1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581308 inlägg · 6216 ämnen

Kvartsfinal 1

1135419 · » Till forumet


Sv: Kvartsfinal 1

Laken:
Med tanke på Vefäss taskiga facit mot Luleå i år förvånade det mig bigtime att man inte valde oss istället.

MAn kan ju lura på hur mycket det spelade in att Nubben just kommer från ett sportchefsjobb i Timrå. En hel del skulle jag tro. Mer än vad han någonsin kommer att erkänna utan försvarliga mängder dryckjom innanför västen.

Man kan ju inte ens skylla på avståndet hellre då det är ytteliggare 60 mil upp till Lulä. Trots att dom åker SAAB 2000 i stället för med det fashionabla bussbolaget TS 2000 ;)

Kommentera

Sv: Kvartsfinal 1

Saker att tänka på.

HV71 är bäst i PP, nått för kungen av idiotutvisningar (Robin Jonsson) att tänka på.

HV's förstalina måste neutraliseras bigtime.

Stefan Liv måste störas i varje byte.

Kommentera

Sv: Kvartsfinal 1
Per HApps: Vad?
Kommentera

Sv: Kvartsfinal 1

Yellowcard

Men va fan gere nu

Kommentera

Sv: Kvartsfinal 1

Fan, skall man måsta tälta utan Entre Sundsvall i natt om man skall vara säker på biljett till på torsdag,:)))

Kommentera

Sv: Kvartsfinal 1

73Sjöbba

Det kan jag bjuda på , alla dar i veckan! :))

Kommentera

Sv: Kvartsfinal 1

Tänk att fokusera mer på att Modo missade slutspelet än att vi skall möta HV71 på torsdag, konstigt.

Kommentera

Sv: Kvartsfinal 1
St raggar läsare
Kommentera

Sv: Kvartsfinal 1

Ambroo: Jag är dessvärre helt inne på din linje broder, men hoppas att grabbarna kan skrälla =).

Men det som gör att jag ställer mig frågande till det hela är att vi har en alldeles åt helvete på tok för låg lägstanivå i dagsläget. I våra bästa stunder är vi omutliga. Men dessvärre har dessa stunder varit alltför sällsynta denna säsong mestadels lyst med sin frånvaro. Laget känns bekvämt är min känsla. Man gör absolut inte mer än vad som krävs. Ta bara avslutningen på serien. Det saknar motstycke hur uselt vi spelar av matcherna mot Södertälje, Frölunda, Brynäs och Luleå. Man måste kunna kräva en viss form utav standard även om matcherna är av akademisk betydelse för utgången av sluttabellen. Det finns ingen geist, ingen glöd, absolut null och nada när puckarna släpps. Man är inte på tårna och står på hälarna mest hela tiden. Det är ofattbart att vi inte kan skaka av Södertälje som skall spela i Kvalserien och det är ännu mera ofattbart att vi släpper upp både Frölunda och Luleå till 0-3 på hemmais. Det finns inte på min agenda.

För den som inbillar sig att det bara är att trycka på en knapp nu när slutspelet tar vid är väldigt blåögd och naiv. För det första har vi som du mkt riktigt påpekar ingen matchvinnarmålvakt över en serie på 7 matcher. Backe kan säkert stänga igen i någon enstaka match men han är alldeles labil i dagsläget för att kunna stänga igen i en hel matchserie. Åkerlund lär knappast stå speciellt mkt om ens någonting alls med tanke på att han är ganska ringrostig efter sin skadefrånvaro. Jo jag vet att han vaktat Sundsvalls kasse. Men det är viss skillnad på Allsvenskan och Elitserien.

Vi har inget djup i backlinjen och är alldeles på tok för beroende utav Styf, Lehtonen och Moe  samt i viss mån Sebbe Erixon. Går någon av dessa sönder helt insjuknar är vi fetrökta.

Pyörälä, Pärssinen, Tenkrat och Bagarn måste ge 110% kväll efter kväll efter kväll. Det får inte vekna en millimeter för då dör hela laget.

Vi är för beroende utav ett fåtal individer och det skall inte räcka till för ett avancemang, För första gången någonsin är jag pessimistisk inför ett slutspelet. Har en konstig känsla i kroppen.

Men du kan hoppa upp och sätta dig på att jag skulle bli tokglad ifall mina prognoser visade sig vara dyngfel.

Let the game begin!

Kommentera

Sv: Kvartsfinal 1
tobbe_d: Lär komma en anmälan från mig.. Förutsatt att de inte blir Hv och att jag har pengar ;P
Kommentera

Sv: Kvartsfinal 1
Så här ser jag på saken:

VILL INTE MÖTA!
Färjestad
HV71

VILL MÖTA!
Frölunda
Linköping
Kommentera

Sv: Kvartsfinal 1
Komigen och anmäl dig till lördagens match(kvart 2)

I nu lägen är det 11 st anmälda, priser och tider kommer vi med under
måndag eller tisdag!

