1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581692 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1159169

Sv: Silly Season 09/10
Jag tycker verkligen att det här snacket kring attraktionskraft börjar gå till överdrift. Inte fan flyttar Lehtonen till Göteborg för den vackra atmosfären, han sticker dit för stålars. Samma sak med Hahl, bagarn och alla andra som lämnat för toppklubbarna. Inte fan spelar kapanen i Kazan nästa säsong för det kulturella utbudet i närområdet!

Inte fan skulle Jason Krog, mot slutet av sin karriär, välja någon av dessa klubbar för den ökade chansen att vinna ett SM-guld i Sverige (!) Den tanken och logiken är befängd. Som Hahl Bundy säger så har vi pengar kvar i kassan, ett par klasspelare kommer ju naturligtvis att ansluta och dom kommer inte att ansluta för att de anser att Timrå IK har en sådan fantastisk hockeykultur, dom kommer för pengarna.

Klasspelarna KÖPS, dom värvas inte. Spelare som Regin och bagarn tillhör en helt annan kategori av värvningar.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 09/10
Olle:
Då gäller det att den regnar in deg i klubbkassan. Och det löser  man inte genom att "fixa till" parkeringen. Deg generaras av attraktiva lokaler, proffsig organisation. Och sedan tycker jag att man skall ta och fetrippa NHL's matcharrangemang. Det lockar ungar och deras föräldrar.
Kommentera

Sv: Silly Season 09/10
Olle: Finns ju flera olika perspektiv på attraktionskraft, dels då pengar och miljön runt omkring. Själv syftar jag på attraktionen i att "ingen" eller få stjärnor verkar så överdrivet lockade av att komma till oss. varför vet jag inte? Kanske är det för att vi inte har någon klockren storsatsnings eller vinnarkultur som t.ex. Frölunda (var väl därför Lehtonen drog dit enligt han själv?) eller inte har tillräckligt med cash. Vilket som så verkar det vara väldigt svårt att få hit eller behålla stjärnor och då känns det iaf. för mig att attraktionskraften i Timrå som förening är väldigt lågt. Tycker du inte så?
Jag har fått som för mig att vi skulle ju kunna punga ut 500k i månaden till någon som skulle få 300k hos FBK och få ett "Nja... tveksamt.." men men hoppas jag har fel om det.
Kommentera

Sv: Silly Season 09/10
Olle: Bulls eye!
Kommentera