1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581446 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1182473

Sv: HV 71 - Timrå IK 2009-10-03
keni: Slåss om SM-guld kan du glömma, det finns det inte resurser för, så är det bara, se tex på arenan, omsättning, möjlighet att expandera, se på värvningar inför varje säsong.

TIK får försöka hitta guldkorn som är något så när billiga och hoppas de levererar lite mer än förväntat, spelare från lägre serier som utvecklas mer än förväntat ,de som inte får plats i något annat lag medan HV, VF, LHC, FBK kan köpa klassspelare på löpande band, och om inte säsongen börjar som tänkt så förstärker de fort som fan med en ytterligare klasspelare.

Vi får vara nöjda med att ligga där nedanför, en bra säsong är vi hyfsat över sträcket ingemansland, men en normal säsong är vi där nere runt sträcken och GUD FÖRBJUDE en säsong med mycket skador, mindre bra värvningar är vi riktigt nära kvalsträcket.

Sundsvall är för liten stad med så mycket bra idrott, basketen, fotbollen, två hockey lag i elitsamanhang, det blir för svårt med att få sponsorer och det rätta superintresset för TIK.

Lindköping, Jönköping, Karlstad finns i princip inget annat än hockeyn, allt kretsar runt hockeyn och därmed finns pengarna dessutom stora rikstäckande sponsorer i städerna dessutom lagom stora städer. Stockholm har också för mycket konkurens mella lagen och internt i föreningarna medan Göteborg verkar klara den och föreningarna håller bara på med en elitsport. Gävle, Ö-vik, Skellefteå, Luleå, Ängelholm/Rögle, finns inte heller någon större konkurens om föreningslivet, Södertälje finns ju en massa fotbollslag (Superettan) och lider av läget för nära Stockholm.

Vi kan möjligtvis vara med och sprattla någon säsong, störa och vara med till semifinal, men längre får vi svårt att gå, och speciellt i en matchserie på sju. Se på de senaste säsongerna med de lagen vi har haft, och vi har inte blivit bättre utan bara tappat klasspelare varje år utan att fylla på i samma utsträckning pga ekonomi mm.

Men hoppet är det sista som överger en och det är därför man i alla år hoppas att föreningen hittat sina guldkorn och få ihop en homogen grupp som kan hota de största. Men VI GER ALDRIG UPP.......men man måste vara realist, annars får man knapra psykofarmaka året runt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: HV 71 - Timrå IK 2009-10-03
MB:

Sundsvall och Timrå är tillsammans inte för liten för att kunna ha ett topplag i Elitserien. I Karlstad bor det 81000 invånare. Sundsvall har 95253 invånare. lägg till Timrås 18000 så krossar vi Karlstad på det planet i alla fall...

Självklart måste målsättningen vara att kunna nå en toppfyra placering varje säsong. Med målsättningen att kunna ta guldet.

Har vi inte den ambitionen som klubb så är det ingen mening att vi håller på.
Kommentera

Sv: HV 71 - Timrå IK 2009-10-03
MB: Med tanke på att hitt guldkorn är sportchef det absolut viktigaste positionen i våran förening.
Kommentera

Sv: HV 71 - Timrå IK 2009-10-03
MB: Att vi ska bli störst i medelpad , är att det satsas på att utveckla våra juniorer för att kunna köpa dyra spelare sedan ,att göra junior hockeyn intressant hos oss. vi kommer aldrig att kunna köpa ett helt lag och komma till toppen , och att behålla ett lag i flera år .. vi kan inte skriva 1års kontrakt.
Timrå måste vi skall vara stålta att vi har ett sådant lag i Elitserien
Hur kan Leksand hitta pengar ibland----det måste finnas sådana pengar här i medelpad......med! sedan kom till matcherna varje gång,det är det första -----STEGET
det känns som en del har tappat intresset att investera och se på oss ,det är inte bara dom i S-vall och Timrå skall bidra, hela medelpad!hela hallen skall vara fylld, fyll upp med ungdomar (pojk och flick spelare i kommunen skall inte behöva betala .det finns flera förslag låt höra,
Kommentera

Sv: HV 71 - Timrå IK 2009-10-03
MB: Sundsvall är INTE en för liten stad!
Finns många mindre städer som har elitserielag idag!
Kommentera

Sv: HV 71 - Timrå IK 2009-10-03
MB: Exakt....ett inlägg som på ett mycket bra sätt sammanfattar den verklighet vi som tikare har att se fram emot!

Vi spelar i högsta serien utan att göra bort oss nämvärt och kan då och då störa topplagen och vem vet, om det stämmer till nästintill 100% en säsong, de hyfsat billiga nyförvärven ger full utdelning, talangerna underifrån utvecklas över hövan och vi slipper skador, ja då kan vi kanske också gå riktigt, riktigt långt....
Kommentera