalar man bra så får man bra spelare oavsett vad sportchefen heter.

Kanske dags att börja utnyttja Koskinen, Jindrich och Manderville för scouting.

Agenter med lediga mindre bra spelare hör alltid av sig. Agenter med bra spelare måste man nog kontakta själv tror jag. jag tror och hoppas att det pågår ett arbete med att förlänga samt värva men det vet bara sportorganisationen i Timrå IK.

Lite info från klubben om läget vore ju inte helt fel men inte ens ST och Dagbladet verkar vara intresserade av att fråga!!
Kommentera

Sv: Agera i stället för att reagera
Nu tycker jag det är läge att sluta skriva inlägg om Nubben. Han ingår inte längre i Tik's organisation och är en svikare som inte förtjänar att omnämnas här på HS.
Kommentera

Sv: Agera i stället för att reagera
RocknRolf2: Det är inte ofta jag brukar hålla med i dina negativa skriverier här på HS. Men nu måste jag säga att jag till en viss del håller med dej (främst vad gäller Linkan).

Jag tror nämligen som så många andra att Nubben drog, just pga att han inte kom överens med snål-TJ.

Däremot känns sportchefsposterna som ett skämt - för det första så verkar det ju som om det är TJ som är sportchefen (det är ju nästan bara han som uttalar sej angående nya spelare, kontrakt och petade spelare - i massmedia).

Sedan skulle naturligtvis den nytillsatte sportchefen vara en person med ett brett globalt kontaktnär (gärna en gammal NHL-spelare, med nyss avslutad karriär eller en person som tidigare varit i branschen i ett annat lag, typ Hans Lodin eller liknande).

Nu fick vi istället en sportchef, vars kontaktnät spänner sej från Allsvenskan till Antjärn - typ.


- - Nä, vadå! - Jag är inte bitter :-(
Kommentera

Sv: Agera i stället för att reagera
RocknRolf2:
Så du menar att Nubben skrev kontrakt med Skogs det tycker jag låter lite konstigt att han fortfarnde skrev kontrakt ifjol våras efter han lämnat Timrå
Kommentera

Sv: Agera i stället för att reagera
RocknRolf2: "Och Dream team, du som tror att Linkan gör ett så bra jobb att ingen annan här skulle klara av det, tror du det är svårt att lära sig hur hockeykontrakt utformas? Tror du det är nånting som ingen med en vettig ekonomiutbildning skulle klara?  Tycker du Linkan har visat prov på särdeles gott scoutingöga och blick för lagbygge som gör att han är så exceptionellt lyckad att han automatiskt är bättre än pålästa hobbytyckare?  Eller är Linkan the man på grund av sina grymma kontakter?"

Har tyvärr inget minne att jag påstått detta. Inte någon gång faktiskt. Jag har såvitt jag vet knappt uttalat mig i nuvarande lagbygget alls tror jag. Men motbevisa mig gärna.
Kommentera