1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

583208 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1157706

Sv: Slår vi vakt om SHL och Elitserien?

Icing-Ove:

Låter som du är sugen på derbyn mot Katterna, Bergeforsen och Antjärn igen. Hade inte ni fått nog av det?

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Slår vi vakt om SHL och Elitserien?
Et tu Brute:

Jag tror inte Modo har någon tradition av derbyn mot dessa lag.

Personligen tycker jag helt ärligt att de fem som nu agerar skall fullfölja sina planer. Är bollen satt i rullning är det ingen större mening att stoppa nu. Nä, låt dessa lag hävda sig bland ryssar och finnar och få möjlighet till ytterligar kliv i utvecklingen. Om jag som supporter till de här lagen skulle vara lika glad vet jag inte men det är ju klart, konkurrensen och klassen i en sån liga är ju avsevärt större så ev. framgångar där smäller ju högt.

Vad gäller vår inhemska liga så tror jag som vissa andra tyckare att det inte alls skulle innebära nåt slut, tvärtom tror jag förutsättningarna för en ännu intressantare liga med lag som AIK, Växjö, Leksand, Almtuna och Västerås (t.ex.) är tämligen goda. En liga med mycket känslor både på isen och på läktaren, utan mätta, maktgalna "näsan i vädret"-lag som HV, FBK, LHC (hur dom nu kan känna sig nöjda här. Hur mkt har dom vunnit eg?) Frölunda och DIF (den fula ankungen).

I slutändan tror jag nämligen att det är som Lungan skrev häromdagen, det är inte till syvende och sist kraven på absolut bästa hockeykvalité som är avgörande för publikintresset, det går mycket djupare än så. Hockey är en Svensk nationalidrott och Svensk hockey kommer ALLTID att beröra, oavsett kvalité....och då är det parametrar som Icing-Ove tar upp som lockar till slut.

Dessutom skall vi inte underskatta vår egna produktion av hockeyspelare som i och med detta med stor sannolikhet kommer gynnas stort då de kvarvarande klubbarna garanterat inte kommer kunna plocka in stora utländska namn i parti och minut längre. Och Svenska hockeyspelare är inte kattskit det heller när allt kommer omkring.

Med detta vill jag inte säga att den kvarvarande ligan kommer bli bättre, naturligtvis är det inte så. Kvalitén kommer att sänkas, åtminstone till en början. I det långa loppet är jag inte lika säker. Det har länge pratats om en utökning av ES, jag tror att detta kan vara ett alternativ och jag tvivlar inte kring vilken liga som publikt ( i Sverige) kommer röna störst intresse.....
Kommentera

Sv: Slår vi vakt om SHL och Elitserien?
Et tu Brute:
Jag tror nog att publiksiffran blir lika stor som HV mot Ungerns topplag :-)
Kommentera