1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581647 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1183276

Sv: Rögle BK - Timrå IK 2009-10-05
Dream Team: Skogs ser bättre ut än förra året. Offensivt t o m riktigt bra emellanåt. Gillar dom räder han kör titt som tätt. Däremot är det fortfarande för svajigt i defensiven. Ickeresoluta aktioner samt ingripanden/stötningar där han helt kommer på mellanhand. Men, ett fall framåt.

Annars är backlinjen märklig. De man på förhand trodde stenhårt på som klippor i försvaret (Styf, Karlsson) ser för tillfället ut som något helt annat. Vad har hänt med Styfs passningsspel? Rent horribelt mellan varven. Hafs och slarv.
Karlsson, sen. Tja. Vet inte vad man ska säga. Bara att hoppas på att han kommer igång vad det lider. Men plötsligt känns det inte så märkligt längre att han - AHL-poängsnittet till trots - ratas av NHL och tvingas vända hem till Sverige.

Sebbe däremot: respect. Han har gått fram ännu mer än vad jag hoppades på. Riktigt kul att se. Moe ser paradoxalt nog ut så som jag förväntade mig att Sebbe skulle göra. Lite fladdrig och valpig i egen zon. Förhoppningsvis kommer han allt mer.

Överhuvudtaget kan man bara hoppas på att Caslavas intåg får mirakeleffekter på hela backlinjen. Att vi får ett grymt första backpar som sprider lugn så fort dom är inne, samt att resten av mannarna kan fördelas på ett bättre sätt. Välkommen Cassy, känn ingen press.

Ah. Är fortfarande förbannad på skitmatchen i går. Har haft långa, affekterade samtal med tikare i min närhet. Köper inte alls snacket om att 'vi egentligen gör en jättebra match'. Som jag skrev i går: trots spelmässigt övertag kontrollerade vi inte matchen i en enda sekund.
Lindbäck i målet givetvis en anledning. Nu är det dags att Åke kastas in i skiten. Två av puckarna i går ska inte släppas in. Å andra sidan ska inte laget spela så skitnödigt heller.
Man drällde ju med puckarna i uppspelen. Hur många gånger sumpades puckar långt bak i banan när hela laget var på väg framåt? Mot ett bättre lag än Rögle hade det smällt betydligt fler gånger. Och vad är det för dutt i rensningarna? Varför hjälper man inte varandra på ett tydligt, konsekvent sätt när man erövrat pucken i egen zon och behöver spela sig till lugn?

Jag gillar årets upplaga av Timrå, sett till spelartyper och potential. Men, nu är det dags att börja leverera. Challe måste få ihop styrkorna på ett betydligt bättre sätt än vad som hittills uppvisats.
Detaljer här: uppspelsfasen, tätning av mittzon samt givetvis BP och PP. Anfallsspelet är jag inte alls lika orolig för. Paradoxalt nog kan man tycka, med tanke på ineffektiviteten i går. Men den biten tror jag kommer. Däremot kommer inte defensiven/tajtheten att falla på plats av sig själv. Här behövs det gnetas ordentligt.

Kom igen nu, för fan. Nu väntar ångestderby härnäst. Se för helvete till att gå in och köra skiten ur alla demoner.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Rögle BK - Timrå IK 2009-10-05

Bragd-Birger: Jag håller med dig i det mesta. Däremot är jag lite orolig för det offensiva spelet. Får känslan av att vi inte har speciellt många spelare som är riktigt het och kan sätta pucken i nät. Den enda spelaren jag känner har de riktigt stora kvaliteérna att verkligen sätta pucken är Corso. Än så länge skall tilläggas.

Jag vägrar tro att Anger är så anonym som han varit om han får spela i rätt miljö. MPS tycker jag inte riktigt heller kommer till sin rätt. Jag förväntar mig mer av honom. Lander är just nu bättre än MPS. Pärssinen är ursäktad och kommer säkert att producera ju längre serien går om han får vara skadefri. Hynning är inte heller den spelare som jag förväntar mig ska ösa in mål. Det finns inte så många kvar som man förväntar sig ska producera. Sonnenberg är väl inte heller någon utpräglad poängmaskin utan mer en spelare som får igång sina medspelare med sin attityd.

Jag tycker nog att det är framåt det ser mest oroväckande ut, om jag ser mer långsiktigt.

Backsidan måste bara bli bättre. Jag kan inte tänka mig att en spelare som Karlsson är så "dålig" som han visat hittils, Styf kan ju knappast heller bli sämre. Även om jag verkligen trodde på Erixon och Moe i år så är det inte dessa spelare som skall vara bästa backar i match efter match. Sonntag och Skogs skall också ha credit för sina insatser så här långt (även om jag håller med dig att Skogs ibland blandar sina insatser).

Till sist måste jag också säga att jag är grymt besviken på Lindbäck. Tycker inte alls att han kommer till sin rätt. Sista två matcherna har han varit dålig rent av. Jag trodde stenhårt på honom, och gör det fortfarande. Men han måste visa sin skicklighet ganska snart om fötroendet från mig skall bestå. Att låta Åkerlund få stå på torsdag tycker jag är självklart.

Nja, det är ett par av de riktigt tunga namnen som underpresterar. Där har vi ett bekymmer som Challe måste komma tillrätta med. Annars ser det inte sådär jätteljust ut.

Kommentera