1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581754 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1241732

Sv: Timrå IK - Modo 2010-03-01
Hahl Bundy: Vi har tio de flesta av oss.

Seså. Skaka tass nu så går vi vidare.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Modo 2010-03-01
Så här med lite perspektiv på gårdagen kan man bara konstatera att det var en fantastisk match. Absolut inte välspelad, men vansinnigt underhållande.
Att modoliderna är skitförbannade på domarna och sekreteriatet kan man givetvis förstå. Även vårt forum hade fyllts av magsyresjuka inlägg om detta ifall rollerna varit ombytta.

Men, och ett jävligt viktigt men: det som gör det hela så fantastiskt underhållande är den extra dimension som modoliderna lyckas lägga in i motgångar. Är domaren dum (vilket han givetvis är så fort han inte dömer med klar modolidfördel) får det samma effekt som att någon står med megafon och vrålar 'Övik är Sveriges rövhål'. Dom tar liksom allt personligt, och med en missriktad, dumpatriotisk vinkling som inte ens den mest hårdnackade hillbilly-håla i den amerikanska södern kan frammana.

På samma sätt blir det en direkt skymf när Foppa 'förfördelas', dvs när motståndarna inte snällt accepterar att Foppa åker runt och 'spelar sådär härligt fysiskt som bara en uppretad Foppa kan göra!!1', utan faktiskt spelar hårt tillbaka. Då är motståndarna 'respektlösa', 'fega' och så uppenbart undermåliga som motspelare att det är det enda dom kan göra för att hävda sig.
Om sedan Foppa surnar till (vilket han gör otroligt lätt, något som varenda elitseriespelare känner till) och börjar utdela efterslängar eller skrika på domaren är detta ett beteende som ska sättas in i sin kontext och inte bedömas på sedvanligt vis. Det är ju Foppa! Som spelar i den här skitligan som elitserien utgör! Vi ska vara tacksamma för det! Låt han avgöra vad som är okej och inte därute!

På samma sätt är den här 'Lillebror' och 'Timrå är så avundsjuka på oss'-attityden underhållande. Jag upphör aldrig att förvånas över hur otroligt fixerade och hotade dom uppenbarligen känner sig. När något går deras väg säger den modolidiska ryggmärgsreflexen: in your face, Timrå! Och när något går dom emot säger samma synapser: jaja, Timrå har i a f inget Sm-guld!
Vi må vara tikar, dom är i a f pavlovska hundar.

En sista källa till njutning är skenheligheten och hycklandet. När Timrå hade fler importer än Modo var det givetvis oerhört patetiskt, och ett stort bevis på det moraliska förfall som Timrå som klubb stod för. Var ens tre poäng mot Modo någonting värt när dom bärgades av en massa legoknektar? Näppeligen, svarade man unisont i det modolidiska lägret.
Nu är som bekant rollerna ombytta. Good ol' plantis goes finlandsfärja och norsk direktimport. Man köper hired guns i en omfattning som endast Mora kunnat matcha tidigare. Något fel i det? Givetvis inte. Den som påstår det är avundsjuk, dåligt verklighetsförankrad och allmänt dum i huvudet. Lågt att ens tro att Modo har annat än mycket goda och högst rimliga skäl till varför man gör som man gör.

Förlåt, en njutning till: Foppa, Macke, Sundström. Drömkedjan som man tjatat om i, vad är det nu....17 (!) år? Dom som skulle 'leka hem det' åt Modo. Hittills har deras inträde i laget inneburit att man ligger en (1) poäng före ett ohyggligt underpresterande Timrå. Självklart är det ändå seriens bästa kedja. Givetvis är Foppa fortfarande en världsstjärna, och - ijenklien - alldeles för bra för den här skitserien. Vore det inte för alla dumma motspelare, domare och sekreteriat så...

Tack för att ni finns, Modo. Serien vore inte densamma utan er.
Kommentera