1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581446 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1199683

Sv: Brynäs IF - Timrå IK 2009-11-12

Taurus: Som baker varit inne på tror jag att det är en önskedröm att dels skicka Challe och dessutom förstärka med minst ett par erkänt duktiga klasspelare. Måhända att T.J kan tyckas vara snål men när vi snackar den mängd pengar som Timrå faktiskt måste ut med i spelarköp/tränare så börjar det bli såna summor så att föreningens egna kapital antagligen sinar med en rasande fart (min personliga åsikt).
Å andra sidan kanske man måste våga just här och nu. Bara känslan av att kliva in i en kvalserie med en ungefärlig trupp som vi har idag ger en obehagskänsla värre än en höjdrädd som ska hoppa bungyjump.

Det viktiga nu är att börja någonstans. Låt Challe vara kvar men köp in spets, köp in attityd, köp in spelare som kan spela PP. Det här slutar med katastrof om inget sker. Jag har aldrig sett ett så uddlöst Timrå IK sedan den Aprilkvällen 2000 då vi klev upp i högsta serien. Hövva.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs IF - Timrå IK 2009-11-12
Inse att Challe inte har lyckats i grundserien med sitt lag under dom säsonger han varit här. Det har synts väldigt tydligt att ett tydligt grundspel har saknats. Vi har klarat oss tack vare klasspelare som Pyörälä med fler. I slutspelen har varjespelare gått på rus och det har blivit enklare att få med sig laget som coach. Men det gäller även att kunna hitta en röd tråd i grundserien.

Nu har vi kanske inte lika bra trupp som för några år sedan, men då gäller det att ha en coach som kan coacha efter resurserna.

Samtidigt om man jämför våran trupp med lag som Rögle, Brynäs, Södertälje med fler. Så tycker jag att vi har lika bra eller till och med bättre lag på pappret. Vi får inte ut kapaciteten i laget.

Vi har en VM-back i Caslava, en kanadensisk poängkung från SM-Liiga. 2 st super talanger i Lander, Pääjärvi. Rutin från Pärssinen och Styf. Vi ska inte vara så dåliga som vi är just nu.

Tyvärr är det Challe som får ta all skit, men just nu så är det hans ansvar att det inte fungerar, något han inte verkar fundera på själv. Ta pp som ett exempel, laget har tränat under hela uppehållet, men det ser inte ett dugg bättre ut. Vi är pinsamt dåliga i både PP och Boxplay, det håller inte.

Entlediga Charles Berglund omedelbart. Låt Boorken komma in och rädda upp TIK resten av säsongen. Men det gäller att agera nu, inte om några omgångar för då är vi i kvalserien. FBK hemma på lördag, sedan SSK borta samt Rögle hemma. Matcher vi måste vinna.

AGERA NU!
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Timrå IK 2009-11-12
250kg kärlek:

Har inte kunnat sagt det bättre själv :). Visst kan jag förstå att det är viktigt att hålla koll på ekonomien, men man går ju ut nu och säger att det finns pengar! Varför inte skaffa en spelduglig trupp från start och vara med, i stället för attt hamna i denna situation som kan var allt annat än lätt att ta sig ur även med förstärkiningar när det sätter sig mentalt! Alla som är intresserad av Timrå och hockey såg ju redan innan säsongen att det här blir problem med den här truppen! Lite kusligt att dom som jobbar med detta på heltid inte såg det!!!!??? Men har man inte råd med bättre, ja då ser det riktigt mörkt ut! Tycker det är lite förvånadsvärt att SAIK och Luleå har så stark ekonomi mot för Tik!!?? Eller så har dom värvat rätt spelare!! Tror mest på det själv! (Sarkastisk)
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Timrå IK 2009-11-12
250kg kärlek:Karaktär Attityd Klass Spets!Finns dom ännu kvar där ute för lilla Timrås plånbok!
Kommentera