1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581664 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1157798

Sv: Slår vi vakt om SHL och Elitserien?
Kevin O Shea:

Ja du... I topp av vad? Inte fan vet jag om jag ska vara ärlig. För mig smäller ett SM-guld naturligtvis högst av allt men bara för att det är så för mig betyder inte det att det kommer vara så för evigt eller för alla. Och ska man hårddra det så måste väl ändå alla idrottsmän (och kvinnor) sträva efter att bli best of the best? Alltså slutligen bäst i världen? Det låter ju förbannat pretansiöst och jag inser ju oxå att lilla HV aldrig kommer att komma i en sådan situation så att de skulle kunna slå exempelvis Detroit i bäst av sju matcher i världsfinal men strävan måste ju ändå lik förbannat finnas där. Hur man ska uppnå målet, skapa bäst förutsättningar för att komma dit, är självfallet öppet för diskussion. Och nej, jag tror inte 14 lag i es är vägen heller tyvärr.

Det handlar ju mest om att förr eller senare inse att världen snurrar på utanför vårt lilla avlånga land. Man måste inte gilla utvecklingen, jag gör det inte, men lik förbannat får man acceptera den. Förr sa vi att ES var nr 2 i världen kvalitetsmässigt. Andraplatsen släppte vi utan att blinka till KHL för vad hade vi att sätta emot? Noll och inget. Nu är väl frågan om ES ens rankas som tredje bästa liga i världen? Och det är ju nu som alla nostalgiker och folkhemsromatiker börjar dra fram sönderkokt korv, lottringar och fan och hans moster för att påvisa att det minsann dög förr så ska det duga nu oxå. Men gissa en sak, världen är inte likadan idag som för 5-10 år sedan. Och har man inte insett det så har man större problem än fem klubbars utträde ur SHL... då blir man som Henrik Pontén men det är en annan diskussion.

Ni kanske skulle vara nöjda med en elitserie i framtiden som motsvarar nuvarande div 2 eller 3 i kvalitet men det skulle inte jag. Hur många spelare tror ni blir kvar när vår nationella liga rasat i rankingen och inte helelr kan betala för sig? När den dagen kommer då vi har släppt finska, schweiziska och tyska liga förbi oss oxå så finns det inte många spelare kvar att välja bland. Kom nu inte med argumentet att vi kan göra något då för då är det för sent. Det är väl inte bara så att Resterande 7 är rädda för att sätta sig i förarsätet?

Det är väl inte på något sätt fel att kontrollera vilka alternativ som finns innan man skriver på något. Varför inte skriva ett lite sämre betalt men kortare tv-avtal (OM det nu är det som det hänger på) och avvakta till NT-utredningen är klar till årsskiftet? Varför tvinga fram ett sånt här beslut? Nu kan jag inte juridiken bakom SHL så det kanske var nödvändigt oavsett vilket.
Kommentera