1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581612 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1109328

Sv: HV 71 - Timrå IK 2009-01-08
Huge: Det är inte en korrekt bedömning i mina ögon i alla fall. Det är inte en helt korrekt bedömning att döma mål heller. Reglerna är inte anpassade till hur situationerna uppstår, men så är det ju med alla regler i ishockey - och det är ju för att domarna ska få så mycket makt som möjligt och tolka lite hur som helst. I och med att man får tolka reglerna istället för att det fanns en möjlighet att f ö l j a reglerna istället så skyddas domarna om de gör fel.

Men om Tenkrat inte blivit hakad hade han ju haft sin klubba i isen och gjort mål till 99% ändå, och det hamnar i skuggan i såna här lägen tycker jag. Om man ska videogranskning vad gällande om en puck "sparkades" eller "styrdes" in i mål, så kan man i samma veva granska eventuella utvisningssituationer i samband med målet. Men då tas ju mer makt och prestige från domarna bort eftersom de då kan tvingas ändra sitt beslut. Helst av allt vill nog Thomas Andersson att all videogranskning ska bort, då får han själv bestämma allt.

Det låter inte särskilt realistiskt och det håller jag med om, men jag är i ett sånt läge att jag har noll komma noll förtroende för domarna i den här serien. Men givetvis har mitt förtroende också noll komma noll betydelse, det stoppar dock inte mina åsikter om våra domare.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: HV 71 - Timrå IK 2009-01-08
andyo: Säg så här: jag hade inte höjt på ögonbrynen ifall målet blivit godkänt men om man pressar mig på en personlig bedömning så tycker jag att beslutet var korrekt.
Hockey ÄR en bedömningssport och då får man acceptera att domarna ibland gör felbedömningar.
Där har vi mkt att lära från NHL, där domarna respekteras på ett helt annat sätt. Och det tror jag inte enbart beror på att dom sannolikt är skickligare, utan även på en generell inställning hos proffsen att domarna också är yrkesmän och gör så gott dom kan i sitt gebit, liksom spelarna själva.
Skulle vara kul att låta domarna bedöma spelarnas insatser på isen och se hur spelarna reagerar? ;-)

Nu har vi iofs haft en del incidenter med videogranskning men dom är trots allt rätt så sällsynta. Men inget ont som inte har nåt gott med sig, som man brukar säga. Dessa incidenter har nu gjort att debatten kommit upp på bordet på allvar: en central oberoende instans som kollar bilderna samt regeländring så att alla former av spark tillåts.

Intressant är det iaf och generellt sett tycker jag att våra domare ändå håller bra nivå.
Kommentera