1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581778 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1134327

Sv: Kvartsfinal 1

Johnny Hazard: Mycket står och faller med det defensiva spelet. Där har vi ibland enorma problem medan vi ibland spelar riktigt bra. Backar som borde vara klara för kvarten är Sebbe, Lehtonen, Moe, Jonsson, Styf men sedan blir det knepigare. Personligen ser jag att Dennis får fortsatt förtroende och tar sjätte backplatsen. Resten av platserna är en öppen historia. Det jag däremot insett efter att sista grundeseriematchen är spelad är att Skogs bör lösas från sitt kontrakt och prova lyckan någon annanstans. Han är riktigt, riktigt i obalans och är inte bra för det här laget. Lotvonen måste visa mer (men kan han det?).

Även om man inte ska dra alltför stora växlar efter kvällens betydelselösa match så oroar ändå att våra tongivande spelare inte presterat på slutet. Det är väl igentligen ingen i laget som höjt sig på slutet, som gjort en bra match rakt igenom? Jag tänker på spelare som Lehtonen, Pyörälä, Tenkrat, Wandell, Bagarn eller MPS. Dessa spelare ser trötta ut och får inte ut max av sin kapacitet.

Jag ska väl inte måla f-n på väggen men jag känner en oro inför kvartsfinalen. Det gäller för Challe att samla truppen och knyta ihop säcken igen. Att få laget att återigen känna att varje match är på liv och död, att varje match kan vara den sista. Förmår laget att spela som före LG så kan vi ha en liten chans att spela semifinal. Och det vore väl f-n om inte alla spelare verkligen gav sitt yttersta då serielunken är över och vi går in i ett slutspel.
Spelare som kommer bli oerhört nyttig och som jag saknade ikväll är Sonnenberg. Ikväll märktes hur mycket en sån spelare betyder. Inte bara för andra spelare utan också vid tekningar och boxplay. Den killen är det bästa som hänt Timrå under året som gått.

Till sist: Målvaktsfrågan. Jag är fortfarande av den uppfattningen att Backlund ska få förtroendet. Att Åkerlund ska kliva in i kväll och tokdominera kanske är att önska för mycket. Han gjorde en okej match och räddade några puckar som faktiskt hade kunnat blivit mål. Men första målet får han ta på sig och kanske hade han kunnat ta någon puck till. Kombatanten i Luleås mål imponerade mer på mig, Modig gjorde verkligen en bra match.

Publiksiffran bör väl ha varit någonstans 5000, det var många tomma platser. Det måste finnas något sätt att fylla dessa tomma stolar som företagen väljer att inte utnyttja. Känns jättetrist att se alla dessa tomma stolar då man vet att dessa gladeligen skulle kunna fyllas med lite vilja.

Kommentera