1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581250 inlägg · 6216 ämnen

Medlemsmöte 9/2

1125196 · » Till forumet


Sv: Medlemsmöte 9/2
Janken: Ja exakt så :)
Kommentera

Sv: Medlemsmöte 9/2
kryptonit:
Antingen är man allergiker eller inte.
Så länge jag inte äter valnötter så är jag inte nötallergiker. Men när jag äter valnötter... då är jag plötsligt nötallergiker.

:-)
Kommentera

Sv: Medlemsmöte 9/2
Frella: Naturligtvis skulle föreningen ha ett visst ansvar men jag ser inte varför detta skulle sträcka sig mycket längre än vad den gör hos andra arbetsgivare, på andra arbetsplatser i landet.
Kommentera

Sv: Medlemsmöte 9/2
Yellowcard: Ja de ha du absolut rätt i. De där är ju gammal hund-föda nu!
Kommentera

Sv: Medlemsmöte 9/2
kryptonit: Äh skit samma, han är ju ändå inte aktuell någe mer, nu får han bli någon annans "problem" istället så glömmer vi han=)
Kommentera

Sv: Medlemsmöte 9/2
Oj då kanske i fel tråd.
Kommentera

Sv: Medlemsmöte 9/2
redline: Hur kan man kalla sej nykter alkoholist? Man kan ju rimligtvis inte vara båda delarna samtidigt, ja menar SÅ LÄNGE MAN ÄR NYKTER ÄR DE JU OMÖJLIGT ATT BLI ALKOHOLIST, däremot är vi alla födda nyktra varav man kanske kunde vända på steken å kalla sej "alkoholiserad nykterist" under en sämre period i livet i stället.
De finns ju tester att tillgå vilka ALLA spelare kunde göra på regelbunden basis så är sånna här problem ur världen. Då får alla samma möjligheter och rättigheter. För mej är de inte var man kommer ifrån som räknas utan åt vilket håll man GÅR
Kommentera

Sv: Medlemsmöte 9/2
Olle: Plockar man in en fd missbrukare i någon form så tycker jag nog man får ta sitt ansvar hela vägen. Även om det är proffs vi snackar om som har betalt för att underhålla så ska man ta sitt ansvar som arbetsgivare och erbjuda hjälp för den som ramlar ner i ett återfall enligt mitt synsätt.
Kommentera

Sv: Medlemsmöte 9/2
redline: Menar bara att det inte skulle vara någon katastrof om det gick fel, det är ju bara att skicka iväg honom igen.

Tycker bara att det förefaller vara en missad straffspark, nu kan det ju faktiskt finnas andra orsaker till att man väljer att inte satsa på honom. Att inte kontraktera honom på enbart ideologisk basis anser jag är korkat, att gå miste om att förstärka backsidan i ett läge där nuvarande uppställning har uppenbara brister och när framtiden tycks dyster, är snudd på tjänstefel.
Kommentera

Sv: Medlemsmöte 9/2
Olle: hm ligger kanske en del i vad du skriver. Kanske måste man chansa?
det skulle kunna gå bra.

förresten var det en av mina bästa vänner som haft stora alkoholproblem och numera kallar sig en "nykter alkoholist" som sa till mig: "en gång alkoholist, alltid alkoholist"

Jag har inte heller alla fakta i ärendet" Karalahti. man kan väl inte skriva att det är en missad straffspark i öppet mål om man inte har alla fakta.
Kommentera

Sv: Medlemsmöte 9/2
redline: Nåja. "en gång alkoholist, alltid alkoholist"? Det uttalandet sammanfattar väl just precis allt jag syftade på när jag snackade om "snäv värdegrund".

Jag skulle vilja säga att det är en betydande del av missbrukarna som tar sig ur detta, oavsett institutionella behandlingsformer eller ej. Nu är det ju faktiskt så att jag förmodar att Karalahti hade fått professionell hjälp med detta, om problemen fortfarande fanns där.

