1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581771 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1124864

Sv: Medlemsmöte 9/2
Olle: Det är väl synnerligen väntat att Timrås budget krymper. Det kommer den att göra för i princip alla elitserielag och sannolikt för de flesta professionella lag i hela västvärlden. Merparten av Sveriges företag tittar på var de kan spara en slant och idrottssponsring kan vara ett lätt område att titta på. Det blir tuffare. Färjestad har tappat 600 åskådare i snitt och jag tror inte ens LHC:s och HV:s långa uppgång år efter år får svårt att fortsätta. Är väl relativt "unga" elitserielag som Skellefteå och Rögle och kanske återupplivade Luleå som kan få små lyft även nästa år men alla de tre ska vara bakom oss idag ekonomiskt.

I det här läget är det bra att inte ha jättelån på arenan. Det här som föreningen byggt för från början typ...

Ett exempel från världen utanför elitserien är MLB där försäsongen drar igång om en vecka och nästan hundra free agents står utan kontrakt. Många av de ännu kontraktlösa är bland de bästa spelarna som finns men de får inte kontrakt på den nivån de vill ha och har inte anpassat kraven ännu.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Medlemsmöte 9/2
El Maco och Olle: Räntorna är rätt låga nu igen bara så att ni vet.
Kommentera

Sv: Medlemsmöte 9/2
El Maco: Ingen har ju missat lågkonjukturen men ändå, spelare som Wandell, bagarn, Lehtonen ska ju spela någonstans, i NHL lär dom ju inte hamna. Om nu Timrå skulle tappa dom spelare jag tidigare nämnde så är det ju extrem spetskompetens som försvinner, med vilka namn ska man ersätta dessa? Jag har ingen superkoll på det ekonomiska läget i alla klubbar men något säger mig att det finns en risk för att vissa lag kommer att sitta på riktiga sjärntrupper medan lag som nu harvar i de lägre regionerna kommer ha allsvenska lag.

Jag är lite skeptisk till hur hårt den här lågkonjukturen kommer att slå och hur överfull marknaden kommer att vara på sjärnspelare som står utan kontrakt. Det vore ju kalas om detta slog in, det skulle ju innebära att timrås läge inte alls är så utsatt men det känns samtidigt lite som en utopi.
Kommentera