1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581395 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1217327

Sv: Apropå nånting...
Nye Marknadschefen har talat.

Bäste samarbetspartner !
Vi har nu avverkat omkring hälften av matcherna i årets elitserie och har haft en tung start. Detta, i kombination med den allmänt rådande ekonomiska lågkonjunkturen har inneburit att även vårt ekonomiska resultat påverkats negativt.
Nu känns det ändå som om vi är på rätt spår igen och vi har tagit många viktiga poäng den senaste tiden.
Vi vill informera Er om läget i Timrå IK, där styrelseordförande Christer Ericson och klubbdirektör Thomas Johansson håller i informationen. Det kommer även att finnas möjlighet att ställa frågor till sportchef Stefan Lindqvist samt marknadschef Mikael Berglund.
Vid mötet kommer vi även att lansera vår nya produkt
”Timrå till slutspel” som skall vara en del i våra fortsatta framgångar på och utanför isen under fortsättningen av denna säsong!
Vi ses i Zäta-logen torsdag den 17 december klockan 15.00
Anmälan gör till: [email protected] senast tisdag den 15 december.
Väl mött!

Och idag kom detta mailet...

Vid det planerade informationsmötet denna vecka hade vi förutom att informera om läget även tänkt presentera vår nya produkt "Timrå IK till slutspel".
Det var kanske lite optimistiskt i överkant att med så pass kort varsel, och med tanke på att det är juletider, kunna genomföra ett möte då majoriteten av våra samarbetspartners hade möjlighet att delta, så därför flyttar vi mötet till i mitten av januari istället då julstressen lagt sig. Ny inbjudan till detta möte kommer inom kort.
Vi vill ändå med detta mail ta tillfället i akt att informera om vår nya produkt "Timrå IK till slutspel" samt önska Er alla en God Jul och ett Gott Nytt År.

Detta är slutspelsprodukten:

25 000:- paketet
- 1 st litografi
- Middag + match för 4 pers


50 000:- paketet
- 1 st litografi
- Middag + match för 4 pers
- Tillgång till spelare/ledare
i 1 timme

-Jag fattar ingenting av detta, marknadsavdelningen hade en budget inför säsongen som dom har lyckats fixa trots det rådande konjunkturläget. Starkt Jobbat!
Och det är tack vare trogna sponsorer som marknadsavdelningen lyckats med sitt uppdrag.

Det som har misslyckats totalt är det sportsliga, visst det har blivit bättre på slutet... När det såg som mörkast ut och vi låg sist i tabellen, då hördes inte ett ljud ifrån marknadsavdelningen, föreningen eller personer i ledande befattningar. Hade man tur kunde man läsa en rad i tidningen om arenaflytt eller någon spelare på standby lista.

Varför togs inte kontakten med sponsorerna tidigare på säsongen med en klar vädjan om "öronmärkta" pengar till klassvärvningar? Ingen klassvärvning och pengarna tillbaka. Jag tror de flesta sponsorer hade varit mera sugna på en konkret lösning på bottenproblemet för att slippa kval, än det man nu går ut och försöker att lova. Timrå IK till slutspel, ja självförtroendet är det ju ivarje fall inget fel på.

Möte med alla sponsorer en vecka före jul, hur tänkte ni nu? Nä just det tänk om och gör rätt. Hoppas nu att det är något konkret man skall presentera så att det inte bara är en ny form av tiggeri det handlar om. Tror att det är flera sponsorer som har ledsnat på Timrå IKs behandling av trogna sponsorer, eller rättare sagt icke behandling, betala och var glad!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...

RED DEVILS:
Har varit utan uppkoppling en vecka, men nu har jag läst ikapp mig någolunda i alla fall.

Du skrev "Hoppas nu att det är något konkret man skall presentera så att det inte bara är en ny form av tiggeri det handlar om."

En tanke som slog mig, är inte all form av sponsring mer eller mindre en form av tiggeri. För ärligt hur många fler elskåp tror du Necon säljer bara för att dom degar in tex 100.000 i Timrå IK?

Sedan kan jag hålla med om att formerna för spons 2.0 lämnar en del övrigt att önska, dom kan ju inte anklagas för att vara subtila i alla fall :)

Kommentera

Sv: Apropå nånting...

RED DEVILS: Det finns många funderingar kring det inlägg du förmedlade. Ett inlägg som - om jag förstått dig rätt - är klistrat och klistrat, i sin helhet?!

Detta brev/mejl som är skrivet inleds med "Bäste samarbetspartner". Jag undrar vilka detta brev hamnat hos, alltså vilka Timrå IK valt att bearbeta. Eftersom det finns sponsorer av mindre kaliber som inte fått brevet/mejlet skulle det vara på sin plats att få veta var man dragit gränsen, just i det här fallet.

Vidare kan jag tycka att innehållet andas desperation, i många avseenden. Jag kan t.ex. tycka att ett så pass viktigt innehåll som förmedlas (och med tanke på att inte så värst många fått ta del av det) kanske varit bättre att förmedla telefonvägen eller med en personlig kontakt. För mig är det ett halvtaffligt försök att eska pengar på ett sätt som i övrigt har en hel del annat att önska.
Bl.a. utgår jag från att dessa paket som erbjuds innebär att de pengar som går in oavkortat satsas på att bredda truppen med den spetskompetens som troligtvis kommer behövas för att i första läget klara sig kvar och sedermera också nå högre höjder. Var står det? Även om föreningens mål verkar vara skriven i sten, jag tänker på Timrås målsättning som fortfarande enligt föreningens ansikte utåt (timraik.se) är att spela final, så inbillar jag mig att de flesta Timrå-supportrar är nöjda med att bara liksom stanna i ingemansland. Föreningens mål är dock av annan dignitet. Vi skall ta oss till slutspel, och väl där kan allting....ja, ni vet. Paketen, 25 resp. 50 000 måste innehålla mer än det som lovats i det du RED DEVILS åteberättat? Annars tycker jag att det är ett hån mot de företag, och för all del privatpersoner, som går in och satsar i Timrå IK.

I sportens värld talar man om bollkänsla, i företagsvärlden kallas det för fingertoppskänsla. Utskicket som gjorts kommer inte direkt lägligt. På kort varsel (antar jag) vill föreningen samla sitt levebröd och diskutera olika paket (som i princip är tom på innehåll). Ganska snart går det upp för styrelsen att det var en illa vald tidpunkt och som svar skickar föreningen ut ytterligare ett besked: att man skjuter på sponsorträffen eftersom det är jul "liksom". För mig andas det här panik, lång väg.

Jag hoppas att detta brev och hur jag tolkar det är helt uppåt väggarna, jag kan inte tro annat. Och i så fall ser jag fram mot vad som planeras med dessa "paket". Vi går helt klart en spännande tid till mötes. Själv har jag packat väskorna och drar mot Thailandet några veckor.

Vi höres.

Kommentera

Sv: Apropå nånting...
RED DEVILS: Hehe, förvillande likt delar av det en annan klubb i norra delen av länet gjort - fast för snart 2 månader sen.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
RED DEVILS: Ha ha Jaaa.
Heja Timrå! Blir mer o mer likt en riktig pajasförening.

En fråga: 25000 extra för en timme med spelare o ledare? :)
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
RED DEVILS: Rent spontant: Korpnivå.
Kommentera