Min poäng är bara att detta är ett exempel på en sådan värvning som man kanske inte alls har råd att "avstå", som du säger. Tycker inte att man ska förutsätta att han skulle influerat föreningen med dålig stämning, det hade vi tidigare under säsongen och det åtgärdades också på ett mycket bra sätt. Den gången åtgärdades problemet utan att vifta med klausuler, den här gången hade det varit fullt möjligt att skriva in dessa i ett eventuellt kontrakt.

Dessutom, utan att försöka göra detta till någon form av missbruksdebatt, så förväntar jag mig att en professionell idrottare, i allmänhet lever under betydligt mer ordnade och strukturerade former än vad många andra missbrukare gör, något som ändrar förutsättningarna rejält. Jag ser detta som lite av en missad straffspark i öppet mål, förvisso utan att ha all fakta kring "ärendet" Karalahti.
Kommentera

Sv: Medlemsmöte 9/2
Hahl Bundy: Dom kan få byta lön med mig en månad, så får vi se om dom fortfarande är missnöjd med sin lön. :)
Kommentera

Sv: Medlemsmöte 9/2
Frella: Tycker vi, ja! Som vänder på varenda krona :)
Kommentera

Sv: Medlemsmöte 9/2
Maggan: Dom kanske måste dra ner på onödiga utgifter? Som Pizza o ute mat? :)
Kommentera

Sv: Medlemsmöte 9/2
Hahl Bundy: Var det inte någon i MIF nyss som sa att han måste ha mat att ställa på bordet som en anledning till flytten. Någon liknande anledning gav väl Hadelöv också för något år sedan då löneutbetalningarna stoppades(?). Tjänar man 80-200k i månaden borde det väl iaf finnas några kr undanstoppade kan man tycka.
Kommentera

Sv: Medlemsmöte 9/2
Hahl Bundy: Ja usch... hur ska dom kunna överleva. ;P
Kommentera

Sv: Medlemsmöte 9/2
Jag kan rätta mig själv litegrann, 80 000 i månaden är nog så hemskt!
Kommentera

Sv: Medlemsmöte 9/2
Vilka spelare vill spela i Timrå med sänkt lön? Några förslag? Det blir nog några tuffa år framöver.
Det kan också vara som så att spelare som stannar får samma lön i flera år utan sk löneförhöjning. Det kan ju ses som sänkt lön i förhållande till marknaden.

Det måste vara hemskt att behöva leva på 150 000 i månaden i några år?!
Kommentera

Sv: Medlemsmöte 9/2
JimmyH: jo, det är nog bäst att avstå från att skriva kontrakt med personen med struligt förlutet. kunde visserligen gått bra, men om det inte går bra´, så blir det dålig stämning i föreningen.
Har också fått uppfattningen att den som börjat med amfetamin sällan klarar att sluta. en gång alkoholist alltid alkoholist. en gång knarkare alltid knarkare.

naturligtvis finns det exempel på sådana som slutat, men alltför många klarar inte att sluta med missbruket.
Kommentera

Sv: Medlemsmöte 9/2
El Maco: :-)
Kommentera

Sv: Medlemsmöte 9/2
KniveN: Tack för informationen.
Kommentera

Sv: Medlemsmöte 9/2
El Maco och Olle: Räntorna är rätt låga nu igen bara så att ni vet.
Kommentera

Sv: Medlemsmöte 9/2
Olle: "Jimmy skrev något om snäv värdegrund när han kommenterade en sponsors ifrågasättande av denna potentiella värvning, gäller samma sak för TJ?"

Nu svarade TJ som representant för Timrå IK, så frågan torde vara: Gäller samma för Timrå IK?

Svar: Både ja och nej. Ja om det enbart var för hans struliga förflutna. Nej, om det var av andra eller fler anledningar. Jag eller någon annan frågade aldrig varför.
Kommentera

Sv: Medlemsmöte 9/2
T T: Men åh, vad drygt! Jag som ville läsa. Hatar att jag missade mötet!
Kommentera

Sv: Medlemsmöte 9/2
Olle: Jag förstår hur du tänker, men de rika har väl alltid möjlighet att bjuda över oavsett konjunktur. Som väl är så har de bara ett begränsat antal platser att besätta de också.

