1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582259 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1195969

Sv: Har ni redan givit upp?

Marcus: För en utomstående verkar ledningen handlingsförlamad. Besluten tar alldeles för lång tid och är ställningen alldeles för återhållsam. Oftast uteblir handling helt och hållet.

Linkans uttalande om att man väntade ytterligare ett tag innan Sonnenberg skulle tas in symboliserar oförmågan och obeslutsamheten.

Situationen är väldigt allvarlig. Vad Timrå behöver är nya krafter rakt genom organisationen.

Med Kent Norberg och Kenta Johanssons uttåg ur klubben började nedgången till det vi idag ser på isen. Förra året fanns fortfarande delar av Kenta Johanssons spelidé kvar i laget samtidigt som utslaget av ett par värvningar blev lyckosamma och överträffade förväntningarna.

Idag är både lirare och spelidé borta - laget har tappat allt och spelar inte längre den snabba, underhållande ishockey som i flera år varit dess adelsmärke. Medveten om den ekonomiska verkligheten förstår de flesta att det är svårt för klubben att kunna värva sig ur krisen utan externa finansiärer. I detta läge provas alltså Marknadsansvariges förmåga att övertyga det lokala näringslivet.

Timrå behöver idagsläget få tillbaka sitt tidigare så framgångsrika spel och det genom ett par värvningar (back och forwards) samt en ny röst i båset. Utan att gå in på några namn bör ett par spelare som ej levt upp till förväntningarna och underpresterat få lämna klubben.

Det måste ifrågasättas om de personer som för tillfället sitter på Sportchefs och Tränarrollerna i klubben är de rätta för framtiden. Min uppfattning i den frågan är glasklar. Varken Stefan Lindqvist eller Charles Berglund är elitseriemässig.

Säg upp dessa båda herrars kontrakt för att säkra Timrå IK:s framtida spel i Elitserien.

Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Har ni redan givit upp?
Johan J: Kan inte annat än att hålla med på varje punkt, förutom att jag inte tycker att särskilt mycket av Kentas spelidé fanns kvar ifjol. De två senaste åren har laget enbart tänt till på allvar under flera matcher i rad i slutspelet. Resten har varit en enda lång radda av blandade bottennapp och lyckskott, men utan någon tydlig röd tråd.

Vi har varit totalt oberäkneliga under två års tid då vi varit allt mellan briljanta till urusla. Men i år verkar den bistra verkligheten till slut ha kommit helt ikapp och våra två lägen är numera antingen dåliga eller urusla.

Den omedelbara åtgärden måste vara att agera på tränarsidan. Vidare så kan man ju självklart överväga att byta ett par spelare direkt, t ex Meunier har ju minst sagt inte varit så lyckad. Inför nästa säsong bör även sportchefsjobbet ses över, men just nu är det omedelbar livräddning som är högsta prioritet.
Låst ämne

Sv: Har ni redan givit upp?
Johan J: Håller med ditt inlägg, Timrå Ik är nu som ett skepp i storm utan kapten...
Låst ämne

Sv: Har ni redan givit upp?
Johan J:

Vad händer när ytterliggare ett hjärta försvinner från klubben...Rolf Norrbom? Klubben har tappat spelare, tränare, personal med hjärta inom en väldigt kort tid. Snacka om att det är punka på luftslottet....
Låst ämne