Anmälan görs som vanligt på tikare.se eller via telefon på
070 360 79 71
Kommentera

Sv: Kvartsfinal 1
Per HApps: Detta gäller: Elitseriens seriesegrare väljer mellan de två sämst placerade lagen, alltså lag 7 och 8, i grundserien.

Tvåan väljer sedan mellan de återstående två sämst placerade lagen, vilket således kan bli lag 6, 7 eller 8 beroende på vad seriesegraren väljer.

Därefter väljer trean mellan de återstående två sämst placerade lagen och seriefyran i elitserien får möta det lag som ”bli kvar.

SM-slutspelet inleds torsdag 5 mars.
Kommentera

Sv: Kvartsfinal 1
Färjestads BK - Brynäs IF
Linköpings HC - Skellefteå AIK
Frölunda HC - Timrå IK
HV71 - Luleå HF

...and the winners are...
Färjestad, LHC, Timrå och HV71.
Kommentera

Sv: Kvartsfinal 1
Dr AXA: Klockrent! :)
Kommentera

Sv: Kvartsfinal 1
Per HApps: nej det är semi finalerna som gör det!
Kommentera

Sv: Kvartsfinal 1
Dr AXA:
Men inte lottas väl kvartarna?
Kommentera


Sv: Kvartsfinal 1
Rogga: ja jag med .. vilken klack . åka 100 mil i en oviktig match och jobba så hårt .. imponerande
Kommentera

Sv: Kvartsfinal 1
Styf, Styf, Styf, Styf, Styf
Kommentera

Sv: Kvartsfinal 1
RTS: Måste säga att jag är imponerad av Luleå-klacken.
Kommentera

Sv: Kvartsfinal 1
250kg kärlek: Har sett Frölunda för litet i år för att bedöma dem, men är verkligen deras backar så dåliga? De har ju släppt in näst minst mål i serien och det bör ju till viss del även backarna vara inblandat i även om målvakten är bra.

Det känns som att Frölunda antingen håller ihop jättebra i matcherna och då släpper in mycket lite mål, eller tappar allt och går på riktiga stortorskar emellanåt. Egentligen är det nog bättre med LHC här då deras försvar svajar mer regelbundet.

Men ur rent underhållnigsperspektiv så röstar jag för Frölunda också, då det nog blir roligare matcher mot dem. Nu tror jag dock att det enda möjliga alternativet till att möta Frölunda är Färjestad och då är valet än mer givet.
Kommentera

Sv: Kvartsfinal 1

Raggaren Putte: Ser man till vad som presterats på isen senaste tiden skulle jag välja LHC. Laget verkar ha lagt av och spelat även om de kommit igång igen på slutet. Men det är "skitlag" som laget vunnit mot (undantaget Skellefteå ikväll, en match som var betydelselös), i de senaste tre matcherna. LHC har dock elitseriens vassaste spelare i Hlinka och Hlavac. Kommer dessa igång blir det inte roligt för motståndarna.

VF passar oss bättre. Taskig backlinje, där har vi en öm punkt som vi bör kunna utnyttja. Däremot lär vi vara våldsamt disciplinerad bakåt då VF kanske har ett av de bästa elitserien har att erbjuda, framåt. Sett ur fyra linor då.

Däremot var Vfs spel mot oss sist mycket imponerande. Det var längesedan jag såg Timrå blev så nutrialiserad hemma som sist mot VF. Vi var inte ens nära en seger och det oroar. Är VF så bra som den matchbilden visade, ja då får vi bekymmer.
Lägg därtill elitseriens bästa målvakt så känns VF allt annat än en bra kvartsfinalmotståndare. Men jag gamblar. Jag tror att VF skulle passa Timrå bra. Mycket känslor, inte minst personligt. Tänk att få trycka dit Nubbens stjärnbygge...det skulle kännas mumma.

Kommentera

Sv: Kvartsfinal 1
Raggaren Putte: Okej jag de blir nog så då . Dock så tror jag de flyger oavsett . Så resvägen spelar nog ingen roll ...
Kommentera

Sv: Kvartsfinal 1
250kg kärlek: Jag föredrar också antingen LHC eller Frölunda. FBK är för stabila och HV:s PP kommer att straffa våra "6-man på isen" och "RJ-crosscheck/hook/hold"-ingar alldeles för hårt.

