1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581473 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1153387

Sv: Silly Season 09/10
Bragd-Birger: Vad jag menar är att lag som nästan är "bankrutta" och inte har ekonomi för att värva etablerade spelare som förmodligen kräver en anseenlig summa pengar i lön.
Dom kan värva dessa med hjälp av externa sponsorer.

Timrå går ut och säger att man skall sänka lönekostnaderna med 10-15%, och därför inte har råd att lägga stora pengar på "stjärnspelare" som skall förstärka laget den kommande säsongen.

Det är det jag menar - varför kan inte externa sponsorer hjälpa vårt lag att behålla Lehtonen (t.ex) eller värva Kontiola (eller någon liknande som TJ förmodligen kommer att säga vara för dyr).

...ja, du förstår nog hur jag menar - även om det blev krångligt i skrift...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 09/10
Kevin O Shea: Du utgår ju ifrån att Timrå inte kan värva stjärnspelare. Detta eftersom Brynäs värvat Kahnberg och Suomervuori, och Timrå inte.
Det är detta jag inte förstår. Brynäs är i princip färdiga med sitt lagbygge. Fine. Det ser ju...hyfsat beige ut. Trots 'externa sponsorer'.

Tror du att Timrå kommer att ställa upp med ett bääschare lag än Brynäs? Att 'en sänkning av lönekostnaderna med 10-15%' innebär att Timrå kommer göra sig av med Lehtonen, Tenkrat, Jonsson, Lotvonen, Pyörälä och Bagarn och ersätta med nonames?

Jag har inte hört något om att Timrå inte 'har råd att lägga stora pengar på stjärnspelare'. Däremot har jag hört att man letar efter en riktigt fet förstecenter, samt att man - så sent som i helgen - viftade med ett riktigt tungt kontraktsförslag till Sanny Lindström. Samt att man ska sänka sina totala lönekostnader.
Kommentera

Sv: Silly Season 09/10
Lustigt uttryck det där "externa sponsorer". Jag antar att man med det menar att redan befintliga sponsorer ska övertalas att pytsa in extra deg för en öronmärkt spelare. Varför skulle någon som inte redan sponsrar, någon "extern", vilja göra det?
Kommentera

Sv: Silly Season 09/10
Kevin O Shea: Allt stavas... lågkonjunktur.
Kommentera