Som TJ sa: Några kommer att gå, några kommer in. Vi kommer att ha en bra trupp nästa säsong också.
Kommentera

Sv: Medlemsmöte 9/2
Heleniz: ST ligger nere. Det måste vara all trafik till bloggen. :)
Kommentera

Sv: Medlemsmöte 9/2
T T: Det är en detalj som jag inte riktigt får att stämma i huvudet. Om nu alla dessa spelare kräver för höga löner och dom flesta lagen lider i lågkonjukturen, borde inte dagens "rika" klubbar fortfarande ha ett bättre utgångsläge när det gäller att skriva nya kontrakt? Dvs. om man bortser från de lag som nu har höga lån på sina arenor och således kommer att drabbas extra hårt.

Jag har bara svårt att känna lugnet med alla dessa utgående kontrakt, visst alla dessa spelare kanske inte försvinner men att ha dessa utanför truppen extra länge nästa säsong, för samtliga klubbar att buda på, det känns inte tryggt alls. Dvs. för att man är kylig och kallt räknar med att deras agenter kommer att förklara för dem att dom kan glömma sina lönekrav.

Jag menar, om nu inte bagarn får 150k i månaden hos Timrå så finns det väl inget som hindrar HV från att plocka honom för 120k, två månader innan han annars skriver på för Timrå för 100k?
Kommentera

Sv: Medlemsmöte 9/2
Någon mer än jag som inte kommer åt st.nu eller Jimmys blogg?
Kommentera

Sv: Medlemsmöte 9/2
El Maco: Ingen har ju missat lågkonjukturen men ändå, spelare som Wandell, bagarn, Lehtonen ska ju spela någonstans, i NHL lär dom ju inte hamna. Om nu Timrå skulle tappa dom spelare jag tidigare nämnde så är det ju extrem spetskompetens som försvinner, med vilka namn ska man ersätta dessa? Jag har ingen superkoll på det ekonomiska läget i alla klubbar men något säger mig att det finns en risk för att vissa lag kommer att sitta på riktiga sjärntrupper medan lag som nu harvar i de lägre regionerna kommer ha allsvenska lag.

Jag är lite skeptisk till hur hårt den här lågkonjukturen kommer att slå och hur överfull marknaden kommer att vara på sjärnspelare som står utan kontrakt. Det vore ju kalas om detta slog in, det skulle ju innebära att timrås läge inte alls är så utsatt men det känns samtidigt lite som en utopi.
Kommentera

Sv: Medlemsmöte 9/2
Olle: TJ nämnde Crippe som exempel. Det är nog ingen tvekan om att Skellefteå vill förlänga men ändå står det still. Hans agent får komma tillbaka med ett lägre bud helt enkelt.
Kommentera

Sv: Medlemsmöte 9/2
Olle: Det är väl synnerligen väntat att Timrås budget krymper. Det kommer den att göra för i princip alla elitserielag och sannolikt för de flesta professionella lag i hela västvärlden. Merparten av Sveriges företag tittar på var de kan spara en slant och idrottssponsring kan vara ett lätt område att titta på. Det blir tuffare. Färjestad har tappat 600 åskådare i snitt och jag tror inte ens LHC:s och HV:s långa uppgång år efter år får svårt att fortsätta. Är väl relativt "unga" elitserielag som Skellefteå och Rögle och kanske återupplivade Luleå som kan få små lyft även nästa år men alla de tre ska vara bakom oss idag ekonomiskt.

I det här läget är det bra att inte ha jättelån på arenan. Det här som föreningen byggt för från början typ...

