1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581612 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1109338

Sv: HV 71 - Timrå IK 2009-01-08
andyo: Säg så här: jag hade inte höjt på ögonbrynen ifall målet blivit godkänt men om man pressar mig på en personlig bedömning så tycker jag att beslutet var korrekt.
Hockey ÄR en bedömningssport och då får man acceptera att domarna ibland gör felbedömningar.
Där har vi mkt att lära från NHL, där domarna respekteras på ett helt annat sätt. Och det tror jag inte enbart beror på att dom sannolikt är skickligare, utan även på en generell inställning hos proffsen att domarna också är yrkesmän och gör så gott dom kan i sitt gebit, liksom spelarna själva.
Skulle vara kul att låta domarna bedöma spelarnas insatser på isen och se hur spelarna reagerar? ;-)

Nu har vi iofs haft en del incidenter med videogranskning men dom är trots allt rätt så sällsynta. Men inget ont som inte har nåt gott med sig, som man brukar säga. Dessa incidenter har nu gjort att debatten kommit upp på bordet på allvar: en central oberoende instans som kollar bilderna samt regeländring så att alla former av spark tillåts.

Intressant är det iaf och generellt sett tycker jag att våra domare ändå håller bra nivå.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: HV 71 - Timrå IK 2009-01-08
Huge: Om det var avsiktligt eller ej spelar ingen roll eftersom man få dirigera in pucken i mål med skridskon.
Kommentera

Sv: HV 71 - Timrå IK 2009-01-08
Huge: Politiskt gjorde dom helt rätt. Det hade varit ett jävla helvete i serien om dom godkänt målet. HV71 hade grävt ner sig i ett skyttevärn och skjutit mot alla resten av säsongen. Nu styrde man upp det. Tyvärr så drabbade det Timrå, tyvärr gynnade det Rögle - det kanske avgör sträckstriden mellan lagen, vad vet jag.

HV71 däremot varken vann eller förlora på det här.

Så fort kommentatorn på PPV sa att pucken kanske tog på skridskon så var jag rätt säker på min sak att målet skulle dömas bort. Då hade jag inte ens sett hur det gick till. Sen när jag såg det så blev jag bara förbannad. Okey om det var ett nytt Abbotmål, men nu vart det bara politiskt av det hela.

Vad beträffande NHL så kan jag inte uttala mig om den ligans domare, har sett alldeles för lite matcher under för kort tidsperiod för det. Men jag är rätt säker på att där har domarna mer tydliga linjer de ska hålla sig innanför. Man har mindre spelrum för tolkningar. Om de inte är så, utan att man har lika stort eller rent av större utrymme för att tolka reglerna likt en katolsk biskop tolkar bibeln - så är NHL:s domare helt klart extremt mycket bättre än Sveriges. Kan inte JimmyH eller någon som ser mycket NHL berätta hur det är.


Om du tycker sveriges domare är bra, så måste jag fråga varför du tycker det. En hakning ena minuten, är inte det nästa. En roughing ena perioden är nada nästa period. 22 utvisningsminuter i en relativt lugn match kan nästa match vara 10min när det är hakningar, slashing etc hela tiden.

Men det är inte det jag är mest irriterad över. Utan det är främst det faktum att när ett lag leder med 2-0 så får det laget mycket svårare att få möjlighet att spela PP än det andra laget. Man behöver inte vara raketforskare för att inse vad det beror på. Det är kompensation rakt av. Man vill att det andra laget ska komma in i matchen igen. Domare som är bäst på detta är våra "proffs". För några säsonger sen drabbades Timrå av detta extremt mycket. Nu är det tvärtom eftersom man oftast är de laget som får två mål i baken istället för att sätta dit två.

Det här vill jag ha bort, men tyvärr så är den här för att stanna.
Kommentera