1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581446 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1234612

Sv: Silly Season 09/10
vet ni vad nu skiter jag i det här jag orkar inte se vårat kära timrå förfalla mår dåligt lägger ner allting nu hoppas ni orkar stå upp ni har makten bara ni använder den förnuftigt ni syns i tv mm ny sportchef tex anders huss ja ja vi kanske ses i framtiden mitt hjärta är alltid rött o vitt
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 09/10

Jag tycker inte att det var så väldigt märkvärdigt ändå att föreningen inte fann något på marknaden som var värt att lägga pengarna på. De pengar som finns räcker antagligen inte för att värva en riktigt duktig spelare. Dessutom inbillar jag mig att agenterna satt ganska höga prislappar på de spelare som fanns tillgängliga vilket gjorde att Timrå IK valde att "passa".

Nu fanns det spelare på marknaden, rätt bra sådana, varför det blir svårt för Linkan att påstå att det inte fanns spelare tillgängliga. Men som jag sagt: dessa spelare var sannolikt inte billig och därmed inget alternativ för Timrås plånbok.

Allt har blivit till en enda stor negativ spiral. Uteblivna resultat har inneburit vikande publiksiffror som i sin tur inneburit sämre försäljning i kiosker och barer. Jag tror dessutom att lagets kräftgång, mot föreningens utsatta mål, har gjort sponsorer tveksam att lägga in extra slantar. Det finns säkert en viss grad av besvikelse hos sponsorerna.

Klart att en klasspelare skulle tillföra det här laget mer energi. Men frågan är om inte allt vilar i det befintliga laget och tränarens händer ändå? Jag hävdar fortfarande att det här laget är så pass bra att man ska reda ut det prekära läget, utan värvningar i elfte timmen. Men laget lever ytterst farligt. Går fler backar sönder så vette gudarna var detta slutar. Å andra sidan har vi levt på det beryktade håret hela säsongen, känns det som.

Rent spelmässigt är det viktigaste i nuläget att försöka få igång något sorts spel på bortaplan. Laget har faktiskt visat att de verkligen kan spela bra och vinna mot topplagen. Tror det var Jimmy som påpekade hur vi spelade i vår enda 3-poängare på bortaplan. Inte var det vackert, men effektivt. Det här måste Challe jobba enormt på inför slutspurten. Han har ju förstått det nu, 45 omgångar in i serien, att det är just detta han måste få laget att fokusera på. Alltid något...

Vad som däremot får mig att bli irriterad är det faktum att målsättningen att vinna SM-guld fortfarande står på Timrås officiella hemsida. Detta även fast T.J redan innan säsongen (tror jag) deklarerade att målsättningen "kanske" var tvungen att sänkas (läs lågkonjunktur och rådande omvärldsfaktorer). Jag begriper inte, eller måste en målsättning som man jobbade fram för flertalet år sedan, stå skrivet i sten? För mig hade det varit självklart att ändra målsättningen inför säsongen, det hade gett en liten större acceptans från min sida att läget är som det är.

Kommentera