Ett exempel från världen utanför elitserien är MLB där försäsongen drar igång om en vecka och nästan hundra free agents står utan kontrakt. Många av de ännu kontraktlösa är bland de bästa spelarna som finns men de får inte kontrakt på den nivån de vill ha och har inte anpassat kraven ännu.
Kommentera

Sv: Medlemsmöte 9/2
Det skulle vara lite intressant att veta varför TJ, angående Karalahti, säger: "han är inget för oss". Jimmy skrev något om snäv värdegrund när han kommenterade en sponsors ifrågasättande av denna potentiella värvning, gäller samma sak för TJ?

Om spelarbudgeten nu skall stramas åt, en tanke jag finner väldigt skrämmande med tanke på konkurrerande lags trupper och budget, borde inte Karalahti vara ett potentiellt guldkorn eller åtminstone den typen av "wildcard" som man kanske bör chansa med, eftersom han möjligtvis skulle kunna tänka sig att skriva på för en billigare penning?

Om spelare som Pyörälä, Hynning, Wandell, Lehtonen och bagarn lämnar inför nästa säsong, samtidigt som vi skall strama åt lönerna, så vågar jag knappt fundera kring vilka spelare som är tänkta att ersätta ovanstående och hur föreningens framtida mål kommer att se ut. Det känns som att top 4 blir allt mer orealistiskt...
Kommentera

Sv: Medlemsmöte 9/2
Yellowcard: självfallet vill jag inte ha hit en spelare som svartar ner...
de tidigare inlägget var mer lite humor menat..
Kommentera

Sv: Medlemsmöte 9/2
TikRikard: Du gillar inte att Timrå säger nej pga. den anledningen? Eller du gillar inte att en spelare möjligtvis kan svärta ner föreningen? Im confused=P
Kommentera

Sv: Medlemsmöte 9/2
Yellowcard: jo de med...
sånt gillar ja mig banne mig inte...
Kommentera

Sv: Medlemsmöte 9/2
TikRikard: Nej pga. den enkla anledningen att han möjligtvis kan svärta ner föreningen?
Kommentera

Sv: Medlemsmöte 9/2
Yellowcardär juh bra:)
då får alagarna fortsätta ha sina grejor i fred
Kommentera

Sv: Medlemsmöte 9/2
TikRikard: Jag som precis hade gjort mig van vid tanken "ok då för fan.. ta hit han då!"
Kommentera

Sv: Medlemsmöte 9/2
TikRikard: Varför inte?
Kommentera

Sv: Medlemsmöte 9/2
Yellowcard: jo exakt:)
Kommentera

Sv: Medlemsmöte 9/2
TikRikard: Karalahti!?
Kommentera

Sv: Medlemsmöte 9/2
Yellowcard: ingen amfifinne kommer iallefal:)
Kommentera

Sv: Medlemsmöte 9/2
TikRikard: Har TJ satt munkavel på er allihopa eller? Vräk ur dig alla positva nyheter nu!
Kommentera

Sv: Medlemsmöte 9/2
TikRikard: kom igen då ..... INFO
Kommentera

Sv: Medlemsmöte 9/2
Jag var där:)
och fikat var såklart som alltid de bästa:)
Kommentera

Sv: Medlemsmöte 9/2
Blizzard: Haha låter som WOW eller CS där=)
Kommentera

Sv: Medlemsmöte 9/2
Andersson: Ja, kanske det. Eller att någon gör en liten blogg här på HS iaf. Hade jättegärna velat gå på mötet.
Kommentera

Sv: Medlemsmöte 9/2
RocknRolf2: Nu har du fel igen. Timrå vann med 9-1 mot Arboga hemma. Det var Grums vi bortavann med 10-2 emot i Billerudhallen.
Kommentera

Sv: Medlemsmöte 9/2
Heleniz: hehe ;-) Jag sov ca 24 timmar för några år sedan detta var dock efter ett långt LAN =P blev skapligt dagvild när jag vakna!"
Kommentera

Sv: Medlemsmöte 9/2
Andersson: Jag förstår ditt syfte och vad du menade. Men nu var det ju "bara" ett medlemsmöte.
Kommentera

1125196 · »