1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581757 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1189203

Sv: Stoppa nedmonteringen av Timrå IK
Huge: Jag ska försöka mig på ett nyanserat inlägg a´la dig. Himlar vad svårt det blir, but I gonna try:)

Spelet som vi har presterat är inte såå dåligt, de flesta matcher vi har spelat har vi förlorat med udda målet.
Alla lag drabbas under matcherna av små dippar, vi har inte lyckats minimera dom utan blivit straffade för det men oturen drabbar de flesta lag.
Vi har sen kommit tillbaka starkt genom det hårda arbete var o en i laget utför tack vare coachningen som Challe gör i pressade lägen.
Vi måste dock betänka att motståndarna finns på plan o gör allt för att skära av våra spelvägar o gör det svårt för våra forwards att komma in på mål.
Vi jobbar bra men ibland fungerar det inte fullt ut. Det gäller att fortsätta att arbeta med det positiva i spelet som vi har genomgående i varje match.
Det här kommer att vända om vi jobbar vidare på den struktur o laganda som finns i laget.
Det är många omg. kvar o jag tycker inte att säsongstarten motiverar kraven på Challes avgång.
Backsidan ser stabil ut, man vill spela på ett kreativt sätt o det ska man hylla att det sen blir lite misstag pga motståndarnas forechecking det händer.
Men det gäller att jobba med den spelidé vi har o verkligen utnyttja våra PP lägen som vi har o som vi ändå trots allt gör bra, även om allt hittils bara är otur. Vi gör det trots allt bra.
Challe vet vad han vill o det gäller att ha tålamod o stödja laget o inte sitta härinne o vara onyanserade läktarcacher som vet bäst o som skriker på tränarens avgång så fort det tar emot. Tålamod är en dygd det kommer att vända.
Att media överdriver tillsammans med alla onyanserade skrikande supportar som inte ser nyktert på saker o ting o tror varje ord som står i tidningen, det är inget nytt.
Man måste låta laget få jobba i lugn o ro o inte ställa krav för mycket. Nä om ni kunde tänka efter o vara lite mer balanserade o nyanserade så ser ni det jag ser o inte det som alla andra ser.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Stoppa nedmonteringen av Timrå IK
Hahl Bundy: Måste säga att jag är mäkta imponerad av ditt långa nyanserade inlägg kl 12.45.
Kunde lika gärna stått "Huge" istf "Hahl Bundy" som avsändare..
;-)
Kommentera

Sv: Stoppa nedmonteringen av Timrå IK
Hahl Bundy: Bra "nyanserad" bild där. ;-)

Men helt allvarligt, till de som tycker att det är obalanserat och förhastat att skrika på tränarbyte, så är det ju självklart att såna här diskussioner går hetast i perioder av motgång. Men för de som följt lagets matcher de tre senaste säsongerna så är det mycket tydligt att vi förändrats i vårt sätt att spela hockey, såväl i med- som i motgång. Det finns några undantagsmatcher givetvis, men i det stora så har vi:

* Blivit ett mycket tråkigare lag att se på.

* Prioriterat ner tanken på snabba spelvändningar när vi vinner pucken till fördel för lättläst speluppbyggnad startande från burskyddsposition. Med följd att vi ofta blir fastcheckade i egen zon, då vi har haft för långsamma/puckoskickliga backar.

* Lagt oss till med ett bortaspel som ofta går ut på att stå på hälarna och titta på vad hemmalaget ska hitta på.

* Successivt tappat vårt frejdiga fartfyllda hemmaspel. Vissa motståndarcoacher talar fortfarande om detta spel i intervjuer inför matcher, dvs att Timrå alltid kommer ut hårt i början av matcherna, men de som verkligen sett matcherna inser att den tiden är förbi när så var fallet.

* Tappat lagspelet. Vi kommer ofta in i anfallszon osynkade. Och i egen zon åker vi ofta runt och jagar motståndarspelare en och en utan tanke på vad övriga laget gör, alternativt sätter oss i målvaktens knä när vi blir trötta.

+ mer saker.

Självklart är inte allt detta Challes fel, men det här är inget som är specifikt för den här säsongsstarten utan något man kunnat se under flera år. Det är ett mönster och det är alltför tydligt för att fortsätta att blunda för det.
Kommentera

Sv: Stoppa nedmonteringen av Timrå IK
Höstsäsongens bästa inlägg så här långt. Jag tyckte det på något vis även kändes positivt att challe och lednigen inte ville lägga allt för mycket tid och PENGAR på Månsson för så bra är han inte.. Sedan är det ju lite att nedvärdera de spelare vi valt och satsa på om man ger Månsson en fet lön vilket nog bara kan vara negativt för gruppen vilket jag tror challe kände.
Kommentera