1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581631 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1193853

Sv: Modo - Timrå IK 2009-10-27
Jag sitter och funderar på vad det var man fick uppleva igår och det är då inte lätt att sätta ord på. Att det var något av det i särklass sämsta någonsin står helt klart, men det måste ju sättas i paritet med vad som varit här och nu. Jag menar, en förlust mot IK Polar 1986 var ju fullkomlig öken på sitt vis, då, men vi har ju lite andra parametrar att jämföra med idag, som ett etablerat elitserielag menar jag.

Vibbarna från igår är annars att MoDo verkade märkligt nöjda efter den extrapoäng man nu tog. Vad har man fölr anledning till det, egentligen? Ja, det är ju självklart bättre att ta två poäng än noll, men i övrigt borde väl rubrikerna i dagspressen där uppe andas betydligt mer oro och olycksbådande larm om hur erbarmligt uselt man uppträder som lag. Man tar sig samman och visar moral, heter det. Oj, vad positivt allting blev. Och laget vaggades genast in i en falsk tro på "vad bra vi är", "vi viker aldrig ner oss", eller nåt i den stilen. Faktum är ju något helt annat. Det spel hemmalaget presterade igår höll knappast elitserienivå, inte ensärheten. Nähä, men Timrå förlorade ju, och de var ju inte nämnvärt mycket bättre, tänker nog många. Nej, det är sant, för man hittade ju på ett smått fantastiskt sätt att sy ihop den här matchen, med blott tio sek. kvar att spela. Att det som lag kunde gå att agera så patetiskt är för mig en gåta som det kommer ta länge att ta in. Det är C-pojksnivå på agerandet, banne mig.

Men Modo är ju nöjda, ja just det. Med vaddå, förutom poängen som de fick helt och hållet till skänks, undrar jag? Timrå var som sagt i förarsätet rent spelmässigt hela matchen igår, i stort sett. De chanser man vaskade fram var dock rätt så få, men som bortalag uppträdde man väl enligt mallen som man önskat se en längre tid. Att det sedan såg überängsligt ut mest hela tiden det har ju med tabelläget att göra. Aber doch, så förde man spelet, till skillnad mot hemmalaget som väl inte ville just nånting, förutom att matchen skulle ta slut.

Frågan är väl var Modo ska finna den kraft som är nödvändig, om man nu tänker sig fixa säsongen utan spel i kvalserien, om man inte kan göra detta på sin hemmaplan? En trepoängare har man på hemmais, men med den oerhörda moral och kämpaanda laget visar upp igår, när man får ett kvitteringsmål till skänks, så lär ju vinsterna snart börja hagla in, var så säker. Jag lovar att det hade varit bättre för Modo om man inte hade fått kvittera och ta en extrapinne igår. Då hade man ju sluppit få höra allt trams om vilken moral man visar upp osv. För läget är inte riktigt det, inte på långa vägar. Man är sämst i elitserien just nu, men det spelar tydligen inte någon roll, för vi förlorar ändå.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Timrå IK 2009-10-27
Dream Team: TIK såg "ängsligt" ut redan i första matchen mot Brynäs också tabelläget har ingen betydelse på årets lag, de är helt enkelt en ängslig och fredlig samling pojkar i år.
Kommentera

Sv: Modo - Timrå IK 2009-10-27
Dream Team:

Varför funderar du så mycket över Modo?
Kommentera