1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581772 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1124890

Sv: Medlemsmöte 9/2
JimmyH: jo, det är nog bäst att avstå från att skriva kontrakt med personen med struligt förlutet. kunde visserligen gått bra, men om det inte går bra´, så blir det dålig stämning i föreningen.
Har också fått uppfattningen att den som börjat med amfetamin sällan klarar att sluta. en gång alkoholist alltid alkoholist. en gång knarkare alltid knarkare.

naturligtvis finns det exempel på sådana som slutat, men alltför många klarar inte att sluta med missbruket.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Medlemsmöte 9/2
redline: Nåja. "en gång alkoholist, alltid alkoholist"? Det uttalandet sammanfattar väl just precis allt jag syftade på när jag snackade om "snäv värdegrund".

Jag skulle vilja säga att det är en betydande del av missbrukarna som tar sig ur detta, oavsett institutionella behandlingsformer eller ej. Nu är det ju faktiskt så att jag förmodar att Karalahti hade fått professionell hjälp med detta, om problemen fortfarande fanns där.

Min poäng är bara att detta är ett exempel på en sådan värvning som man kanske inte alls har råd att "avstå", som du säger. Tycker inte att man ska förutsätta att han skulle influerat föreningen med dålig stämning, det hade vi tidigare under säsongen och det åtgärdades också på ett mycket bra sätt. Den gången åtgärdades problemet utan att vifta med klausuler, den här gången hade det varit fullt möjligt att skriva in dessa i ett eventuellt kontrakt.

Dessutom, utan att försöka göra detta till någon form av missbruksdebatt, så förväntar jag mig att en professionell idrottare, i allmänhet lever under betydligt mer ordnade och strukturerade former än vad många andra missbrukare gör, något som ändrar förutsättningarna rejält. Jag ser detta som lite av en missad straffspark i öppet mål, förvisso utan att ha all fakta kring "ärendet" Karalahti.
Kommentera

Sv: Medlemsmöte 9/2
Vilka spelare vill spela i Timrå med sänkt lön? Några förslag? Det blir nog några tuffa år framöver.
Det kan också vara som så att spelare som stannar får samma lön i flera år utan sk löneförhöjning. Det kan ju ses som sänkt lön i förhållande till marknaden.

Det måste vara hemskt att behöva leva på 150 000 i månaden i några år?!
Kommentera