Fördelen med att möta Frölunda är att vi har starka känslor emot dem, medan de förmodligen är ganska neutrala när det gäller oss. Innan de har hunnit tagga upp till det kanske vi har kämpat ner dem i ett par matcher på ren inställning.
Kommentera

Sv: Kvartsfinal 1
Raggaren Putte: Själv skulle jag gladeligen möta VF i kvarten. Känns lite Timrå-Modo förra året. Det är en massa känslor lagen emellan och jag har goda vibbar inför den matchserien. Dessutom möter jag hellre det lag jag tycker minst om, för att om möjligt spela dem ur slutspelet.
Kommentera

Sv: Kvartsfinal 1
Kakelmannen: Frölunda har fyra torskar mot Luleå i år så de tar med stor sannolikhet oss. Kortare resväg dessutom då.
Kommentera

Sv: Kvartsfinal 1
Ambroo: Du har väl hört det gamla talesättet "Timrå IK-bäst när det gäller"? Nähä, inte det...hmm...kanske bara febern som spelar mig ett spratt igen...
Kommentera

Sv: Kvartsfinal 1
Ambroo: "Hur ska vi kuna hitta formen och tryggheten som ska ta oss dit då?"

Håller med Mike. När vi nu varken har form eller trygghet så är det bara att falla tillbaka på det enda som talar för oss, dvs att vi har allt att vinna och inget att förlora.

Gå in och kör järnet helt enkelt med "Timråhockey"! När vi spelar den hockeyn så kan vi slå alla. När vi ställer oss på hälarna och försöker kontrollera matcher så kan vi tappa vilken ledning som helst. Vi måste inse att vi inte har materialet för att spela den typen av hockey.

Vi har haft riktiga "battles" två år i rad nu i kvartarna och jag hoppas att alla de som var med plockar fram den känslan nu och jag tror faktiskt att den kommer. Lägg på det Mr Sonny så kanske vi kan se ett sjujävla TIK som skrinnar in på torsdag. Låt vilka som än är dumma nog att välja oss få en riktig läxa i match 1 så kan allt hända därefter. Timrås chans är att vinna första matchen övertygande, då kan "de stora" börja att tvivla.
Kommentera

Sv: Kvartsfinal 1
Är ni övertygade om att VF väljer er ? Vi Hv fans är lite delade ... Alla vet att FBK tar Brynäs , sen att LHC som har slagit SAIK i alla matcher tar dem ... Sen känner jag de som 50/50 om VF väljer er eller Luleå . Hv får ju möta de som bli över . HAr VF bättre statisktik på er än de har på Luleå ?
Kommentera

Sv: Kvartsfinal 1

Johnny Hazard: Mycket står och faller med det defensiva spelet. Där har vi ibland enorma problem medan vi ibland spelar riktigt bra. Backar som borde vara klara för kvarten är Sebbe, Lehtonen, Moe, Jonsson, Styf men sedan blir det knepigare. Personligen ser jag att Dennis får fortsatt förtroende och tar sjätte backplatsen. Resten av platserna är en öppen historia. Det jag däremot insett efter att sista grundeseriematchen är spelad är att Skogs bör lösas från sitt kontrakt och prova lyckan någon annanstans. Han är riktigt, riktigt i obalans och är inte bra för det här laget. Lotvonen måste visa mer (men kan han det?).

Även om man inte ska dra alltför stora växlar efter kvällens betydelselösa match så oroar ändå att våra tongivande spelare inte presterat på slutet. Det är väl igentligen ingen i laget som höjt sig på slutet, som gjort en bra match rakt igenom? Jag tänker på spelare som Lehtonen, Pyörälä, Tenkrat, Wandell, Bagarn eller MPS. Dessa spelare ser trötta ut och får inte ut max av sin kapacitet.

Jag ska väl inte måla f-n på väggen men jag känner en oro inför kvartsfinalen. Det gäller för Challe att samla truppen och knyta ihop säcken igen. Att få laget att återigen känna att varje match är på liv och död, att varje match kan vara den sista. Förmår laget att spela som före LG så kan vi ha en liten chans att spela semifinal. Och det vore väl f-n om inte alla spelare verkligen gav sitt yttersta då serielunken är över och vi går in i ett slutspel.
Spelare som kommer bli oerhört nyttig och som jag saknade ikväll är Sonnenberg. Ikväll märktes hur mycket en sån spelare betyder. Inte bara för andra spelare utan också vid tekningar och boxplay. Den killen är det bästa som hänt Timrå under året som gått.

Till sist: Målvaktsfrågan. Jag är fortfarande av den uppfattningen att Backlund ska få förtroendet. Att Åkerlund ska kliva in i kväll och tokdominera kanske är att önska för mycket. Han gjorde en okej match och räddade några puckar som faktiskt hade kunnat blivit mål. Men första målet får han ta på sig och kanske hade han kunnat ta någon puck till. Kombatanten i Luleås mål imponerade mer på mig, Modig gjorde verkligen en bra match.

Publiksiffran bör väl ha varit någonstans 5000, det var många tomma platser. Det måste finnas något sätt att fylla dessa tomma stolar som företagen väljer att inte utnyttja. Känns jättetrist att se alla dessa tomma stolar då man vet att dessa gladeligen skulle kunna fyllas med lite vilja.

Kommentera

Sv: Kvartsfinal 1
kennas: Ja han har gjort lite skumma saker på det sena, frammåt är han fortfarande klockren dock. Styf behövs så det blir lite disciplin bakåt.
Kommentera

Sv: Kvartsfinal 1
Johnny Hazard: Största tavlan av Lehtonen.
Kommentera

Sv: Kvartsfinal 1
sargad: Alla tre kommer nog spela den första kvartsfinalmatchen.
Kommentera

Sv: Kvartsfinal 1
sargad: De är garanterat åter alla tre när det börjar!
Kommentera

Sv: Kvartsfinal 1
Johnny Hazard: Behöver inte röka, det räcker bra med en hederlig gammal febertopp. Har typ flunsan...
Kommentera

Sv: Kvartsfinal 1
För att vi över huvud taget ska kunna drömma om en kvartsfinalskräll bör ju till att börja med Moe, Pärssinen och inte minst Styf stå på isen. Am I right or am I wrong? Hur blir det med det, någon som vet?
Kommentera

Sv: Kvartsfinal 1
tobbe_d: Ni vet vart jag bor, plocka upp mig så hänger jag på=P
Kommentera

Sv: Kvartsfinal 1
Känns som att vi behöver Per Styf i slutspelet ......
Kommentera

Sv: Kvartsfinal 1
Frella: Glöm inte Sebben, han går från klarhet till klarhet jämfört med Lotvonen och Persson.
Kommentera

Sv: Kvartsfinal 1
mikenomad: Vilka svampsorter röker du?
Kommentera

Sv: Kvartsfinal 1
Ambroo: Det man hoppas på nu inför slutspelet är att man ska kunna spela ut ordentligt när man nu kan spela helt utan press egentligen. Förhoppningsvis kan kanadensarna höja sig ett snäpp nu också. Målvaktssidan är heller inte det största problemet. Backlund har alltid varit bra i slutspel även om Liv ifjol var ännu bättre. Åkerlund måste nog göra en sjuhelvetes träningsvecka för att peta Backlund efter insatsen ikväll.

Challe har däremot en hel del att fundera över på försvarssidan. De senaste matcherna har DP och RJ varit bästa backar, trots vissa misstag. Skogs klarade inte ens av att leverera idag trots en match helt utan press och bör vara given som 8e back(om nu alla är friska). Vem som ska gå som 7e back står väl mellan DP och Lotvonen där jag nog hellre ser DP på isen i dagsläget faktiskt. Annars är det mest oroande i fösvarsväg Lehtonens spel i egen zon, många misstag och svåra val blir det men där ska man väl inte behöva vara orolig?
Kommentera

Sv: Kvartsfinal 1
Ambroo: Form o trygghet? Äh, överskattat o typiskt gråsossesvenskt, typ Svenne Banan. Nä, vi är totalt oberäkneliga Tik o vi kommer feterocka i slutspelet!
Kommentera

Sv: Kvartsfinal 1
Ambroo: Jovarsdårå, var ju själv ner och kikade på LG. Det jag mest förundras över är att Bagarn gjorde en kanonturnering därnere. Sedan kommer han hem till Timrå och är inte alls vän med puckuslingen. De senaste fyra matcherna tycker jag mig kunna skönja ett nedfall i gamla synder.
Kommentera

Sv: Kvartsfinal 1
Ambroo: Men den påverkar ditt humör och omdöme ändå.

Det blir Frölunda om inte Nubben får torskfrossa.
Kommentera

Sv: Kvartsfinal 1
Johnny Hazard: Jag är också jävligt nöjd med att vi klarade nytt kontrakt, inget snack. Men nog hade jag hoppats på att man hade kunnat bygga vidare på den fina form som man hade innan LG. Den senaste månaden har man fallit tillbaka till gamla synder.
Kommentera

Sv: Kvartsfinal 1
Komigen och anmäl dig till lördagens match(kvart 2)

I nu lägen är det 11 st anmälda, pris och tid kommer vi med under
måndag eller tisdag!

Anmälan görs som vanligt på tikare.se eller via telefon på
070 360 79 71
Kommentera

Sv: Kvartsfinal 1
Andersson: Jävla positivist.
Kommentera

Sv: Kvartsfinal 1
Blizzard: Jag rökte på en feting nu. Mumma.
Kommentera

Sv: Kvartsfinal 1
Johnny Hazard: bättre upp , minst 5 matcher blir det ....
Kommentera

1135419 · »